Bölüm 12

64.3K 2.9K 449
                                    

Öyle çok yorulmuştu ki artık abisini arayıp isyanını dile getirmek istiyordu zira  buna neden abisi olmuştu şimdi Çiya yaşasaydı böyle bi hayat  yaşamak zorun kalmazdı

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Öyle çok yorulmuştu ki artık abisini arayıp isyanını dile getirmek istiyordu zira buna neden abisi olmuştu şimdi Çiya yaşasaydı böyle bi hayat yaşamak zorun kalmazdı. kendini bilmeyen bi adamın karısı olmuştu üstelik sevdiği vardı. Kimse tek söz etmezken ikisi bir müddet bir birine baktı. Kadın yorgundu kadın kırgındı kadın kırılmış yıpranmıştı ancak adam bunu fark etmeyecek kadar aptaldı.

"Bir kadının gözleri bir erkeğin zulmünden dolayı yaş dökerse melekler attığı her adımda o erkeğe lanet yağdırırmış Beran ağa! "

Karısının dedikleriyle Dişlerini bir birine kenetlemiş keskin bakışlarıyla karısına bakıyordu neden bu kadın sürekli kendi bildiklerini yapıyordu ne haddine ki herkesin içinde onunla böyle konuşuyordu. Kimsenin diyecek bir şeyi yoktu ama Zarin Hozanın diyecek çok şeyi vardı. Nerden başlasın derseniz.

Şu hayatın adaletsizliğinden başlardı!

Islanan yanaklarını silip burnunu çekti omuzlarını dikleştirip masadakilere döndü güçlü durmaya çalışarak araladı Dudaklarını.

"Özür dilerim böyle olsun istemezdim size afiyet olsun müsaadenizle." diyerek ardına bakmadan Merdivenlerden inip Konak'tan çıkarak Bejindar konağına geçti. Beran beklemeden ardında çıkarken diğerleride yerinden kalkmış konağa geçmişti. Beran öfkeli adımlarla yukarı çıkıp elini kapı kulpuna atıp indirirken Kilitli olan kapıyla Kaşlarını çatmıştı.

"Zarin aç kapıyı! "

Kocasının ürkütücü sesine aldırış etmeden odanın bir köşesine sinmişti Beran yumruklarını sert şekilde kapıyı indiriyordu bütün konağı ayağa kaldıracak birazda böyle giderse.

"Lanet olsun aç lan bir şey yapmayacağım Zarin bana geliyorlar yine!" Diye tekrar bağırmasıyla Zarin yerinden kalkmadan yüksek çıkardığı sesiyle Karşılık vermişti Kocasına.

"Sana bu odada yer yok Beran ağa! Yüzünü dahi görmek istemiyorum Öküzlere Alerjim var bende sinir yapıyor!"

Sert bir yumruk daha kapıya indirmesiyle genç kadın dizlerini karnına çekmişti korkmayacak! Bu adama boyun eğmeyecekti ama nereye kadar!

"Ben böyle hayatı sikeyim gösterecem sana o öküzü." diyerek kapıyı tekmeleyip aşağı inerken Zivin Xanım yazık dercesine sallamıştı Kafasını.

"Diyecek söz bırakmadın Allah sana akıl fikir versin oğul." demiş sessizce odasına çıkmıştı. Herkes odasına girerken Beran ağa misafir odasına geçip kapıyı şiddetle kapatmış kendini yatağa atmıştı. Yine Azadın oynuna gelmiş yine Başarmıştı. O başarmış Beran kırmıştı.

Bilmeden yada bilerek Allah bilir daha kaç defa kıracaktı.

----

Olaylı bir günün ardında herkes başka odada uyanmıştı. Beran ağa Misafir odasında Zarin kendi odasında. Genç kadın sabah erkenden kalkıp tandır ekmek yapmış kahvaltıyı tek başına hazırlamıştı kimse kalkmadan. Son kalan çayı demlemek olmuştu Zarin onuda yaparak işlerini bitirmiş Kadınlar mutfağa girmesiyle şaşırarak bakmışlardı. Sabah sabah bu ne hızdı öyle herkes gülümseyerek bakıp elindeki koca tepsiyle mutfaktan çıkıp Avluya gelmişti. Sessizce bütün tabakları masaya koymuş Zivin Xanım tebessümle bakmıştı gelinine.

ZARİN(TÖRE) Where stories live. Discover now