HAK DİN ?

495 221 144
                                    

İnsanların neredeyse tamamı doğdukları dine mensup olarak hayatını sürdürüp öyle de ölüyor(Benim nacizane tahminim, bu oranın minimum %99 olduğu yönünde. Hatta biraz daha fazlada olabilir). Bunun temel sebebi inandigimiz dinleri sorgulamadan hakiki din olduğunu kabul ediyor oluşumunuzdan kaynaklanıyor.

Peki bu şekilde inandığımız dini sorgulamadan hakiki din olduğu kanısına nasıl oluyor da varıyoruz?

Kişi sorgulamaya kalkıştığı zaman toplum tarafından yoğun bir eleştiri ve baskıya mâruz kalıyor. Bununla beraber sorduğu sorulara din tarafından cevaplanmış şekilde cevaplar alıyor.

Peki bu yöntemle inandığımız dini nasıl sorgulayabiliriz? Ne yazık ki sizin de gördüğünüz üzere bu yöntemle hak din hangisi?sorusuna cevap bulamayız.

Olaylara hiç bir dine mensup değilmiş gibi düşünüp, ilahi bir müdahalede karıştırmadan,dini terimlere başvurmadan cevap verilirse ve verilen cevabın hangi dinde benzer cevabı olduğu araştırılsa hak dine ulaşma ihtimaliniz büyük bir oranda artmış olur.

Bunun dışındaki yöntemler, inandığımız din çerçevesinde olaylara bakışımızı, taraflı bir fikirde zorunlu kılmaya iter. Çünkü inançlı bir toplum sizi taraflı olmaya mecbur kılar.

YAŞAMDAN ÇIKARIMLAR Onde as histórias ganham vida. Descobre agora