8.

66 5 0
                                    

Беше 9:00часа сутринта.Големите,слънчеви лъчи,намираха път през дупките на щорите и нежно галеха лицето ми.
Взех си телефона и разгледах социалните си мрежи(по-точно тези на Ерика).
След,което се изхлузих доста трудно от топлото легло и се оправих за предстоящия ден.
Днес изглеждах така:

Слезнах тихо по стълбите,за да не събудя някого и се отправих към кухнята

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Слезнах тихо по стълбите,за да не събудя някого и се отправих към кухнята.
Там седеше Хари.Не бяхме си говорели от 3/4 дни след случката в бара.
-Хей,Хари!-седнах срещо него.Не получих отговор.Той си гледаше нещо в телефона и се правеше,че ме няма.
-Знам,че ти е гадно след случката в бара.-Хванах ръцете му и Хари най-накрая отмести поглед от телефона.-Но трябва да ти кажа нещо.Нещо ,което пазех в тая доста време,но мисля,че сега е момента да ти го споделя!
-Стейс,плашиш ме.Станало ли е нещо?-погледна ме с поглед,който крещеше"Добре ли си?".
-Знам,че ще звучи доста странно и може да не ми повярваш,но...-бях прекъсната от отключването на входната врата.Видяхме черни обувки да влизат в къщата.Хари пусна ръцете ми и взе отново телефона си.Помислих,че това е майка му или баща му,но не!Беше непознат за мен човек,а от изражението,което беше направил Хари се разбираше,че и той се чуди какво става.Човека нахлу в къщата,а след него последваха още трима.Единия ме хвана и допря някаква бяла,напоена с преспивателно кърпичка.Повтарях си"не вдишвай"над хиляда пъти.Борех се,удрях,крещях,но без напредък.Изведнъж сякаш милион капки бяха покрили очите ми.Виждах силуетите на хората,които искаха да ни навредят.Успях да се фокусирам в гледката до вратата.Беше Хари.Двама от похитителите ни го бяха хванали.Единия за ръцете,а другия за краката.Изкараха го отвън.Аз придължавах да крещя,и ритам.Бях готова да се откажа докато не напипах нещо от дясната страна на плота.Беше нож!Везх го и без да се замислям наръгах мъжа,който ме държеше от зад.Той падна,но от крясъка му другото момче в черно се доближи и довърши започнатото.Последното,което видях преди да припадна бяха две изкрящи и много пъстри-зелени очи.

Dead GirlWhere stories live. Discover now