skye.

135 15 82
                                    

╔═══*

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

╔═══*.·:·.✧    ✦    ✧.·:·.*═══╗

𝕾𝖐𝖞𝖑𝖊𝖗 𝕭𝖗𝖎𝖆𝖗

╚═══*.·:·.✧    ✦    ✧.·:·.*═══╝

Három hónappal korábban

- Skyler! - Skye mit sem törődve a nevelőanyja kiáltásával lerohant a lépcsőn. - Állj meg, te kis ribanc! - A lány végül a lépcső aljában fordult vissza. Cindy a lépcsősor tetején állt, onnan üvöltözött Skylernek. A nő alig tíz évvel lehetett idősebb a lánynál, mégis sokkal öregebbnek nézett ki a koránál, köszönhetően a drognak, amiket néha-napján szedett. Az ócska rongyok, amit ruhának nevezett, szinte lógtak rajta, undorító szőke hajában pedig pár centis barna lenövés volt. Skye undorodva nézett fel a nőre.

- Picsába veletek! Nem maradok itt! - ordította vissza.

- Mi etetünk, mi adunk neked ruhákat, iskolába is járatunk, és te így hálálod meg?

- Jaj, de nagy lelkűek vagytok! - köpte oda neki Skye. - Azt miért nem teszed hozzá, hogy folyamatosan leribancoztok és úgy bántok velem, mint a kutyával?

- Na, csak várd meg, amíg Barty hazaér! Majd kapsz a pofádra a viselkedésedért. - Skyler látta, ahogy a Cindy mögötti ajtó lassan kinyitódik és kikukucskál rajta az alig öt éves Calum, Cindy-ék másik gondozott gyereke. Skye torka keserű lett, mikor észrevette a Calum szemében csillogó könnyeket. Lenyelte a torkában gyülekező gombócot és újra Cindyre nézett.

- Leszarom Barty-t és leszarlak téged - kiáltotta, miközben belerúgott a fal mellett sorakozó dobozok egyikébe. - Azt hiszed tűröm, hogy így viselkedjetek velem, mi? Csak azért tartotok el minket, mert jól jön a pénz.

Ezzel a lány sarkon fordult, kivágtatott a bejárati ajtón, és jó hangosan becsapta azt maga mögött. Még az utcára is kihallotta Cindy kiabálását, de nem törődött vele. Ahogy senki sem törődött vele ebben a retkes szomszédságban. Azok már megszokták, hogy mindennap veszekszenek. Legtöbbször Cindy és Skye ordibálását lehetett hallani, ameddig valamelyikőjük meg nem unta és le nem lépett pár órára. Cindy és az élettársa, Barty is elég gyakran kiabáltak egymással. Szerencsére Barty csak estére ment haza, mert valahol biztos feketén üzletelt; vagyis Skyler szerint. Biztosra ő sem tudta, mivel foglalkozik a nevelőapja, de a férfi megnyilvánulásából nem sok jóra tudott következtetni. A barátaiból sem, akik elég gyakran átjártak hozzájuk sörözni meg füvezni. Olyankor Skye és Calum bezárkóztak a szobájukba, és még Cindy sem ment le a földszintre, ha nem akart kanos férfiak áldozatául esni.

Skyler úgy tett, mint mindig, amikor át kellett vágnia ezeken az utcákon; felhúzta a kapucniját és lehajtott fejjel közlekedett, így el tudta kerülni, hogy valaki leszólítsa. Persze ez így is megeshetett, de biztonságosabban érezte magát, ha így cselekedett. Ez valamiféle védelmi mechanizmus volt már a számára. Így védte meg magát az emberek pillantásaitól és a zuhogó esőcseppektől. Pár utcával arrébb végre elérte az úticélját.

STOLEN DANCE | p. parkerWhere stories live. Discover now