#5 Smrť

59 5 0
                                    

Keď sme s Lucy dorazili do školského areálu, havran si sadol na bránu. Sledoval ako miznem vo dverách a vchádzam do školy.
S Lucy sme šli do šatne a prezuli sme sa, ja som sa snažila si stiahnuť rukávy šiat tak, aby nebolo vidieť moje tetovanie trojuholníka. Myslím, že sa dnes v týchto čiernych šatách uvarím, vonku už bolo teplo teraz, keď si predstavím ako bude, keď pôjdem domov... rozžhavený asfalt, suchý horúci vzduch a žeravá hviezda našej planetárnej sústavy... asi zomriem. Keď sme si s Lucy sadli zazvonilo na začiatok vyučovania.
Deň ubiehal nekonečne pomaly, prichádzali starí nepríjemní ale aj mladí neskusení učitelia, ktorí sa nás snažili čo-to naučiť.

Nastal čas ísť domov, všetci sme ako jeden organizmus vybehli z triedy a hnali sa do svojich príbytkov. Dnes som sa naučila len to, že sa nebudem musieť učíevať, počúvanie na hodine by mi malo stačiť. Keď som vyšla zo školy na bráne čakal... ten posratý havran. Prečo práve ja? Čo pre bohyňu som urobila, narušila som harmóniu, ublížila som niekomu?
To mi asi tento havran nepovie a tak som sa si zmiešanými pocitmi vydala aj s Lucy domov.
,, Počúvaj, Nyx, ja mám pocit, že to v tej škole nevydržím. Potrebujem sa odreagovať, viem, že je to len prvý deň učenia sa. Ale. Ja. To. Nezvládam. Mohla by si k nám prísť, zabavíme sa. Čo povieš ? '' navrhla pred tým ako sme sa rozdelili a ona šla domov.
,, No... ehm... tak prečo nie, daj mi svoje telefónne číslo a ja ti potom zavolám.'' odpovedala som. Jej návrh ma zaskočil, nikdy nikto ma k sebe nepozval zabaviť sa. ,, Mám priniesť niečo najedenie? Môžem pripraviť domáce čipsy, hummus s rajčinovou príchuťou a ovocný šalát.'' ,, To znie dobre, tak vidime sa o šiestej.''
Chudák, vypadala, že ľutuje svoje pozvanie, ale ja ju presvedčím, že aj zdravé jedlo je chutné a dokonca vynikajúce.
Keď som prišla domov, vybehla som hore do izby, že sa prezlečiem a rýchlo nachystám delikatesy, ktoré zjeme spoly s Lucy. Ale to čo som našla v izbe ma skoro zabilo...

V strede izby stála akási postaršia žena, usmievala sa na mňa a na ramene jej sedel havran. Až teraz som si uvedomila, že na ceste od Lucy dom si ho nevšimla. Keď som myslela, že žiadne prekvapenie nepríde tak spoza starenky vyšla tehotná žena a spoza nej, asi aby to nebolo málo vyšlo dievča, ktoré vypadalo rovnako staré ako ja. Stála som tam ako prilepená, hystericky sa smiala a rozmýšľala na plné obrátky. Chcú ma zabiť? Kradli tu? A čo ten havran, ten akože je dekorácia, ktorá ma celý deň sleduje?
,, Ehm... kto ste a čo robíte v tomto dome? '' opýtala som sa.
,, Prišla som...'' začalo dievča ale v tom kej do reči skočila starenka, ,, Prišla som ti zodpovedať tvoje otázky a povedať ti to kto si. '' ,, No ja som Nyx Moreniová, ale kto ste vy?''
,, Ja som Bohyňa.'' povedala tehotná žena a mne to došlo. Doslova som padla na zadok, ústa otvorené dokorán a čakala. Priamo predo mnou stojí Trojjediná Bohyňa. ,, Panna, matka a starena... ja... neviem čo dodať, robíte si so mňa srandu, pretože ste zistili, že som wiccanka?'' opýtala som sa aj keď som dobre vedela, že sú, teda je skutočná.
Starena kývla hlavou na znak suhlasu. Ona vie čo si myslím. Keď som sa spamätala okamžite som sa postavila a poklonila sa jej na znak pokory, úcty a vernosti. ,, Prečo ste ma poctili svojou prítomnosťou?'' ,, Smrť si ťa vybrala, nechala ťa okúsiť najväčšie bolesti a ty si to zvláda, označila ťa na zápästí trojuholníkom. So smrťou si sa už stretla, a je aj v tejto miestnosti. Áno, je to tento havran, ktorý ťa sleduje. To čo je tvojou úlohou je bojovať proti Zlu, nie ako superhrdina v komiksoch, ale budeš liečiť a hubiť, môžeš zabiť bezbolestne alebo mukami. Jediná podmienka je to, že na to nesmie nikto prísť, ak na to niekto príde alebo on zabije teba, alebo ty zabiješ jeho. V tomto meste sa nachádza Brána, ktorá drží Zlo v podsvetí, kde ho pred rokmi zavrela iná. Ale teraz ľudia narúšajú harmóniu. V tomto meste pracuje istá skupina ľudí, čierne čarodejnce, ktoré chcú Bránu otvoriť, myslia si, že keď pustia Zlo stanú sa bohmi a budú vládnuť svetu. Bohovia, či je to kresťanský Boh, Budha alebo Alah, ale aj Ja, Rohatý Boh a iní sme tu preto aby sme udržali rovnováhu, čiže harmóniu. Preto existujú aj ,, zlí,, bohovia, ako tuna Smrť, Hádes a iní.
Zlo chce a vytvára chaos, ten zahubí všetko, pretože narúša pud sebazáchovy, materskú lásku a ničí všetko čo mu príde do cesty. Tvoja úloha je zabrániť tomuto, nemusíš byť sama, ale pamätaj si NIKOMU NEVER!'' vysvetlila Bohyňa. Kým som sa spamätala a stihla čokoľvek povedať zmizli aj havran, aj Bohyňa.

Takže zabrániť otvoreniu Brány, ktorá prepustí Zlo, ktoré spôsobi chaos a to znamená zánik všetkého.
Zišla som do kuchyne, pripravila jedlo a zavolala Lucy, že za päť minút som tam. Počas večera sme sa obe poriadne odreagovali, ona si oddýchla od školy a ja som nemusela za takú krátku dobu vstrebať to čo musím urobiť. Pozerali sme horor, rozprávali sa o nových spolužiakoch a škole.
Keď som dospela k záveru, že sa s Bohyňou skúsim spojiť pri rituáli trochu som sa ukľudnila.

,, Uzatváram kruh, velebím a vzývam Bohyňu. Uzatváram kruh, velebím a vzývam Boha. Uzatváram kruh, velebím a vzývam Silu Prírody...'' recitovala som známe verše počas toho ako som sypala soľ, obchádzala môj oltár v smere hodinových ručičiek a myslela na to čo sa dnes stalo. Nakresliť pentagram mi netrvalo ani dvadsať sekúnd a v kotlíku som zapálila sušený ľuľkovec zlomocný. Zažala som dve fialové , jednu čiernu a dve biele sviece, keď na oltár pristál havran a kývol hlavou. Vtedy som vedela čo je mojím poslaním.

______________________________________
Ďakujem, že ste sa dočítali až sem. Prípadné gramatické chyby mi ohláste.
Ďakujem za podporu.

S pozdravom S. B.


Daughter Of Death [Dokončené]Där berättelser lever. Upptäck nu