~Ο Κίνδυνος~

251 35 137
                                    

Η Βασίλισσα Δάφνη, η πρώτη Βασίλισσα της Δυναστείας των Γουάιατ, γεννήθηκε το έτος 168 κι ήταν το τρίτο και τελευταίο παιδί του Βασιλέως Ντάριους του Πρώτου, που με τη σειρά του ήταν το τρίτο και τελευταίο παιδί του γενάρχη της Δυναστείας, Βασιλέως Γιούνορ του Πρώτου. Τα δυο προηγούμενα αδέλφια της ήταν αρσενικά· ο Ίνιγκον, γεννηθείς το 163 κι ο Έγκις το 165. Ο πατέρας τους πέθανε το 179, στα τριάντα έξι του χρόνια, αφήνοντας τρία παιδιά ορφανά και την κατά εφτά χρόνια μεγαλύτερη του σύζυγο, τη Βασίλισσα Μπρυάντα. Τότε, η Δάφνη ήταν έντεκα ετών και παρακολούθησε τη στέψη του Ίνιγκον του Πρώτου, που ονομάστηκε Πολεμοχαρής, διότι στα πέντε χρόνια που βασίλεψε, η μόνη του έννοια ήταν ο στρατός και μάλιστα είχε οργανώσει δυο αποτυχημένες εκστρατείες για την ανάκτηση του Θερ, στη δεύτερη δε έχασε τη ζωή του από δυσεντερία. Τον διαδέχθηκε αμέσως ο αδελφός του, ο Έγκις ο Δεύτερος, όμως, επειδή ήταν φιλάσθενος, κατόρθωσε να βασιλέψει έναν χρόνο και τρεις ημέρες, αφήνοντας την τελευταία του πνοή το 185.

Οι δυο γιοί του Βασιλιά Ντάριους είχαν πεθάνει άτεκνοι, όπως ακριβώς κι οι αδερφοί του. Το μοναδικό ζωντανό παιδί του ήταν η τότε δεκαεπτάχρονη Δάφνη, που όμως, συναντούσε ένα τεράστιο εμπόδιο, τη μητέρα της. Η Βασιλομήτωρ πλέον Μπρυάντα θεωρούσε αδιανόητο να φορά γυναίκα ένα στέμμα που για άνδρες προοριζόταν· στην πραγματικότητα, γνώριζε ότι δε θα μπορούσε ποτέ να ελέγξει την κόρη της και να κυβερνά μέσω αυτής, πράγμα που ήταν πανεύκολο μέσα από τον μικρό της αδελφό Ώρικ, τον οποίο προωθούσε για διάδοχο, καταπατώντας κάθε γραμμένο νόμο και κανονισμό της βασιλικής διαδοχής. Στο Βασιλικό Συμβούλιο που ακολούθησε, το δικαίωμα της Δάφνης στον θρόνο επισφράγισε ο Άρχοντας του Γουίντεργουολ Ουόλντεν, του οποίου η ψήφος κατέλυσε την ισοπαλία που είχε δημιουργηθεί μεταξύ μητέρας και κόρης. Αυτό η Δάφνη ορκίστηκε να μην το ξεχάσει ποτέ.

Ακόμα και μετά τη στέψη της, η μητέρα της δε σταμάτησε να της αντιτίθεται, δημιουργώντας συνεχώς προβλήματα στα Βασίλεια, στην Αυλή και σκορπώντας τον διχασμό. Για να την αντιμετωπίσει, η Δάφνη επιστράτευσε τους πιο πιστούς της φίλους ως Συμβούλους της και διδάχτηκε την Τέχνη του Πολέμου από τους σπουδαιότερους πολεμιστές των Βασιλείων, τους Σερ Θιόντορ και Φάλντεν. Κατά την εξαετή της βασιλεία, έμεινε μερικούς μονάχα μήνες στο παλάτι της Ρέισαν, διότι πέρασε τον υπόλοιπο καιρό είτε πολεμώντας στασιαστές σε όλα τα Βασίλεια, είτε λύοντας εμφύλιους πολέμους, είτε επισκεπτόμενη Άρχοντες, Δούκες και Προεστούς που ήθελε να της παραμείνουν υποτελείς. Δεν κατάφερε να παντρευτεί κι αυτό για δυο λόγους· θεωρούσε δέσμευση την οικογένεια κι εμπόδιο στις συνεχείς της μετακινήσεις και δεύτερον είχε αρχίσει μέσα της να υποβόσκει ένας έρωτας για τον Άρχοντα Ουόλντεν του Γουίντεργουολ που την ψήφισε τελευταίος για Βασίλισσα. Τότε, εκείνος βρισκόταν στο παλάτι ως Κύριος του Νόμου-δηλαδή Βασιλικός Σύμβουλος για τα νομικά ζητήματα- κι αμέσως η Δάφνη τον έστειλε πίσω στο Γουίντεργουολ, για να μη βρίσκεται κοντά της και λειτουργεί ως απόσπαση.

Οι Έξι Αδελφές {TYS17Winner}{TYS19Winner}{COVER MADE BY -TRUESOUL}Where stories live. Discover now