8. Bölüm -Bağış-

5.9K 530 81
                                    

Makam arabası, şehrin kalabalık caddelerinde ilerlerken içerisinde ölüm sessizliği hakimdi.Sehun Kai'nin kendisine olan davranışlarının gözle görülür bir şekilde değiştiğini farketmişti. Hala saygılıydı ama sanki hiç birlikte bir şey paylaşmamışlar, Kai Sehun hastanede yatarken sanki hiç uykusuz geceler boyunda başında beklememiş, birbirlerini tanımamış, zayıflıklarını göstermemişler gibi davranıyordu. Sehun, Kai'nin, veremediği cevaptan dolayı böyle davrandığını biliyordu. Bu Sehun'un canını sıkıyordu. Çünkü şu sıralar tek güvendiği isim Kai'di ve bir anda aralarının açılması onu derin bir hüzne sokmuştu.Sehun ön tarafta oturan Kai'ye kaçamak bir bakış attı. Ön koltukta oturmuş yolu seyrediyordu. Sehun yüzünü göremiyordu ama dün akşamdan beri takındığı ifadesiz suratını taşıdığına yemin edebilirdi.Sehun derin bir iç çekti esmer olanla böyle olmak istememişti.

O an sessizliği telefon sesi bozduğunda Sehun kulaklarını ön tarafa kabarttı. Ama melodi çok uzun sürmedi. Kai telefonu meşgule atmıştı. Çok geçmeden tekrar çaldığında Sehun söyledi.

"Önemli bir şeye benziyor.Aç istersen."

"Görev başında telefonla konuşmam yasak efendim." Kai ciddi bir ses tonuyla söyledi ve çalan telefonu tekrar meşgule attı. Ortam birkaç dakika daha sessiz kaldı ama sonunda ısrarla telefon çalmaya devam etti.

"Rica ediyorum. "Dedi Sehun. Kai bıkkın bir nefes verdi ve telefonu kulağına götürdü.

"Efendim Lena."Ses tonu bir anda yumuşamıştı. Ilık bir ilkbahar esintisi gibiydi. Sehun konuşmaya kulak vermek istemiyordu ama arabanın içindeki tek ses Kai'ye ait olunca duymamak elde değildi.

"Çalışıyorum biliyorsun." Dedi Kai. Parmak uçlarıyla stresli bir şekilde alnını ovuşturdu.

"Mia'yı okuldan teyzesi alamaz mı?" Diye sordu Kai telefondaki diğer sese.

"Tamam Lena endişelenme bir şeyler bulacağım.hı-hı tamam. Sonra sana dönerim.Görüşürüz" Kai söyledi ve telefonu kapattı. Telefon kapandığında Sehun alt dudağını ısırdı. Kai'nin şuan kendisine kızgın olduğunu biliyordu ve hayatına karışması onu daha fazla sinirlendiredebilirdi ama belkide uzatmış olacağı bu barış çubuğunu kabul ederdi. Sehun şansını denemek istiyordu. Bu yüzden ön tarafta oturmuş kara kara düşünen Kai'ye seslendi.

"İstersen bakanlığa geçmeden önce kızını okuldan alabiliriz." Diye önerdi Sehun.Sesinde gergin bir tını saklıydı. Diğer adama baktığında kıpırdamadığını gördü. Bu saatler gibi gelen kısa bekleyiş birkaç saniye daha sürdü.

"Teşekkür ederim efendim."Dedi Kai kısaca ve şoföre döndü. "İlk çıkıştan sağa dönün Bay Colin."

Kai'nin sunduğu teklifi kabul etmesi Sehun'u mutlu etmişti ama Sehun,Kai'nin şuan umutsuz bir durumda olduğu için kabul ettiğini biliyordu. Sehun umursamadı yine de Kai'nin gönlünü almaya çalışacaktı çünkü esmer olanla bir yabancı gibi olmak hoşuna gitmiyordu. Kai iyi bir adamdı. Uzun süre askerlik yaptığı için sadece asker pisikolojisiyle olayları ele alıyordu. Sehun bunun farkındaydı. Kai'nin sorusun cevap verememesinin sebebi hiçbir cevabın onu tatmin etmeyeceğini bilmesiydi ama ortada Kai'nin bilmediği, göremediği çok daha büyük resim vardı. Siyaset yenilmesi kolay bir yemek değildi. Fazla kaçırdığınız anda boğazınıza takılıp sizi boğabilirdi. En az Kai kadar Sehun da risklerin farkındaydı. Alması gereken bazı kararlar ve sonuçlarına katlanması gereken bazı olaylar elbette olacaktı. Bir askere bunu anlatamayacağının farkındaydı. Kelimelerle anlatmak yerine Kai'nin görmesi gerekiyordu.

Sehun düşüncelere dalmışken araba şirin bir anaokulunun önünde durduğunda Sehun Kai'nin arabadan inişini izledi. Sehun diğer adamı gözleriyle takip etti. Arabanın içinde oturmuş Kai'nin okulun önündeki küçük sevimli bir kızın kucağına atlayışını izledi. Sehun kendi kendine gülümsedi. Bir anda içinde değişik bir his düğümlenip göğsüne oturdu. Sadece Sehun değil etraftaki diğer ebeveynler de Kai'ye bakıyorlardı.Jilet gibi giydiği siyah takım elbisesinin içerisinde sarsılmaz bir görüntüsü vardı. Sehun Kai'nin yakışıklı bir adam olduğunu biliyordu. Bakanlıktaki kadınların yeni gözdesi bile olmuştu. Kai, Mia'yı öpücüklere boğarken küçük kızın şen kıkırtılarını duydu. Sehun yan tarafı açıldığında Kai'nin küçük kızını Sehun'un yanına oturtup emniyet kemerini takışını seyretti. Kai de ön tarafa oturduğunda araba tekrar yola çıkmıştı.

The Minister (M)-(SeKai)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin