92. kapitola

304 80 11
                                    

Nadšeně uklidila učení, protože už měla na zítra všechno hotové, zhasla lampičku, načež se potmě vrhla do postele a nadšeně do ní skočila.

Zasmála se tomu a peřinu si přitáhla až po krk. Chvíli hleděla do stropu. Poslední týdny byla tak šťastná. Nikdy by nevěřila, že se ve snu zamiluje.

S úsměvem zavřela oči. Už se nemohla dočkat, jaké sny si dneska společně splní. Jenže jak byla natěšená vůbec nemohla zabrat. Rozčíleně zanadávala a změnila polohu a znovu zavřela oči.

Jenže pořád nic. Něco ji stále rušilo a nedovolilo jí to se propadnout do říše snů.

„No tak soustřeď se!" nakázala si tiše a snažila si vyprázdnit hlavu od všech myšlenek, aby se dostala do svého snového dobrodružství.

Po půlhodině snažení se jí to konečně povedlo, a to už se začínala obávat, že bude muset začít počítat ovečky.

Nadšeně se rozeběhla po pěšině, kde si minulou noc udělali piknik a sledovali výhledy na zříceniny a prázdné planiny. Ještě nyní jí hrál úsměv na rtech, když si na to vzpomněla. Dokonce i deka tam stále byla.

S úsměvem si na ni sedla a čekala, až se objeví její společník. Většinou tam byl dřív než ona. Tentokrát však ne, a tak se nemohla dočkat, že ho jednou bude moci přivítat ona.

Pozorovala krajinu kolem sebe a užívala si toho úžasného výhledu. Jenže čas běžel a nic se nedělo. Vojta se před ní najednou neobjevil s tím svým drzým úsměvem a provokativními poznámkami.

Nic kolem ní se neměnilo. Stále tam byla sama. Po nějaké době jí začínal úsměv mizet z tváře. Něco bylo špatně. Ještě nikdy to netrvalo tak dlouho. Nejistě se začala rozhlížet kolem sebe, ale nikde Vojtu neviděla.

V tu chvíli začala panikařit, rozeběhla se po pláních a volala jeho jméno. Strach jí sevřel srdce. Zoufalství jí dalo rychlost, ale nic nepomohlo, protože se ze snu probudila, aniž by se objevil.

To je můj sen!Kde žijí příběhy. Začni objevovat