Bölüm 2 "HAYAL KIRIKLIĞI"

4.3K 1K 1.7K
                                    

Ayfer Vardar- gide gide bir söğüde dayandım


Hani derler ya insan sevdiğine hiç kırılır mı? Aslında insan en çok sevdiğine kırılır..


                   GÜZ SAYHASI - BÖLÜM 2

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.








GÜZ SAYHASI - BÖLÜM 2

"HAYAL KIRIKLIĞI"

                            [ Köy - 2013 ]

Şimdi karanlığı ile baş başa idi Feride. Gözlerini yavaşça kapattığında yere düşen kar tanelerinin sesini dinliyordu. Çünkü başka türlüsü gelmiyordu içinden. Evin içindeyken, tüm duvarlar üzerine geliyordu , nefes alamıyordu, çaresizliğin pençesinde kıvranırken...

Derin düşüncelerin hezeyanında ne kadar kaybolduğunu bilmiyordu. Dışarıya ne zaman çıktığını hatırlamıyordu bile, soğuk bir rüzgarın esintisiyle gözlerini açtı, lapa lapa yağan kar ile üşüdüğünü fark etti eve geç kalırsa amcasının yine bir şeyler yapacağından korkuyordu. Halbuki hiç akrabası yoktu annesi ve babası öldürüldükten sonra amcasının yanında kalmıştı ama amcası Feride' yi hiç sevgiyle büyütmemişti.

Çocuk kalbi işte sevilmeyi , sevmeyi bilmiyordu...

...
Bu sabahta farksızdı Feride için , sabahın ilk ışıklarıyla uyanırdı.  Yatağını düzeltip kahvaltısını yapardı, kimsenin uyanmaması için çok yavaş hareket ederdi çünkü Elvan uyandığı zaman Feride' ye bir şeyler söyler buna amcasıda dahil olduğunda evde kızılca kıyamet kopardı. Montunu giydikten sonra ayakkabılarını eline alıp kapıyı sessizce kapattı, dışarıda merdivenlerin yanında ayakkabılarını giydi.

Dar sokaklardan geçiyordu Feride, kışın vermiş olduğu soğuk ve insanların yüzündeki umutsuzluk, çaresizlik her birinin umutlarına kelepçe vurmuştu adeta.

Dışarıda bir hayat vardı ama kimse farkında değildi...

Umudu olmayanların yeriydi burası herkesin aynı olmadığı yerdi.

🕊

Genç kız, kendisine verilen işlerle birlikte yukarıya çıkarken, merdivenlerden inen uzun boylu genç adam Feride' yi fark etti. İşlerle beraber basamakları arşınlarken bir hayli zorlanan genç kızın, yükünü hafifletmek için ona doğru adımladı, Genç kız merdiven basamağını tam basamadığı anda sendeleyerek işleri elinden düşürdü. Eşyalar merdivenden düşerken genç kızın ayağı takıldı ve ardından düşecekken uzun boylu genç adam Feride' nin kolundan tutup düşmesine engel oldu.

~GÜZ SAYHASI~Where stories live. Discover now