Kapitola 4

297 8 0
                                    

O pár dní později si mě zavolal k sobě velitel Savery. Měla jsem obavy,doufala jsem že o ničem co jsem udělala neví.
Když jsem dorazila do jeho kanceláře,seděl za svým stolem. Jakmile mě zahlédl pobídl mě abych se posadila. Snažila jsem se zakrýt to jak jsem ve stresu.
"Slečno Blakeová,mám pro na vás prosbu. Vím pracujete tu teprve 3 týdny,ale zatím si ve své práci vedete skvěle,oproti ostatním co tu jsou mnohem déle než vy...napadlo mě že by jste se mohla přemístit na jiné místo a přidělil bych vám speciální úkol .,, řekl takovým chladným hlasem
"Děkuji pane,opravdu se snažím svou práci brát vážně(samozřejmě že tady jsem lehce zalhala)....A...mohu se zeptat  jáký speciální úkol máte na mysli?,, zeptala jsem
"Ah jistě,pojďte zamnou,raději vám to ukážu,, vstal a já šla za ním.
Šli jsme směrem k zakázaným dveřím,na chvíli jsem si myslela že budu pracovat tam,bohužel jsem se spletla.
Vešli jsme dovnitř a šli do místnosti kde byli posilovací stroje. Vzpomněla jsem si na ten večer,kdy jsem tu zahlédla siluetu muže.
Z mého zamyšlení mě vyrušil skřípavý zvuk od otevírání dveří,kterých jsem si předtím nevšimla.
Velitel Savery mi naznačil ať jdu první a tak jsem šla. Vešla jsem do místnosti, která byla tak 2x větší než moje pracovna. Porozhlédla jsem se kolem.
Bylo tu křeslo s poutama na ruce,netušila jsem k čemu to potřebovali,nad tím byla kruhová obruč?netuším co přesně to bylo.
Kolem toho byli obrazovky ukazující například tep.
Očima jsem ze strašidelného křesla přesunula o kus dál kde byli opět dveře,hlídali je dva strážní,kterých jsem si vůbec nevšimla,celičkou moji pozornost jsem věnovala tomu křeslu.
Velitel Savery šel ke dveřím a pokynul strážním,aby otevřeli dveře.
Otevřeli je a velitel šel jako první a ihned spustil proslov na někoho o kom jsem nevěděla že je.
Vešla jsem teda dovnitř,nemohla jsem svým očím uvěřit koho jsem tu viděla.
Na posteli seděl muž s levou kovovou rukou,kterého jsem viděla před pár dny.
Muž,jakmile nás zahlédl,zpozorněl a svýma modrýma očima si mě změřil pohledem a ihned jak mu došlo že jsem cizí,vstal a mířil si to rovnou ke mě. Znervózněla jsem a tak jsem udělala pár kroků dozadu a zádama narazila do stěny.
Stoupl si ke mě blíž,dělila nás asi půl metrová mezera. Netušila jsem co chce udělat,cítila jsem jak mi srdce začalo zběsile tlouct.
Opět si mě změřil pohledem a tentokrát zblízka. Velitel Savery řekl že jsem neškodná že si mě nemusí prozkoumávat a může si sednout.
Ještě chvíli na mě civěl a pak si sedl.
"Tak tohle je slečno Blakeová James Barnes neboli Winter Soldier,,  zpozornila jsem hned jak řekl Winter Soldier. "To uz jsem přece někde slyšela,, řekla jsem si v duchu.
"Jamesi tohle je tvoje nová osobní ošetřovatelka, Samantha Blakeová.,,  řekl a pokusil se o úsměv
Nemohla jsem tomu uvěřit,osobní ošetřovatelka....jako vážně.
"Ehm...pane....to je ten můj speciální úkol? Starat se o tohoto muže?,,vypustila jsem ze sebe aniž bych přemýšlela co říkám.
Nejspíš se ten James?(tak se jmenoval doufám)trochu urazil když jsem to řekla takovým pohrdavým hlasem,ale nedal to na sobě moc znát.
"Ano slečno Blakeová,to je váš úkol. Budete se o Barnse starat. Naše bývalá ošetřovatelka.......no jak se to řekne........odejela ze států pryč.,, trochu mě to zarazilo a taky vyvedlo z míry když se křečovitě usmál.
Bylo mi jasné že neodjela ze států,oni ji chladnokrevně zavraždili. Bojím se co udělají se mnou až mě nebudou potřebovat.
"Budete například dohlížet na jeho chod organismu,testy výdrže,jídelníček,ošetřovat ho pokud bude zraněn nebo bude mít poškozenou kovovou ruku.....a tak dále.,, střelil po mě pohledem
"A-ale pane,ja mám vystudovanou vědecko-technickou fakultu a ne opatrovnitství....
"No to mě vůbec nezajímá co máte vystudovaného...prostě jsem to řekl a tak to teda bude nebo chcete zpochybňovat moje rozkazy?,, řekl už přísným hlasem
"Ne to bych si nedovolila jen-....,,
" Už žádné výmluvy,vaše práce začíná odteď a konec,, ani mě nenachal domluvit a odešel pryč a já zůstala s Jamesem v pokoji sama.
"Ach bože,,povzdychla jsem si
"No tak spolu budeme trávit spoustu času jak tak koukám,, snažila jsem se o přátelský tón úsměv
Jenže on jenom zabručel a lehnul si na postel a házel si s míčkem do vzduchu

Sebrala jsem se a odešla do své pracovny. Chodila jsem sem a tam a přemýšlela co budu dělat.
Ani jsem si v tu chvili nevšimlaže už je tolik hodin a tak jsem si vzala věcia šla domů. Doma jsem si napustila horkou vanu.
Šla jsem spát brzy,abych se připravila na zítřek.

Zakázaná láskaWhere stories live. Discover now