° 1.°

144 1 0
                                    

Jsem u útesu. Obloha je zamračená a začíná pršet. Kapky stékají po mém oblečení a moje krátké vlasy začínají moknout. Podívám se dolů z útesu a vidím tmavě modré moře, na kterém pluje loď. Na lodi je nějaký mladík a navádí mě, ať se k němu přidám. Najednou uslyším za sebou známý mužský hlas. Můj bratr mě varuje ať na tu loď v žádném případě nenastupuji. Nemůžu nic dělat a bez svého myšlení skočím dolů do moře.

Zvedla jsem se do sedu a rychle se nadechla. Tenhle sen se mi zdál několikrát za týden a pořád nevím co si o tom mám myslet.

Dnes mám první den školy a vážně se mi nechce zase začít ten stereotyp studenta. Jediný na co se těším jsou moji kamarádi. Sandra a Jeremy. Celé prázdniny jsem je neviděla, protože oba odjeli buď s rodinou na dvouměsíční dovolenou a nebo měli brigádu. Jen já si celé prázdniny "užila" doma.

Nastoupila jsem do auta, které patřilo bratra. Minulý rok mě každý den vozil do školy, abych nemusela jezdit tím polorozbitým autobusem. Jo, až tak mě můj bratr má rád. Jsme si docela blízký a říkáme si všechno. Teda aspoň doufám, že mi nic netají.

Za chvíli si sedl Christopher na sedadlo řidiče a mohli jsme vyrazit. "Tak co, těšíš se na první den?" zasmál se. "Každej se přece těší, až se zas bude muset na každý den učit a poslouchat naši nejlepší ředitelku." odpověděla jsem ironicky. "Náhodou já se těším až nám zase začne sezóna s týmem." "Tak stejně jste celé prázdniny měli tréninky, tak tě to nemůže ani chybět ne?" zeptala jsem se. "Radši mám zápasy. To asi každej. Máš více adrenalinu než, když jenom trénuješ." řekl mi úplně s pevným hlasem, jako kdyby o tomhle už s někým mluvil. Chris měl v tomhle už od mala jasno. Chtěl se dostat do extraligy a živit se hokejem. Přála jsem mu to a podporovala ho v tom.

Cesta do školy uběhla docela rychle a já viděla už u vchodu Sandru s Jeremym. Usmála jsem se od ucha k uchu, otevřela dveře od auta a rozběhla se k nim. Jak mě spatřili, natáhli ruce k objetí a já je hned přijala. Když jsme se od sebe odtáhli Sandra mě hned pověděla: "Tak ráda tě vidím. Strašně jsi mi chyběla, vy oba." oba jsme se na ni usmáli. Jeremy chvíli stál a nic neříkal, ale potom mu to stejně nedalo: "Taky vás rád obě vidím. Ta brigáda mě o prázdninách vážně štvala. Ale kdybych tam nebyl, tak bych si nemohl teď koupit tu novou káru." zasmál se a ukázal na své nové auto. Obě jsme se na něho nechápavě a překvapeně podívaly. "No to si ze mě děláš snad srandu ne? Ta je boží." rozmáchla se Sandra. "Věděl jsem, že se ti bude líbit." Ano, Jeremy měl Sandru přečtenou jako knížku. Ona milovala auta a hlavně mustangy. Všichni jsme kolem toho auta stáli a prohlíželi si každý jeho detail. Musela jsem uznat, že za tak moc stráveného času brigádou to prostě stálo. U auta se zastavil i Chris s jeho partičkou hokejistů. Najednou k Jeremymu přistoupil nějaký kluk, naklonil se k němu a řekl: "Brácho, to je tvoje kára?" Jeremy se nechápavě na něho podíval a potom řekl: "Jo je, proč?" Ten kluk se usmál a řekl: "Docela dobrá, chválím, máš dobrej vkus." zasmál se a ukázal na auto nedaleko nás. Stálo tam úplně stejné auto ve stejné barvě. Všichni se tam podívali a nechápavě se na oba dva dívali. Nemohli jsme se Sandrou uvěřit svým očím. Jeremy chvíli stál jako přikovaný k zemi, když ho najednou vyrušil můj hlas: "Jerry, haló." a poklepala jsem mu na ramena, aby se probudil. Zamrkal očima a po chvíli s klidným hlasem a úsměvem ve tváři řekl: "Dobře sis vybral." Neznámý kluk se smíchem v hlase řekl: "Ty taky."

Asi za pár sekund se místo u Jeremyho auta vyprázdnilo a my se s ním mohly zase osamotě bavit. "Kdo byl ten kluk?" zeptala jsem se zvědavě Jeremyho, protože jsem ho tady ještě nikdy neviděla. "To je Alex Corth. Nejlepší sportovec ze školy. Sis ho nikdy nevšimla nebo co?" "Spíš mě to ten minulej rok bylo jaksi jedno. Soustředila sem se na učení." "A teď se jako budeš soustředit na něco jiného nebo co?" zasmála se Sandra. Nad její otázkou jsem protočila oči."Samozřejmě, že se budu soustředit na učení. Nic mě nebude rozptylovat." zasmála jsem se.

Vítám vás u mého prvního příběhu. Doufám, že se vám bude líbit.😊 Už teď se máte na co těšit.  Bude to zajímavé.🙈💜

AmeliaKde žijí příběhy. Začni objevovat