Ik moet aardig zijn

3 0 0
                                    

Aiden

---------

Gisteren nadat ik Jula van de fiets had laten vallen voelde ik mij schuldig. Het was nooit mijn bedoeling haar pijn te doen. Ik was zo ontzettend boos. De mentor had naar huis gebeld om te melden dat ik veel uren afwezig ben geweest. Mijn ouders gingen door het lint. 'Waarom kun jij je nooit is gedragen Aiden! Waarom ben je zo'n mislukkeling. Neem is een voorbeeld aan je broertje. Die bereikt tenminste wat in zijn leven.' En zo ging het nog wel een tijdje door. Ik ben het huis uit gevlucht en in mijn woede heb ik Jula dus pijn gedaan. Niet opzettelijk natuurlijk, ik weet even niet wat mij mankeerde. 

Toen ik later in de avond weer terug thuis kwam heeft mijn moeder mij heel duidelijk gemaakt dat ik mij beter in moet zetten voor school. Blijkbaar is er in Nederland ook een internaat voor moeilijke kinderen. Zoals ik, zei mijn moeder erbij. Als ik niet beter mijn best doe wordt ik daar heen gestuurd. Ik laat mijn vrijheid niet nog verder afpakken!

Via mijn schoolmail heb ik gezien dat er vandaag tweetallen worden gemaakt voor het profiel werkstuk. Met veel moeite sleep ik mijn uit bed om 8.30u. Natuurlijk te laat voor de 1e les, maar wiskunde kan ik wel overslaan, vind ik zelf. Als ik er bij ons mentor uur maar ben, ik kan mij niet veroorloven om daar niet bij te zijn, gezien mijn mentor dan sowieso mijn ouders weer belt. Met veel gesteun weet ik mijzelf klaar te maken, te ontbijten en richting school te gaan. De bel gaat net als ik op het schoolplein aan kom. Eenmaal bij het lokaal aangekomen gelooft de mentor mijn smoes over de tandarts en mag ik gaan zitten. Achter in de klas zie ik Jula zitten. Ze kijkt mij aan met een boze blik. Ik snap het wel, maar ben  niet van plan mijn excuses aan te bieden. Op school moet ik mij groot houden en doen of het mij niks interesseert. Ik moet nog maar een paar maanden, daarna ga ik terug naar Santa Monica om daar mijn leven verder te leven. 

Ik hoor onze mentor namen opnoemen en tot mijn schrik ben ik ingedeeld met Jula. Ik moet dit even tot mijn laten bezinken. Misschien is dit wel een teken. Jula een knappe en slimme vrouw. Dit kan nog wel is gezellig worden samen. 

Als ik eenmaal naast Jula zit blijft zij strak naar het papier kijken wat de leraar heeft uitgedeeld. Ze is het duidelijk niet eens met de verdeling. Ik moet een goed cijfer halen en mijn ouders te vriend houden, dus ik zal en moet aardig zijn. 'Ehm, Jula.' Hoor ik mijzelf zeggen.  Jula kijkt iets wat verlegen op. 'Zou ik dat papier ook mogen zien?' Jula knikt en schuift en papier tussen ons beide in. Ik lees de eerste paar regels en bedenk mij dat ik Jula eigenlijk helemaal niet ken. Hoe moeten wij een onderwerp bedenken wat ons beide interesseert. Jula lijkt mijn gedachten te kunnen lezen want ik hoor hoor het haar zeggen. Ik denk geen seconde naar als ik haar knappe gezicht zie. 'Zullen we morgen na schooltijd afspreken?' 'Jij kunt mij dan vertellen wat jij interessant vind en ik vertel dan wat ik interessant vind.' Ik zie haar ogen paniekerig heen en weer gaan, maar hoor haar zeggen 'Ja is goed'. 

Dat is weer geregeld! Nu moet alleen goed gaan nadenken over wat ik als onderwerp wil. Als ik niet naar het internaat gestuurd wil worden zal ik mij wel moeten inzetten. 

Als de bel gaat loop ik rustig het lokaal uit om Jula iets wat verbluft achter te laten. 

---

In onze pauze ga ik in een hoekje van de schoolzaal zitten. Ik heb overzicht over de hele zaal en zie Jula samen met haar vriendin Aya aan komen lopen. Sowieso dat ze het over mij hebben grinnik ik van binnen. Jula ziet er mooi uit vandaag. Vanaf het eerste moment dat ik haar zag vond ik haar al een mooie vrouw en ze trekt elke keer weer mijn aandacht. Ik denk aan mijn scharrels die ik heb gehad in Santa Monica. Eigenlijk deed ik dat alleen voor mijn eigen plezier en heb ik ze nooit goed bekeken. Na 1 nacht of een paar uur was ik ze zat en ging ik weer verder. Dit is voor het eerst dat ik naar een vrouw kijk en haar ook echt mooi vind en ze mijn aandacht blijft trekken. Ik zie Aya en Jula de hoek omlopen mijn zicht op hun verdwijnt. Wat zouden ze zeggen over mij? Dat ik vreselijk ben, dat ik haar heb laten vallen gisteren? Stiekem heb ik heel veel zin in morgen, maar ik ben ook bang dat Jula ontzettend boos op mij is.  Ik eet mijn appel verder op en bedenk mij dat ik maar heel aardig voor haar moet zijn om te bewijzen dat ik wel een goede kerel ben. 

Ik moet in ieder geval vanmiddag onderwerpen gaan bedenken. Ik krijg al hoofdpijn als ik hier aan denk. Maar het moet...


Know me. (Nederlands)Where stories live. Discover now