1. fejezet

39 2 2
                                    

Reggel, mikor felébredtem úgy éreztem enyém a világ. Csicseregtek a madarak, friss levegő jött be a bukóra nyitott ablakon, a macskám, nevén szólítva Köcsög, dorombolt az ágyam melletti kis szőnyegen. Egy bágyadt mosollyal arcomon, egy kiadós nyújtózkodás után, nyitottam fel a telefonom képernyőjét... az arcomon lévő mosoly olyan egy tized másodperc alatt vált egy kikerekedett szemes rémült tekintetté. Úgy érzem egy 7 órás keléssel késésben vagyok, mivel nyolcra kell beérnem és egy órára lakom a sulitól. Általában 5-kor kelek, hogy mindennel elkészüljek.

Szóval futottam... egy gyors smink, gyors pisi, gyors kávé... DE MIT VEGYEK FEL???? Úgy döntöttem, hogy a jól bevált "nincs mit felvennem, ezért úgy nézek ki mint egy csövi" szettemet öltöm magamra.


Mikor hivatásos csövi szettemet megszóló, édes, egyetlen anyukámat kikerültem, nyitottam ki az ajtót és megcsapott a reggeli friss szellő, mely átjárta a lelkemet és ezáltal a szívemet

Hoppla! Dieses Bild entspricht nicht unseren inhaltlichen Richtlinien. Um mit dem Veröffentlichen fortfahren zu können, entferne es bitte oder lade ein anderes Bild hoch.

Mikor hivatásos csövi szettemet megszóló, édes, egyetlen anyukámat kikerültem, nyitottam ki az ajtót és megcsapott a reggeli friss szellő, mely átjárta a lelkemet és ezáltal a szívemet.... egy szóval kurva hideg volt és legszívesebben bemostam volna annak az időjárás jelentőnek, aki azt merte hazudni előző nap este, hogy " napsütéses, meleg reggelre számíthatunk". 
Anyukámat megszentségtelenítő kifejezésekkel illetve a reggelt futottam a villamoshoz. Már csukta volna be az ajtót mikor elkezdtem üvöltözni.

- VÁRJON VÁRJON!!!! KÖNYÖRGÖM.... HA NEM JUTOK BE AZ ISKOLÁBA ÉS MEGÖL A TANÁROM, AKKOR KÍSÉRTENI FOGOM AZ ÁLMAIT VÉNEMBER!!!- emeltem fel fenyegetően öklömet is, így inkább én festettem úgy ki, mint egy öregasszony, aki szentségeli a sofőrt. Viszont talán megijedt a kb. 50 éves hapi, mert megállt így fel tudtam szuszakolni magam a tömött járműre. Vigyázva húztam előre, a hasamhoz a Hello Kittys, pink, kukikkal telefirkált hátizsákomat. A tömegből kihallottam egy ismerős hangot.

- Nem nem hölgyem...é- ...értse meg én nem aka-...ISTENEM ÜLJÖN MÁR LE INKÁBB!- mindaddig, amíg az ismerős hang makogott, az említett idős hölgy idegesen szitkozódott valamin, amit szerintem már az ő szenilis agya se fogott fel, de mikor a fiú felcsattant elhallgatott. Én kaján mosolyra húztam a számat és, mivel nem láttam az illetőt, ezért a legkönnyebb módszert alkalmaztam....üvöltés.
-MARSHALL....MARSHALLLLLLLLL.....MARSHALL CLA- ..-ekkor szakított félbe Marshall, aki a tömegben közelebb férkőzött hozzám.-Nyugi, nyugi itt vagyok, Eperke.-mosolyodott el kedvesen, miközben szám elé tette a kezét, így jelezve enyhén, hogy fogjam be.

Marshallal a gimiben találkoztam először. Mellé huppantam le első nap, mikor fél órás késéssel érkeztem meg az osztályfőnököm üdvözlő beszéde közben. Megalapoztam a kapcsolatomat a Tanárúrral az biztos. Visszatérve, Marshall miután alaposan kinevetett a legjobb barátommá nevezte ki magát. Az Eperke név pedig a gyerek meséből jött, mert 9. év elején próbálkoztam az eper piros hajjal, de inkább hanyagoltam és maradtam a jól bevált, természetes PASZTEL RÓZSASZÍN HAJKORONÁMNÁL:"))))).

Én két puszit nyomva két orcájára üdvözöltem a barátomat, majd visszamosolyogva mondtam neki vidáman. - Meg fogok bukni fizikából!- majd helyeselve bólogattam magamnak. Marshall összehúzva szemöldökét válaszolja- ÖÖÖ... Lara??... ugye tudod, hogy még csak egy hét telt el a tanításból..jó tény, hogy eddig csak egy egyesed van fizikából és az első óránk most fizika és megint késel, szóval kapsz egy egyest me-....-majd el kezd bólogatni ő is- jééé tényleg meg fogsz bukni.- Én ezen önfeledtül kezdek el nevetni, de talán inkább a szégyen miatt.

Mikor végre az iskola kapujáig is eljutottunk futva, robogunk fel a lépcsőn és három emeletet megmászva, már egymást vonszolva toppanunk be a fizika óránkra. A vén Tanárnő éppen egy szegény diáktársunkat feleltetett. A fiú sírt már szinte a megaláztatástól, de mikor beértünk felcsillant a szeme, mert tudta, hogy az ő szapulásának ezennel vége és most már ránk fáj a Tanárnő foga.

- Elné-..- mondanánk kórusban Marshallal, de a nő közbevág szigorúan. -Üljenek le...egyes a hiányzásért...Stone, remélem tudja, hogy maga az egyetlen az iskola történetében, aki már az első hetet két egyessel zárja.- az én szemem büszkeséggel telik meg és suttogom oda Marshallnak, miközben ülünk le-Hallottad?!...valamiben legalább első vagyok.- Ezen most Marshall horkan fel.

A nap gyorsan telt. Semmi nem történt azon kívül, hogy bekerültem a "Rekordok" könyvébe. Végül az utolsó órám osztályfőnöki volt. Bejött a rohadt magas, testes, kövér, őszes osztályfőnökünk kezében vagy ezer papírral. Azokat lecseszte az asztalra, majd a hasára illesztve a kezét, mint egy jóllakott óvodás nézett körül rajtunk egy fáradt sóhaj kíséretében.- Na, gyerekek.... beszéljünk az ez évi fakultációról.- egy pár hatásszünet közti csámcsogás után kezébe vette a papírokat és elkezdte osztani, majd folytatta- Ezeken a papírokon vannak a lehetőségek...Holnap reggel, első óra előtt kell leadni. Válasszatok okosan, mert nem lehet átjelentkezni.

Én végig futva a lapon szereplő órákat határozottan vettem fel a tollam az asztalról és karikáztam be az egyiket.-Rajz...mi más lenne??...


🙌Köszönöm Srácaim, hogy elolvastátok. Nagyon remélem tetszett nektek és velem tartotok a további részekben is. ---Puszi: Green 😘

Nyolcadik óra-Namjoon FFWo Geschichten leben. Entdecke jetzt