Part 14

474 22 7
                                    

14 DEO:

„I, ko će prvi?“ Upitala sam, slegnuvši ramenima. Svako od nas je nasumično posmatrao sve ljude u njegovoj okolini. Trenutak kasnije, svako je na neki svoj karakterističan način izjavio kako nema pojma kako bismo mogli početi, niti šta pitati jedni druge. (razume se da je svako od njih autentičan na svoj način, ali mi se nije dalo da smišljam rečenice za svakog posebno ;'''D xd)

„Ko je najmlađi?“ Okej,najgluplji način da se započne igra, ali već su svi navukli na to da ne govorim uvek najpametnije stvari na svetu. 'Šta više, to su vrlo retke siguacije.' Nije tačno! Ne mogu na prstima prebrojati svoje pametne izjave! 'Kako da ne, od kako sam sa tobom, to se nijednom nije desilo.' Pa ti me sputavaš u pričanju pametnih stvari. 'Ja ti draga, samo otvaram oči.' Ma ti si seronja!

„Zašto je to bitno?“ Ugh, izgleda da su samo retki shvatili poentu. Samo sam prevrnula na Jesyno pitanje, na šta je većina samo podigla obrve. Harry se počešao po glavi.

„Glupi ste, fazon je u tome da najmlađi započne igru.“ Prosvetlio je ostale, a oni su klimali glava što je verovatno značilo 'ahaa, sada razumem'.

„I? Ko bi to trebao da bude?“ Pitao je Zayn nezainteresovano, prozevajući se, na šta sam samo zakolutala očima. 'Kako te još nisu zabolele od silnog kolutanja?' Kako tebe nisu zabolela usta od silnog dosađivanja meni? 'hohohoo' I posle meni govore da sam retardirana.

„Harry i Perrie su ovde najmlađi, nažalost ne pamtim datume da bih vam rekla više.“ Odgovorila je Jade, i sada je došlo vreme za Zaynov komentar.

„Pa nije ni čudo.“ Lično mislim da je glup, jer ne vidim po čemu je on to zaključio da se ponaša zrelije od mene, a kao drugo, on nema dovoljno argumenata da to tvrdi, pa dobro, možda ima, ali to ne znači da se on ponaša odraslo od odnosu na mene!

„Zašto se nas dvoje sami ne dogovorimo ko će biti prvi?“ Upitao me je Harry, na šta sam samo slegnula ramenima i klimnula glavom.

„Onda smo se dogovorili, ti si prva, ja još ne mogu da odlučim kome da postavim pitanje!“ Objavio je razdragano kroz smeh. Poslala sam mu iznerviran pogled, udarila ga po ramenu, a zatim počela pogledom da istražujem svoju okolinu. I kome sad da postavim pitanje? Što se tiče Zayna, on otpada. Jedino što sam ikada imala potrebu da pitam nekoga od ovih ljudi, a nisam mogla tako jednostavno, bila je Jade. I to oko toga kakav je njen i Liamov odnos. Pretpostavljam da sam je već smorila s tim, tako da i to otpada. 'Hm, a zašto ne bi postavila Liamu isto to pitanje sa kojim danima mučiš Jade?' eeej, pa ti si genije.  Volim te. 'Pa šta si ti mislila, nisam glup kao ti.' Kaže se 'i ja tebe' ili nešto tako, konjino.

„Uum, Liam!“ Rekla sam, nakon čega me je Liam pogledao, očekivajući svoje pitanje. Za to vreme, Zayn mi je slao neke svoje poglede koji su govorili 'Kakva ti pitanja njemu imaš postavljati?' ali sam se trudila da to ignorišem.

„Samo pitaj.“ Rekao mi je šaljivo, zbog čega mi se na licu pojavio blagi smešak.

„Pa dobro, to se treba malo obrazložiti.“ Odgovorila sam mu, a on je uzdahnuo i razvukao osmeh.

„Ovako, od početka ove školske godine koja traje čak celih nedelju dana, počela sam da primećujem nešto. Inače, ja sam od Jade samo slušala o tvom i njenom odnosu..“ Okej, Jade je upravo započela sa slanjem prekornih pogleda. „I kada sam se uverila da ste vi dobri prijatelji moje predrasude su počele i da blede, ali nekada..“ Podigao je obrvu, dok me je slušao. „..imam osećaj da se tu krije nešto više.“ Čim sam ovo izgovorila, Jade nije mogla da ne ćuti.

„Hej?! Pa zar nismo o tome pričal...“ Odmah sam je prekinula.

„Znam, znam. Da, Jade mi je milion puta to objasnila, ali..“ Usmerila sam pogled ka Liamu. „Želim da čujem to od tebe i da se u potpunosti uverim u to da je sve kako je ona rekla.“ Wohoo, baš sam se potrudila. Zvučala sam i iskreno, i u glasu mi se osećala neka toplina, i imala sam osmeh na licu. Pa genijalna sam. 'Umukni, svima je jasno da se lažeš.' Nije tačno! Skroz sam iskrena! Što se tiče Liama, on se nasmejao, a zatim započeo.

'Beauty' By: Jovana S.Where stories live. Discover now