Černá magie? A nebezpečí

554 40 5
                                    

Tuhle kapitolu je nutno brát s rezervou, jsou to jen názory, navíc je tohle téma samo o sobě dost kontroverzní.

,,Magie se nesmí používat pro konání zla." To je věta co velmi často slyším. Já si, ale dovolím nesouhlasit. Kdo určuje co je dobré a co zlé? Každý to vnímá jinak. Vždyt i Hitler si myslel, že koná dobro. Teď mě neberte jako nějakou antisemitistku, ale je to tak.

Nikdo se doopravdy nepovažuje za zlou osobu. Nikdo si neřekne: ,,Tak teď prokleji nějakou osobu protože jsem zlý člověk. "

Netvrdím, že neexistují věci které bychom neměli dělat. Například některé kouzla lásky by lidé dle mého názoru neměli používat.

Co jsou to tedy ty ,,špatná kouzla"

Já osobně bych sem zařadila právě kouzla lásky. Ne všechny, ale většinu.
Proč zrovna věci které se týkají lásky? Většina z lidí si asi myslí, že láska je přeci jen dobrá, ale pravda je trochu jiná.

Většina kouzel lásky, které jsou uvedené zde na wattpadu spadají do tzv ,,černé magie" (pouze pokud magii rozlišujete na bílou, černou atd).
Proč? Protože 90% je formulovaných, tak, aby ovlivnili mysl dané osoby. Je něco jiného udělat kouzlo, které na Vás více ,,upozorní " v trochu jiném světle než obvykle. Takové kouzlo není určeno pro konkrétní osobu a pomůže Vám pouze se zvýraznit a působit atraktivnějši.

Ovlivňování jiné osoby za účelem toho, aby Vás milovala z mého pohledu rozhodně spadá do ,,černé magie"

Dále bych sem zahrnula kouzla s kterými dosáhnete svého cíle tím, že způsobíte nějakou nelibost vašim oponentům. Je v pořádku si pomoci, ale ne tím, že budete znevýhodňovat jiné.

Jako další by se sem teoreticky daly zahrnout kletby, uhranutí a jiné věci. Z vlastní zkušenosti mohu říct, že uhranutí není nic příjemného a stejně tak i kletba. Tohle ovšem záleží na pohledu jedince. Ze strany mága který kletbu nebo kouzlo vytváří je jistě v pořádku používat takovéto věci. Může to brát jako ponaučení, potrestání nebo čistě jen varování pro osobu která je jeho cílem. Důležité je brát věci objektivně.

,,Pokud budeš používat magii ke zlu, tak skončíš v pekle."

Tohle je dost úsměvné, už jen z toho důvodu, že většina pohanů, čarodějek a mágů na peklo nevěří. Když už, tak podsvětí.

A ne, vážně se Vám nic takového nestane. Nenabádám Vás tu k tomu dělat takové věci. Toto jsou fakta.

Pokud se ovšem snažíte například o uhranutí nebo prokletí zkušeného mága nepočítala bych moc s úspěchem. Spíš naopak. Ochrany dané osoby mohou Váš útok odrazit a ten se následně může i ve větší síle vrátit na jeho tvůrce. Všechno má svou cenu a následky. Pokud se pouštíte do magie, tak s tím musíte počítat. Magie vždy přijde s cenou.

-------
Tuhle kapitolu berte s rezervou. Všechno to jsou pouze názory. Však musíte počítat s tím, že vše co píši mám ze svých zkušeností a nevymýšlím si to.

Chápu, že někomu to přijde moc. Někdo používá vyloženě magii, tak aby nikomu nic neudělal. Teď musíte vzít v potaz, že každý je jiný a prostě zasahuji trochu víc než někteří do těch temnějších koutů magie.

Tím nikoho nenabádám aby to zkoušel. Obzvláště pokud s magií začíná a začínat s magií neznamená jen pár dní. Znamená to nejméňe několik měsíců. Pokud se něco nepovede, tak následky mohou být daleko horší než původní záměr.

EsoterikaKde žijí příběhy. Začni objevovat