Hoofdstuk 12

84 3 2
                                    

Stacey POV

Mijn ogen sperden wijd open, ik herken deze stem maar al te goed. Snel schop ik met mijn voet naar achter. Ik hoor een kreun, yes raak! Ik grijp mijn kans en ren zo snel als ik kan terug naar Nialls huis. Ik druk heel lang de bel in. Doe open! Als er eindelijk open wordt gedaan, ren ik naar binnen en barst ik in huilen uit. Bo komt naast me zitten en slaat een arm om me heen.

'Hé wat is er?' vraagt ze en ik hoor de bezorgdheid in haar stem. Zayn en Louis komen ook aanlopen.

'H-hij.. Harry! Hij stond om de hoek e-en..' stotter ik en verder kom ik niet, want voor ik het weet stromen de tranen alweer over mijn wangen.

'Was Harry bij je?!' vraagt Zayn en zijn gezicht staat woedend. Ik knik.

'Hij stond achter het muurtje bij het politiegebouw. E-en ik kon nog net ontsnappen.' zeg ik nog steeds in shock. Bo, Zayn en Louis geven me een groepsknuffel en ik glimlach zwak. Louis prikt in mijn buik en ondanks dat ik me niet echt vrolijk voel, begin ik te lachen.

'Gelukkig, je kan weer lachen' zegt Louis met een grijns op zijn gezicht en ik prik hem terug in zijn buik. Hij trekt zijn buik snel in en maakt een rare spastische beweging. Bo, Zayn en ik schieten in de lach en Louis komt met een grote grijns op zijn gezicht naar me toelopen. Ik begin te gillen en ren weg. Ik ga op de bank ik futushouding liggen en niet veel later voel ik Louis vingers in mijn buik prikken en moet ik heel hard lachen.

'Pff wauw wij hebben stemmingswisselingen' grinnik ik als we uitgelachen zijn.

'Jup' zegt Louis en hij gaat rechtop zitten.

'Zo zijn jullie uitgelachen?' zegt Bo, die met Zayn naar de keuken was gegaan en nu de woonkamer weer binnenkomt. Louis en ik knikken.

'Maar Stace, je moet dit wel tegen de politie zeggen' zegt Zayn dan serieus.

'Ja, ik weet het. Maar ik ga echt niet meer naar buiten hoor' zeg ik bang.

'En als ik nou met je mee loop?' vraagt Zayn.

'Oké is goed, maar je blijft bij me!' stem ik in en ik loop naar de gang om mijn schoenen en jas aan te doen.

'O Stace, wel op tijd terug zijn he, want we moeten nog naar je ouders' zegt Bo die de gang in komt gerend.

'Pff ja' zucht ik en samen met Zayn loop ik de deur uit.

Harry POV

Fack! Het lukte bijna. Ik had Stacey bijna te pakken. Maar nu gaat ze het vast tegen de politie zeggen. Ik begin in paniek te raken en ga op een bankje zitten met mijn handen in mijn haren. Oké Harry denk na. Na een paar minuten proberen om iets te bedenken zodat Stacey niet naar de politie gaat, geef ik het op. Ik besluit maar naar mijn appartement te gaan en mijn tas in te pakken. Ik moet hier zo snel mogelijk weg. Als ik bij mijn appartement aan kom loop ik naar binnen en pak ik zo snel als ik kan alle belangrijke dingen om mee te nemen. Ik pak mijn autosleutels en loop de deur uit.

Stacey POV

Als Zayn en ik bij het politiegebouw aan komen zien we Niall en Liam in de wachtkamer zitten. Als ze ons aan zien komen kijken ze verbaast op.

'Wat doen jullie nou hier?' vraagt Liam. Ik slik even en Zayn kijkt me aan.

'Moet ik het vertellen?' vraagt hij. Ik knik en luister hoe Zayn het verhaal aan Liam en Niall verteld. Als Zayn klaar is geven Niall en Liam me een knuffel en kijken ze me met meedelijden aan. Ik glimlach zwak.

'Jade is nu aangifte aan het doen. Ik denk dat ze zo wel terug komt.' zegt Liam en we lopen met z'n vieren naar de bank en gaan zitten. Niet veel later komt Jade de kamer uit lopen en kijkt ze verbaast als ze ons ziet.

'Stacey en Zayn zijn hier, omdat er iets is gebeurt.' zegt Niall voordat Jade wat kan zeggen. En Niall neemt Jade even mee naar de gang om het verhaal te vertellen. Ik loop naar de kamer en klop op de deur. Dezelfde politieagent doet open en kijkt ons verbaast aan.

'Er is net iets gebeurt en ik zou dat graag nog toe willen voegen aan mijn aangifte' zeg ik zo netjes mogelijk. De politieagent kijkt me bezorgt aan en wenkt dan dat ik naar binnen moet komen.

'Vertel' zegt hij, terwijl hij weer op zijn stoel gaat zitten. Ik ga ook zitten en vertel het verhaal. De politieagent schrijft weer wat dingen op, stelt nog wat vragen en knikt dan.

'Bedankt.' zegt hij, terwijl hij me een hand geeft, 'goed dat je het verteld hebt. We gaan ons best doen om hem te pakken. Het komt goed ja?' zegt hij lief en ik schud zijn hand, terwijl ik knik en een 'dankuwel' mompel. Ik loop de deur uit en Jade komt gelijk naar me toe gerend. Ze geeft me een knuffel en fluistert in mijn oor dat alles goed komt. Samen met de jongens lopen we terug naar Nialls huis. Bij Nialls huis aangekomen staat Bo al klaar om naar mijn ouders te gaan. Ik pak mijn tas en mobiel. En loop dan met Bo naar Bo's fiets. Ik ga bij Bo achterop zitten.

'Alsjeblieft doe voorzichtig' zeg ik en ik hoor Bo grinniken. Waardoor ik bang begin te worden, maar ik heb geen andere fiets, want mijn fiets staat nog thuis. Gelukkig rijdt Bo normaal en komen we heel bij mijn oude huis aan. Ik slik even als ik op de bel druk. De deur wordt open gedaan en mijn moeder vliegt me gelijk om de hals. Wat ongemakkelijk knuffel ik terug.

'Maar mam, wat doe je eigenlijk hier?' vraag ik, aangezien ze verhuist is en nu een paar straten verder op woont.

'Ik wilde jou zien natuurlijk!' zegt ze en ik grinnik. Ik heb mijn moeder gemist. Ik loop achter mijn moeder de woonkamer in en ga tegen mijn vader aan de tafel zitten. Mijn vader heeft een serieus gezicht en zitten met zijn handen in elkaar gevouwen aan de tafel.

'Dus...' zeg ik wat ongemakkelijk en mijn vader barst in huilen uit...

Heeyy,

Sorry voorde late update en geniet van jullie vakantie!!!

xx

Bedreigd (liam payne fanfic) (ON HOLD)Where stories live. Discover now