Bölüm 11

68.7K 2.8K 518
                                    

Bir silah bi can! Avluda yankılanan bi feryad! Acıyla yüzünü buruşturan bi adam!

Hoppla! Dieses Bild entspricht nicht unseren inhaltlichen Richtlinien. Um mit dem Veröffentlichen fortfahren zu können, entferne es bitte oder lade ein anderes Bild hoch.

Bir silah bi can! Avluda yankılanan bi feryad! Acıyla yüzünü buruşturan bi adam!

"Lan manyak kadın!" Diyerek kolunu tuttu Genç kadının elindeki silah kayıp yeri boylarken Zarin irkilerek kendine gelmiş donuk bakışlarla Kocasına bakmış ardında beklemeden yukarı çıkıp kapıyı kapatıp sırtını yaslayarak hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladı.

"Ne yaptım ben onu vurdum."

"Zarin sen ne yaptın! "

Ardı ardına sorular sordu kendine bir yandan ağlayıp kendine gelmeye çalışıyor bir yandan neden yaptığını soruyordu.
Yaptığı belki doğru değildi ama canına tak etmişti Beran onu hiçe sayarak gidip Nalini getirmişti. Ne yapsaydı oturup izlesemiydi demişti ona beni bırak o zaman istersen al getir onu ama yine aşiret olayın içinde olduğu için boşanmamıştı. Boşanmak yok denilmişti bunuda bizzat kaynanası bastıra bastıra söylemişti.

Avluda herkes genç adamın yanına toplanırken Kani şuh bi kahkaha atmıştı evet deli değildi abisi vurulmuştu ama o gülüyordu. Herkes çatık kaşlarla kaniye bakıp ne olur dercesine ters bakış atmıştı.

"Ne gülüyorsun lan küfrettirme bana?" Diye kükreyen acı içinde kıvranan abisine bakıp konuşmaya başladı.

"Ben o kadının cesaretine hayran oldum ulan kadına bak be koskoca Beran Bejindarı vurdu." Diyerek yoluna bakıp odasına çıktı. Şu an keyfi yerinde olduğu için kendini derslere verip güzelce çalışabilirdi.

"Oğlum iyimisin." diyen Annesiyle Beran Kafasını sallamıştı kolundan kanlar akıyor ama o iyiyim diyordu.

"Hadi hastaneye gidelim ağabey? "

"Yok Şiyar hastaneye gerek yok doktoru buraya çağır şimdi polisle uğraşmayalım." Dediğinde Şiyar tamam diyip Konak'tan çıkarken Zivin Xanım oğlunun koluna başındaki şalı bastırmış beraber Avluya çıkıp beklemeye koyulmuşlardı. Zınar ağa hala şaşkınlığı üzerinde atmamış lakin gelinini tebrik etmişti. Ki bunu yüzüne söylemeyecekti asla. Oğluna bakıp Kafasını sallarken kızına döndü.

"Zerda bana bir bar su getir."

Zerda babasının dediğiyle aşağı inip suyu alıp gelmiş Zınar ağa suyunu içerken Beran ters bakışlarını babasına yollamıştı sanki hiç bir şey olmamış gibi su mu içiyordu oğlum nasılsın bile dememişti.

"Baba! Gelinin beni vurdu sen niye bu kadar rahatsın."

"Eğer Zarin nedensiz yere seni vursaydı İnan babasının evine gönderirdim Dua et kalbinden vurmadı ne yapsın git üzerine kuma getirmeye çalış sonra gelinin beni vurdu de!" Dediğinde Beran gözlerini devirdi.

"Ulan hepiniz mi sorunlusunuz!" Diyip acı içinde inledi genç adam bunun hesabını elbet soracaktı o Kadından durup bakmamıştı bile yukarı çıkmıştı. Nasıl bi kadındı bu? Yürek mi yemişti yoksa?

ZARİN(TÖRE) Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt