~Η Άμαξα~

241 24 215
                                    

Προειδοποίηση για έντονες περιγραφές ώριμων θεμάτων· κυρίως αίμα. Αν ενοχλείστε, διαβάστε με δική σας ευθύνη. ❤️

~Από εδώ και στο εξής, μιας και οι Βασίλισσες των Δώδεκα Βασιλείων μας τελείωσαν, θα ασχοληθούμε με Βασίλισσες άλλων Επικρατειών, ώστε να γνωρίσουμε καλύτερα και τους γείτονες των Βασιλείων. Μη φοβού,όμως, διότι θα επιστρέψουμε στα Δώδεκα Βασίλεια, για να γνωρίσουμε ορισμένες εξαίρετες συζύγους Βασιλέων~

Στο Βασίλειο της Θάναγκαρτ η γυναικεία κυριαρχία άργησε να ευοδώσει περισσότερο από ό,τι σε όποια άλλη Επικράτεια παγκόσμια. Δεδομένης της πανίσχυρης δυναστείας των Λάντινερ που είχε θεμελιώσει το κράτος της Θάναγκαρτ, που κυβερνούσε για πάνω από χίλια χρόνια και καταλαμβανόταν από δεισιδαιμονία για τη γυναικεία εξουσία, απαγορεύοντας τη με κάθε κόστος, μια αλαζονεία που φυσικά πληρώθηκε με το πλήρωμα του χρόνου.

Περί το έτος 300, με βάση πάντοτε την αρίθμηση από την Ένωση των Δώδεκα Βασιλείων, οι Λάντινερ εξαφανίστηκαν ολοσχερώς, γεγονός για το οποίο άνθρωπος κανείς δεν ευθύνεται. Ο τελευταίος γόνος και μονάρχης της Δυναστείας, ο Δράγκον ο Εκτός, είχε παντρευτεί πέντε φορές και πέθανε άτεκνος στα σαράντα τέσσερα έτη του. Χήρα του έμεινε η Κορισάνδη, νόθη κόρη μιας κόρης των Φάλλον, της πιο επιφανούς οικογένειας της Θάναγκαρτ, μόλις δεκαεννέα ετών.

Ακολουθώντας μια σειρά εξαιρετικής διπλωματίας και διαπραγμάτευσης, με μερικές άρτια στρατηγικές κινήσεις και με την πολύτιμη συμβολή του Δούκα Φαμπιάν Όγκντις που έμεινε δίπλα της ως δεξί της χέρι εφ'όρου ζωής, η Κορισάνδη ανέβηκε στον θρόνο ως δικαιωματική διάδοχος του νεκρού συζύγου της, θεμελιώνοντας μια Δυναστεία που συντόμως διεφάνη.

Η τύχη την ευνόησε έντονα και μακροπρόθεσμα· όχι μόνο εξασφάλισε την κυριαρχία της από την πρώτη κιόλας ημέρα αλλά κι ο πρώτος χρόνος της Βασίλειας της στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Αυτό ακριβώς το γεγονός αξιοποίησε και παρουσίασε την πιο ριξικέλευθη πρόταση που θα μπορούσε, η οποία υπερψηφίστηκε από το Συμβούλιο των Δουκών· η έναρξη μιας Δυναστείας Βασιλισσών, που μέχρι τις μέρες μας κυβερνούν τη Θάναγκαρτ.

Ήταν αδιανόητα ευφυής, πολυμήχανη, υπολογιστική και διορατική, ενώ η ρητορική και διπλωματική της δεινότητα δε συγκρίνονταν με καμία άλλη στη χώρα. Η πλούσια πνευματικότητα σε συνδυασμό με τη σαγηνευτική, γοητευτική της παρουσία, την καθιστούσαν ακαταμάχητη, εξωτική και μοναδική. Όλοι οι άνδρες κι οι γυναίκες τη λάτρευαν, ενώ ορισμένοι τη φθονούσαν μα δεν τολμούσαν να το φανερώσουν. Όλος ο λαός την αγαπούσε και δόξαζε κάθε φορά που δείπνιζαν. Στα μάτια των πληβείων φάνταζε ισάξια με θεά, λυτρώτρια και ελευθερώτρια από μια εποχή σκότους και δυστυχίας.

Οι Έξι Αδελφές {TYS17Winner}{TYS19Winner}{COVER MADE BY -TRUESOUL}Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα