Gebruinde jongen en te vrolijke leraren

8 0 0
                                    

---Jula---

'TRINGGG'

Gapend druk ik de wekker uit. Dit heb ik dus echt niet gemist de afgelopen weken. De zomervakantie is nu echt afgelopen. 

Met veel gezucht en gesteun weet ik mijn benen uit bed te krijgen en ga rechtop zitten. Ik kijk recht in de mega spiegel aan de wand en zucht nog harder als ik zie hoe mijn haar zit. Vanavond maar niet met nat haar gaan slapen denk ik in mezelf. 

20 Minuten later weet ik redelijk gefatsoeneerd aan de ontbijttafel te zitten. Mijn goede humeur is nog steeds ver te zoeken. Het is gelukkig nog wel een zomerse temperatuur dat maakt de dag wat beter. Ik begin mijn brood te smeren en langzaam aan stroomt onze grote eetkamer vol. In rust eten is er bij ons niet bij. Mijn 4 jongere broertjes laten prima merken dat ze wakker zijn. Larissa komt ook de eetkamer binnen en zo te zien heeft die er ook erg veel zin in. 'Goedemorgen Jula.' Komt er nog net uit. 'Goedemorgen' mompel ik terug. Mijn oudste zus Femke is sinds vorige week op kamers gegaan dus mijn enige steun in deze chaos 's ochtends is Larissa. 

Nog een kwartier voor ik weg moet zie ik op de klok boven de tafel. Laat ik Aya maar is appen of ze mee fietst naar school. Aya en ik hebben elkaar in de vierde klas ontmoet en vanaf die tijd zijn we onafscheidelijk. Samen zitten we nu in het laatste jaar van vwo. In ieder geval, het laatste jaar dat over een halfuur dreigt te beginnen. Snel smeer ik mijn brood voor school, vul mijn flesje water en poets mijn tanden. Ik kijk op mijn telefoon en zie dat Aya heeft gereageerd. 

Aya: 'Ook goedemorgen zonnestraaltje, acht uur voor de Jumbo, zie je zo!'

Me: 'School is geen reden voor zonnestraaltjes, tot zo'

----

School is ook elk jaar hetzelfde. Het is net of de zomervakantie gewoon een lang weekend was in plaats van zes weken. Samen met Aya loop ik de gangen door onderweg naar onze kluisjes. Via de hoofdingang zie ik een gebruinde jongen binnen komen die zeker niet lelijk is. Hem heb ik hier nog nooit gezien. Ik schenk er verder geen aandacht aan en pak mijn boeken bij elkaar voor de eerste drie lesuren. Aya is ook klaar zie ik en samen lopen we naar het lokaal. Het kan niet beter om de maandagochtend na de vakantie met Engels te beginnen. Hoe bedenken ze het. Een veel te over vrolijke leraar staat al bij de deur te wachten om ons allemaal welkom te heten in dit nieuwe schooljaar. 

In het lokaal zoek ik een plekje achterin naast Aya. Met haar is deze dag nog enigszins te overleven. De deur klapt dicht en de over vrolijke leraar begint aan zijn speech over hoe blij hij is dat we er allemaal weer zijn en wat er wel niet allemaal van ons verwacht wordt dit schooljaar. Na zijn verhaal wat minstens een kwartier heeft geduurd wordt er op de deur geklopt. De deur gaat open en de directeur komt al net zo opgewekt binnen als de leraar voor in het lokaal. Ze hebben zeker allemaal een slechte zomervakantie gehad. Ik gaap nog een keer en wil mijn hoofd net op de tafel neerleggen tot ik zie wie er achter de directeur aan het lokaal in loopt. De behoorlijk knappe en gebruinde jongen die ik eerder deze ochtend al heb gezien. 

'Goedemorgen klas V6A.' 'Dit is Aiden, hij is net verhuisd en komt in jullie klas.' 'Zorg dat hij zich een beetje thuis voelt.' Hij draait zich om naar de jongen, die dus Aiden blijkt te heten, en fluistert hem nog wat toe. Erg geïnteresseerd lijkt Aiden niet, want hij kijkt nogal verveeld rond. Met een bijzondere blik op zijn gezicht. Zodra de directeur uit het lokaal verdwenen is neemt de leraar het weer over. 'Nou Aiden, wil je nog wat over jezelf vertellen?' Aiden kijkt de leraar aan met dezelfde blik als dat hij net de klas in keek. Hij negeert de vraag van de leraar en loopt zo naar een lege plek vlak naast mij. 'Nou prima, dan gaan we beginnen met de les'. Hoor ik de leraar zeggen. Ik kijk opzij en maak daarbij oogcontact met Aiden, snel kijk ik weg en hoop dat hij niks heeft gezien. Een erg aardig type lijkt het mij niet, ik kan maar beter uit de buurt blijven. 

Er mogen wel vaker nieuwe leerlingen in de klas komen, alles beter dan Engelse les. Ik werp stiekem nog een blik op Aiden die het zich allemaal niet lijkt te interesseren. Hij zit met zijn telefoon onder de tafel en volgens mij doet het hem vrij weinig dat hij nieuw is. 

De leraar begint weer vrolijk te praten over de Engelse taal en zodra we onze boeken moeten pakken ben ik met mijn gedachten weer op vakantie in Spanje. 

Dit jaar kan nog wel is lang gaan duren.

Know me. (Nederlands)Where stories live. Discover now