Explicații

377 17 19
                                    

        Entar sau Vendar (în glasul elfilor sau al oamenilor) — Este lumea în care se desfășoară acțiunea acestei povești

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

        Entar sau Vendar (în glasul elfilor sau al oamenilor) — Este lumea în care se desfășoară acțiunea acestei povești. Ea este împărțită în cinci tărâmuri suprapuse: Nvedir, Svanir, Gvara, Gannannu și Aubring.

        Nvedir — Este abisul etern și locul din care a apărut viața, mai exact (locul din care s-a înălțat Cel-Născut-Din-Abis). Este tărâmul cel mai de jos.

        Svanir — Este tărâmul Zeilor Întunecați și se află deasupra tărâmului Nvedir. După ultimul mare război dintre zei, acesta a devenit și tărâmul zvoltilor.

        Gvara — Este tărâmul de mijloc. Acesta a aparținut inițial zvoltilor (monștri născuți din ura Zeilor Întunecați față de Zeii Creatori), dar, după ultimul mare război dintre zei, a devenit un avanpost al Zeilor Creatori. Aceștia au adus ființe din alte lumi, printre care și oamenii.

        Gannannu — Este paradisul Zeilor Creatori. Nu se cunosc prea multe lucruri despre tărâmul acesta.

        Aubring — Este locul unde se află în prezent Cel-Născut-Din-Abis.

        Vagara — Este regatul situat în partea de nord a tărâmului Gvara. Aparține oamenilor.

        Wella — Este regatul situat în partea de sud a tărâmului Gvara. Aparține oamenilor. E de asemenea regatul unde s-a născut Akar.

        Grendal — Este regatul situat în partea de est a tărâmului Gvara. Aparține oamenilor.

        Huonho — Este regatul situat la sud-vest de regatul Wella. Aparține oamenilor.

        Lamahil — Este regatul elfilor.

        Simia — Este capitala regatului Wella. Este un oraș în care cei puternici îi conduc pe cei slabi cu o mână de fier, storcând de la ei și ultimul ban, și ultima picătură de sudoare.

        Navera — Este peștera care leagă tărâmul Gvara de tărâmul Svanir. Magia Zeilor Creatori fiind mult mai slabă în acest loc, tot felul de creaturi sălășuiesc în interiorul peșterii. Puțini sunt aceia care s-au aventurat înăuntru și au trăit ca să-și povestească aventurile.

        Câmpia Sunadar — Este situată la granița regatului Vagara și se află sub controlul bandiților.

        Muntele Celor Șase Elemente — Este cel mai înalt și cel mai vechi munte din ținutul Gvara. În legende se vorbește despre el ca fiind locul unde s-a purtat ultima bătălie dintre Zeii Creatori și Zeii Întunecați.

        Valea Albă — Este o câmpie aflată în regatul Elfilor. În sezonul cald, florile care cresc în acea zonă se deschid, petalele albe formând un covor alb de o frumusețe rară. Fiind un loc sacru, elfii obișnuiesc să-și îngroape morții în această vale, iar la căpătâiul fiecărui mormânt se plantează un copac. Dacă acesta crește, înseamnă că sufletul celui mort a fost primit în Regatul Etern.

Pedeapsa lui AkarWhere stories live. Discover now