2. Lektvary, kouzla a majetky

3.5K 125 22
                                    

Harry vstal, protože se potřeboval projít. Něco mu uvnitř říkalo, že skřeti nelžou, ale museli, protože jinak by to znamenalo, že Ginny a ostatní Weasleyovi si berou jeho peníze. Grobick vypadal, jako by chtěl něco říct, ale Fireforge zdvihl ruku, aby ho umlčel. Mladý muž si to musí vyřešit sám.

Ginny dostává peníze posledních sedm let a Weasleyovi osm, takže to znamená, že ho okrádají celou tu dobu. Ne, Ginny ne, ona je dokonalá, zašeptal hlas v jeho mysli. Proč ale ten rozruch? Vezme si tu nejdokonalejší ženu na světě, na penězích přece nezáleží. Ale oni si brali z jeho peněz, z peněz, které mu nechali rodiče, aby je použil. Zřejmě má dost peněz a k tomu přežil a má Ginny. Jen pomyšlení na její jméno mu přineslo obraz její sametové pleti a měkkých červených vlasů, které voněly růžemi. Něco bylo zlé, musí tomu přijít na kloub. Weasleyovi mu kradli peníze a Ron s Ginny byli placeni za to, že byli jeho přáteli. Ale co Paříž? Měl by si to všechno vyřešit po svatební cestě. Ne! Něco v něm prasklo, bylo to zlé. Harry se podíval na tři skřety a bylo to, jakoby poprvé viděl, že něco bylo rozhodně zlé.

"Co jste mi udělali?"

"Nic magického, všechno, co jsme vám řekli, je jen pravda."

"Ginny si bere moje peníze, aby jsem byl její přítel, ona, Ron a všichni Weasleyovi," Harry napůl konstatoval a napůl se ptal.

"No, nevím o všech Weasleyových, ale vím, že paní Weasleyová dostává měsíční příspěvek spolu s Ronaldem a Ginervou."

"Myslím, že zůstanu sedět a prodiskutujeme spolu všechny záležitosti dnes."

"No, to je nejvyšší čas! Myslel jsem si, že bychom se k vám nikdy nedostali." řekl Mangus s úšklebkem, který podle Harryho vypadal jako ten Snapeův.

"Lorde Pottere, jestli budete souhlasit, doufáme, že se necháte vyšetřit jedním z našich léčitelů."

Žádní léčitelé, nevěř léčitelům, ozval se tichý hlásek v Harryho hlavě, ale rychle ho umlčel. "Vyšetřit kvůli čemu?"

"Máme podezření, že jste pod vlivem lektvaru lásky."

"No tak moment. Jedna věc je obvinit Ginny z krádeže, ale jiné je obvinit jí z toho, že mi podává lektvar lásky."

"Prosím, lorde Pottere. Jestli doopravdy milujete to děvče, nebudeme stát v cestě a budeme první, kdo vám popřeje hodně štěstí. Ale jestli máme pravdu, mohl byste udělat největší chybu svého života."

Harry o tom chvíli přemýšlel a potom pokýval hlavou. Grobrick bleskově vyběhl z místnosti a vrátil se s vysokou, štíhlou ženou, která měla dlouhé černé vlasy a ostrý nos. Hned mu připomněla Snapea, avšak ona měla příjemný úsměv a byla oblečená v bílem rouchu léčitele.

"Dobré odpoledne, lorde Pottere. Jsem léčitelka Marchacká. Bylo mi řečeno, že potřebujete kompletní prohlídku ještě před svatbou."

Harry nemohl najít svůj hlas a tak jen přikývl.

"Jestli byste si sedl, nemělo by to zabrat příliš mnoho času." léčitelka mávla hůlkou přes Harryho a on se posadil, jako by byl v šoku.

Nakonec řekla: "No, lorde Potter, měli jste zajímavý život. Nikdy jsem se nesetkala s někým, kdo by přežil útok baziliška a nebo někoho, kdo tolikrát trpěl pod cruciatem a je stále v pořádku, a nebo také někoho, kdo přežil dvě smrtící kletby. Z vaší anamnézy by se dala napsat kniha."

Harry se jen usmál; ano, byl to zajímavý život.

"Samozřejmě věřím, že se víc zajímáte o nejnovější události. Vypadá to tak, že jsem nositelem zlých zpráv. Zdá se, že jste pod vlivem několika kouzel, stejně jako dlouhodobého lektvaru lásky. Také máte několik bloků na vaší magii; některé byly pronesené před více jak patnácti lety a poslední mají méně jak dva roky."

Všechno to začalo... snarryWhere stories live. Discover now