Don't Be A Fool

317 36 6
                                    

Album 2, track 4
Don't Be A Fool

Szeretem Őt. Én tényleg rettentően szeretem. De ez nem működik. Szenved. És én is. Én folyamatosan úton vagyok, ő pedig itt, Pickeringben van. Olykor 7-8 óra időeltolódás van köztünk, jópárszor egy kontinensen sem tartozkodunk. Nem látom jövőjét a kapcsolatunknak, hiába vagyok belé szerelmes. Nagyon nehéz meghozni a döntést, ami helyes ebben az esetben.

Tegnap értem haza New Yorkból, de három nap múlva indulok az Illuminate világkörüli turnémra. Az életem maga a rohanás.

— Szia — mosolyodott el halványan, mikor csöngetés után ajtót nyitottam neki.

— Gyere — engedtem be egy gyors csók és ölelés után. Egyedül voltam itthon, anyáék dolgoztak, Aaliyah pedig a barátaival volt moziban. A konyhába mentünk. Érezni lehetett köztünk a feszültséget, és ez meg is mutatkozott, hisz egy szót sem váltottunk egymást között mióta bejött.

— Kérsz valamit enni vagy inni? — Próbáltam udvarias lenni, és ezzel picit talán oldani a hangulatot.

— Nem, köszi — rázta meg gyengéden a fejét — Azt mondtad beszélni akarsz. Félnem kéne? — nevetett fel erőltetetten, a szituációból adódva nem tudva hogyan is viselkedjen.

— Ehhez szerintem üljünk le — vezettem oda a pulthoz, majd leültünk egymással szembe. Kezeit, amik az asztalon pihentek, enyéim közé fogtam és kézfejét kezdtem simogatni.

— Nem tudom, hol kezdjem... A kapcsolatunkról van szó, de ezt már sejthetted. Nem tudom, te hogy érzel, de én nem igazán érzem jól magam mostanság kettőnkkel kapcsolatban. A promózás miatt alig láttuk egymást, és ez szörnyű volt. Mindketten szenvedtünk, ezt pedig nem akarom. A turné pedig még csak most jön, ami ennél is hosszabb lesz. Szeretlek, de az élet mindkettőnket máshová sodor, és talán nem férünk meg egymás életében — Nem néztem a szemeibe, végig kezeit figyeltem. Nem akartam látni az esetleg könnyes szemeit vagy csalódott arckifejezését.

— Beleszerettél valaki másba? — kérdezte meg pár perc múlva, mire én rögvest felkaptam a fejemet.

— Mi? Dehogy! Nem erről van szó! — mondtam szemkontaktust teremtve vele.

— Akkor miért? Miért most jut eszedbe szakítani? Ha eddig kibírtuk a távolságot és minden egyebet, miért ne folytathatnánk? — Kicsit sem háborodott fel vagy volt dühös. Egyszerűen csak kétségbeesést és csalódottságot fedeztem fel hangjában.

— Nem akarom, hogy szenvedj. Sokkal jobbat érdemelsz, ezt pedig te is tudod!

— De nekem te kellesz Shawn, nem valaki más! — csattant fel ekkor, amin kissé meglepődtem.

— Csak próbáld megérteni, édes! Neked akarok jót, és érted teszem — Nem hittem, hogy ilyen nehéz lesz, de próbáltam erős maradni.

— Ez egy nagy hülyeség, úgy ahogy van! Gondoltam tölthetünk egy kis időt együtt, mielőtt elmész turnézni, de úgy látszik megbolondultál — állt fel hirtelen, de mielőtt kiviharzott volna, elkaptam a karját.

— Beszéljük meg, kérlek! Fontos. — mondtam mélyen a szemeibe nézve.

— Ezen mit beszéljünk meg, Shawn? Szakítani akarsz? Hát legyen! Kész, végeztünk. Örülsz? Jobb most már? Ne keress, ne hívj, ne üzenj, ne látogass meg! Remélem nyugodtabb lett a szíved, hogy most már szingliként mehetsz körbeutazni a világot! — Hangját felemelte, és teljesen kifordulva magából, hevesen gesztikulálva intézte szavait felém. Majd mielőtt bármit kinyöghettem volna, kirohant az ajtón. Hiába kiáltottam a nevét, már messze járt. Aligha volt kétszáz méterre még, de mintha lelkeink között akár tízezer kilométer lett volna. Elvesztettem őt. És összetörtem a szívét.

A következő 3 napban nem beszéltünk. Ahogy kérte, én nem kerestem, ő pedig biztosan nagyon haragszik rám. Rosszul éreztem magamat, amiért így lett vége, hiszen a kapcsolatunkban sosem volt nagyobb nézeteltérés. Fájt, hogy most talán miattam sír. És utáltam azt, hogy nem beszéltük meg. Nem állapodtunk meg. Neki akarok jót, és ezt majd később be fogja látni. Az elmúlt pár napban minden percben azon voltam, hogy meglátogassam, és találjunk ki valamit az érdekében, hogy megoldjuk a távkapcsolat dolgot. De tudtam, hogy nem ez a helyes megoldás. Hagynom kell most őt elmennem. Hagynom kell, hogy túllépjen rajtam, és újra boldog lehessen majd más mellett. És persze nekem is nehéz, hisz szeretem. De amikor szeretsz valakit, olykor nagy áldozatokat kell hoznod Érte, én pedig pont ezt tettem most.

— Andrew, meg tudnánk állni gyorsan egy helyen, mielőtt a reptérre megyünk? — kérdeztem a menedzseremet a kocsiban ülve, miután beraktuk a bőröndöket a csomagtartóba.

— Shawn, nincs sok időnk! — pillantott karórájára a szemüvegét feltolva az orrára.

— Csak egy perc az egész, ígérem! És útba is esik — pillantottam rá kérlelve, ő pedig megadóan bólintott pár másodperc múlva. Győzedelmesen elmosolyodtam, majd vártam, hogy megérkezzünk. Mikor az általam lediktált címen állt meg az autó, gyorsan kipattantam. Az ismerős házon megakadt a tekintetem, és elmosolyodtam. Nem időztem sokat, nem szerettem volna, ha bárki észrevesz. A postaládához kocogtam, majd becsúsztattam a kézzel írott levelemet rejtő borítékot.

"Drágám,

Tudom, szét akarod tépni most ezt. Nem akarsz tudni rólam semmit sem, és dühöngsz miattam. Fájdalmat okoztam neked ezzel, és minden okod meg van a haragra most, de hidd el, megérted majd. Lehet egy hónapba telik vagy egy évbe. A lényeg, hogy be fogod látni a tényt, hogy ez így nem volt egészséges. Én csak jót szeretnék Neked. Mert szeretlek. A kis viták, a megannyi szomorú telefonhívás, és minden pillanat, amit kihagytam a kapcsolatunkból... Sajnálom! És épp ezért...

Ne légy butus, ne várj rám!
Tudom, hogy nem akarod ezt hallani, de szükséges.
És ne légy ostoba, ne mondd, hogy szeretsz!
Mert találni fogsz valakit, aki ott fog melletted lenni, akkor is, mikor én nem tudtam.

Végszó képpen... Köszönöm Neked ezt a hat hónapot. Minden ellenére, csodálatos közös élményeket alkottunk, amikre mindig  mosolyogva fogok visszaemlékezni. Egy gyönyörű, szenvedélyes, okos, és nagyszerű lány vagy, aki minden boldogságot megérdemel e Földön. Kérlek, ne búslakodj utánam! Nem érdemlem meg a könnyeidet.

Mikor te ezt olvasod, én már Európában leszek, és tinilányoknak éneklem a dalokat, amikről Te fogsz eszembe jutni. Olykor talán megcsuklik a hangom majd vagy hatalmas mosoly terül szét ajkaimon, és ez mind miattad és az emlékeink miatt lesz. Nehéz lesz nekem is, de ez a legjobb, amit tehettem.

Szeretlek, és foglak is. Köszönök mindent,
Shawn."

Illuminate AlbumWhere stories live. Discover now