Saç Uzatma Yöntemleri

11.4K 273 20
                                    

Saçlar bizimen önemli aksesuarımızdır  ve istenilen görüntüde ve boyda olması sağlıklı ve dikkat çekici bir görüntü vererek kendinize olan güvenimizi artırır.

Ayrıca istenilen şeklin kısa saçlara kıyasla daha rahat verilebilmesi açısından, kadınlar tarafından sıkça tercih edilmektedir. Ancak genetik faktörler, düzensiz uyku, bakım ürünlerinin yanlış tercih edilmesi veya sıkça kullanılması, ısıl işlem yapan şekillendiriciler, hormonel düzensizlikler, hatalı beslenme ve stres gibi faktörlerden istenilen boya ulaşamamaktadır.

Saçları Hızlı Uzatmak İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Hızlı saç uzatma yöntemleri arasında ilk yapılması gereken saçların kurumasını önleyerek saç kırılmalarına engel olmaktır. Bunun için duş alırken krem uygulayabileceğiniz gibi duş sonrası kullanılan durulanmayan sıvı kremler de bulunmaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken,  kremin kullanılan şampuanın içinde olmamasıdır. Bu türde şampuanlar köklerin nefes almasını engelleyerek, dökülmelere sebep olabilirler. Ayrıca farklı tiplere göre üretilen kremlerden kendinize uygun olanının seçilmesi sizlere fayda sağlar.

Duş esnasında şampuan uygularken, saç diplerine masaj yapmak kan dolaşımını hızlandıracağından, daha çok oksijen taşıyacak ve böylelikle daha güçlü yapıda olmasına yardımcı olacaktır. Mevcut kırıklardan kurtulmak da kullanılacak yöntemlerden biridir. Kırık uçlar oksijen taşınmasına engel olacağı için dökülmelere neden olurlar. Şekillendirmek amaçlı uygulanan ısıl işlemlerden de uzak durulması gereklidir. Pamuklu yastık kılıfları kırıkları artırdığından, saten kumaştan yastık kılıfı tercih edilerek kırıkları minimize edebilirsiniz.

Şimdi saçlarımıza nasıl dikkat edeceğimizi öğrendiğimize göre sırada doğal yollar ile yapılabilecek tariflere göz atmakta . İşte sizler için derlediğim 8 tarif ;

1. Kolajen üretimini destekleyen sülfür bombası soğan suyu

En eski yöntemlerden biri olarak kırmızı soğan veya arpacık soğanı küçük parçalar halinde doğrayıp rondo veya blenderdan geçirin, bunlar yoksa rendeleme yöntemini kullanabilirsiniz. Süzüp suyunu çıkardıktan sonra dikkatle saç derisine uygulayın ve 15 dakika bekledikten sonra saçınızı doğal bir şampuan ile yıkayıp durulayın.

2. Saç uzaması kadar yeni saç oluşumunu sağlayan yumurta maskesi

Zengin protein içeriğiyle saçı besleyen yumurtayı saç uzunluğuna bağlı olarak 1 veya 2 yumurta beyazına 1 kaşığı zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı balı ekleyip hamur kıvamını alana kadar karıştırın. Karışımı tüm saça uygulayıp 20 dakika bekledikten sonra soğuk su ve doğal bir şampuan ile ayrı ayrı durulayın.

3. Vitamin deposu patates maskesi

Haftada iki kez uygulayabileceğiniz bu maskeyi 3 patatesi rendeleyip suyunu sıkarak çıkardıktan sonra 1 yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı bal ekleyip hazırlayabilirsiniz. Elde ettiğiniz karışımı saç derinize masaj yoluyla uyguladıktan sonra doğal bir şampuanla yıkayınca kısa süre içinde farkı göreceksiniz.

4. pH dengesini sağlayan saç dostu elma sirkesi

Saç köklerini uyarıp hızlı bir uzama sağlayan, aynı zamanda yeni saç oluşumunu da destekleyen elma sirkesini duş sırasında saçınızı son kez durularken suya bir miktar ekleyin. Sirke kokusundan rahatsız oluyorsanız birkaç damla lavanta yağını da suya ekleyebilirsiniz.

5. Her derde deva aloe vera maskesi

Sadece cilde değil, saça da iyi gelen cankurtaran aloe verayı gece yatmadan önce saçınıza uygularsanız hem parlak hem de güçlü saçlara sahip olabilirsiniz. Uyandığınızda saçlarınızı durulamayı unutmayın.

6. İçerdiği kapsaisin ile saç büyüten acı biber

Kapsaisin ile saç derisinde kan akışını artırıp sinirleri etkinleştiren acı biberi gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. 1 tatlı kaşığı acı biber tozunu 2 tatlı kaşığı zeytinyağıyla karıştırdıktan sonra saçın az olduğu bölgelere daha yoğun olmak üzere tüm saç derisine uygulayın, sonrasında soğuk suyla yıkayın.

7. Antioksidan etkili yeşil çay

Saç dökülmesini önlerken saç uzama sürecini de hızlandıran, ismini doğal tedavilerde sık sık duyduğumuz yeşil çayı demleyip ılığın bir tık üstü sıcaklığa gelene kadar bekletin. Tüm saç derisine uyguladıktan sonra bir saat bekleyin ve soğuk suyla durulayın.

8. Haftada üç kez uygulanabilen sarımsak maskesi

Saç derisinde kan dolaşımını artırarak saçları uzatan sarımsak maskesi için ezdiğiniz birkaç diş sarımsağı zeytinyağı veya hindistan cevizi yağı içinde kaynattıktan sonra süzün ve ılımaya bırakın. Sonrasında saç köklerine uygulayıp yarım saat bekleyin.

Sizin saç uzatma önerileriniz neler?

Kızlar İçin TavsiyelerHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin