Epilog

5.5K 270 124
                                    

30. března 2000

Hermiona Grangerová-Weasleyová si pro sebe tiše broukala. Byla už skoro hotová s vyklízením skříně. Vážně, kdy si s Fredem pořídili tolik věcí? Byla až překvapená, že je ten byt tak zaneřáděný.

Byla ráda, že se konečně stěhují z bytu nad Kratochvilnými kouzelnickými kejkly. Bydleli tam už dva roky a upřímně byla ráda, že se stěhují pryč. Po válce byli s penězmi trochu na hraně a všechno, co měli, šlo na opravu Kouzelnických kejklí. Když se zase obchod vrátil do své dřívější slávy, bylo jasné, že Fred odkládá stěhování jen kvůli svému dvojčeti. Ti dva žili celý život spolu a ona chápala, že si byli opravdu blízcí, že byli nejlepší přátelé. Ale soužití s manželovým bratrem, který často nepovažoval za nutné nosit kalhoty, či triko, bylo někdy opravdu výzvou.

Postavila se na špičky a snažila se dosáhnout na poslední krabici ve skříni. Opatrně ji položila na postel a otevřela její víko. Uvnitř bylo plno nejrůznějších věcí, byly tam fotky z prvních Vánoc u Weasleyových po Bitvě o Bradavice. Fotka Freda, jak si hraje s malým Teddym Lupinem, obrázky z Fredovy a Hermioniny svatby (Paní Weasleyová trvala na skutečné svatbě) a taky tam byly nějaké Fredovy nepovedené výrobky a žertíky.

Na dně krabice objevila starý rozbitý Obraceč času, který ji před čtyřmi lety vzal na onen osudný výlet časem. K obraceči byl připevněný kousek pergamenu, na kterém stálo:

Snaž se tentokrát nezakopnout.

Vůbec nepochybovala o tom, že to napsal Fred. Usmála se sama pro sebe a opatrně se postavila. Ruka ji bezmyšlenkovitě spočinula na rostoucím břichu. ,,Hermiono?" Oslovil ji Fred z obývacího pokoje.

Musel už skončit v obchodě. Slíbil jí, že až bude mít polední pauzu, tak jí pomůže s balením. Ale jak ho znala, tak se mu podaří ji nějak rozptýlit a k balení rozhodně nedojde.

,,Tady, v ložnici," odpověděla na zavolání.

Když vkročil do místnosti, usmíval se na celé kolo. Všude kolem byly naskládané krabice, opatrně je všechny překročil a vtáhl ji do objetí. ,,Harry s tím konečně souhlasil!" pronesl nadšeně.

,,Stejně si pořád myslím, že je to špatný nápad," probodla ho pohledem a Fred se uchechtl.

,,Někdo musí využít jeho slávu, Hermiono. On to využít nechce, tak to uděláme my s Georgem." Hermiona nebyla příznivcem jejich nejnovějšího plánu. Týdny prosili Harryho, aby jim povolil prodávat merch Harryho Pottera. Původně už s tím začali hned na začátku prázdnin, bez vědomí Harryho a Hermiony. Nejdřív se začaly Harryho věci náhodně ztrácet, ale k odhalení došlo až když sám Vyvolený na Příčné ulici uviděl chlapce, který měl na sobě jeho triko. Tedy dříve to bývalo Dudleyho triko, ale pak ho začal nosit Harry, když z něho Dudley vyrostl.

Když se pak zeptal chlapce, kde to tričko sehnal, ani ho nepřekvapilo, když se dozvěděl, že Fred s Georgem teď prodávají jeho věci. Říkali tomu řada oblečení Chlapce, který prostě neumře. Harry to zmínil před Hermionou a ta nejprve zasypala dvojčata nadávkami a pak je donutila oblečení stáhnout, dokud nebudou mít Harryho písemný souhlas.

,,Ale no tak, Hermiono. Ty děti to milují a opravdu se to prodává. George měl teď další nápad, že bychom mohli vyrábět falešné Harryho hůlky, ty by určitě šly také na dračku," Hermiona nad jeho slovy jen zavrtěla hlavou a povzdechla si. Fred se sklonil a jemně ji políbil na rty. ,,Jak se máš? Vypadáš unaveně. Neměla bys odpočívat?"

,,Jsem v pohodě, Frede. Jsem jen trochu unavená."

,,Pojď lásko, udělám ti šálek čaje."

Jednou za život (Fremione)Where stories live. Discover now