Parti

12.2K 448 177
                                    

Karnımı doyurup odama çıktım. Bilgisayarımın karşısına geçip zaten açık olan ekrandaki chat kısmına tıklayarak yazdım.

Deammortuis: Yedim.

Arez: Aferin küçüğüm. Sen iyi bir öğrencisin.

Deammortuis: Artık giriş amacım için bir şey yapmaya başlamak istiyorum.

Arez: Her şeyden önce benim istemediğim hiçbir seçeneğe yönelmemen gerektiğini biliyorsun değil mi? Şayet yönelirsen bedelini ödersin.

Deammortuis: Biliyorum.

Bu oyunu şans eseri fark etmiştim. Bir linki denerken bu oyun karşıma çıkmıştı. Herkesin kolay kolay bulamayacağı bir linkti kullandıkları link ve normal bir site linkinden fazlasıydı. Karanlık bir yönünün olduğunu anlamam çok uzun sürmemişti ki daha sonrasında bu oyuna girmekten kendimi alıkoyamadım.
Girdikten sonra fark ettim ki oyun anlayışları çok farklıydı. Buradaki hackerlar öylesine donanımlı ve tehlikeliydi ki... Kolayca birçok bilginin erişimine ulaşabiliyorlardı  ama "kırmızı oda" adlı kısım hepsinden çok daha farklıydı. Öyle ki buradakiler hakkındaki dedikodulara göre onların oyunları çok daha gerçekti. Çoğu zaman bizzat kendilerini tehlikeye atarak para kazanıyorlardı. Duyduğum her bir söylentiyle daha çok istemiştim buraya girebilmeyi tehlikenin haz verici hissiyatı beni ele geçirmişti ve başarmıştım. Çömez diye adlandırabilirdim belki ama oradakilerin hepsinden daha cesur ve iddialıydım. Kesinlikle para kazanmak da istiyordum ama her bir ödülün bedeli vardı. Ve maalesef ki güvenmesem de bana yardım edebilecek tek kişi oydu.

Deli olarak adlandırılırdı kırmızı odadakiler. Farklı hazlara sahip tehlikeli insanlardı.

Bu gerçeği aklımdan çıkarmamaya dikkat ediyordum. Kimseye güvenemezdim. Arez'e de güvenmiyordum ama bu yolda her türlü yardım işime yaradı yani ne kadar Arez nickli kişi normal biri gibi gözükse de kesin bir kanıya varmak için daha yolun başındaydım. Zaman onun nasıl biri olduğunu bana gösterecekti.

Arez: Şimdi sana bir link göndereceğim küçüğüm. Bu linkteki kodlamayı kırıp bilgilere ulaşmanı istiyorum bu bir test. İyi iş çıkar ve onurlandır beni.

"Onurlandır beni." kelimesine göz devirmek istesem de bu isteğimi zapt ederek cevapladım.

Deammortuis: Pekala.

Linki yolladığında üzerine tıkladım ekranıma gelen kodlama dizeleriyle kısa bir bakışmanın ardından beni zorlayacağını az çok tahmin edebiliyordum. Hadi bakalım, yapalım şu işi!

Her denediğim seçenek hüsranla yanıtlanıyordu ama hırslıydım. Sabahtan beri kırmaya çalışıyordum ve zaman öylesine akıp gitmişti ki neredeyse yeni gün doğacaktı. Arez de hiçbir mesaj atmamıştı. Ben kırıp ona mesaj atana kadar da bana mesaj atacağını sanmıyordum.Bir kez daha denediğimde sonunda kırmayı başarmıştım.

Başardım!

Ama hiçbir bilgi yoktu tek şey "KARANLIK" yazısından ibaretti.

Deammortuis: Karanlık?

Arez: Düşündüğümden de erken kırdın. Beni onurlandırıyorsun. En iyi öğrencim sen olacaksın.

Deammortuis: Ben senin öğrencin değilim.

Cevabımı göz ardı edip bana bir link daha yolladı. Linke tıklayıp girdiğimde bunun bir alışveriş sitesi linki olduğunu gördüm ve fazlasıyla pahalı duruyordu. Bana kullanıcı adı ve şifre de yollayarak girmemi söyledi.

KIRMIZI ODAWhere stories live. Discover now