65.Dio/Ladies Night!Part 1:Books and Dresses/

1.6K 84 5
                                    

''Ja ovo ne mogu!''-govorim Bell i bacam knjigu na pod.Naslanjam glavu od rub njezinog kreveta.Ovo je ne moguće,da naučim pola knjige u dvije noći!Nitko nije uspio pa neću ni ja…

Ona knjigu podiže sa poda i traži stranicu na kojoj smo stale.

Kako ona može sve to naučiti a da se posve ne iznervira!?

''Možeš Lol!Samo moraš zapamtiti ono što pročitaš.''-uzima svoje bilješke i zapisuje nešto.

Dosađujem se i previše.Bell i dalje škraba olovkom po papiru,usredotočena je na to jako dobro.Voljela bi i da se ja mogu tako usredotočiti na nešto…ne ja učim i odjednom me zainteresira točka u zidu..

Vrtim kemijsku u ruci i 'razmišljam' o pročitanome.Ali nema se tu puno za razmišljanje kada nisam baš nešto i čitala.

''A da počneš nešto zapisivati?''-cilja me pogledom i daje moje bilješke.Na kojima naravno ništa ne piše,već u kutovima iscrtani cvjetovi i neke gluposti.Preokrećem očima i uzimam papir iz Belline ruke.

''Evo ovdje je sve najbitnije!''-stavlja mi debelu knjigu iz filozofije u krilo.Mali kričavi papirići vire između stranica.Najbitnije?Ovdje je sigurno sto i nešto malih papirića..Super!

''Aaa to boli,koliko je ovo debelo!?''-pitam i mičem knjigu pored sebe.Lol moraš se usredotočiti!Jedino ćeš ovako uspjeti pauzirati godinu!

Otvaram knjigu i gubim se u silnim rečenicama.

''Nauči dva poglavlja i onda ću te ispitati!''-Bell se ustaje i izlazi iz sobe.Prepostavljam da mi daje prostora za učenje.Jer ako to ne napravi,zagledati ću se u njenu kosu i ispitivati je kako je došla do te boje,koje šampone koristiti…

Čitam,čitam,čitam……i ludim,ali doslovno.

Kako da ja pola knjige utuvim sebi u glavu?Jedino što ja od ovih rečenica razumijem je naslov..A kada čitam u glavi mi odzvanja 'Bla,bla,bla'.Ovo je ne moguća misija!Možda bi bilo bolje da Bell umjesto mene napiše taj test?!Da,da!To bi bilo odlično!

Ali kao i većina mojih želja,neće se ostvariti.Možda mi treba neki papirić ispod stola da prođem?!Problem je u tome što bi taj papirić bio dugačak sedam metara.

Prva stranica,pročitana!Ma koga zavaravam,nisam ni dva reda pročitala.

Zašto je tako teško to naučiti?Želim biti pametna,i prolaziti sa dobrim ocjenama.

Ako ovako nastavim,ništa neću naučiti…

Dobro Lola,sad pročitaj poglavlje i što zapamtiš,zapamtila si!

Krenula sam sa čitanjem imajući neku malu nadu da ću ovo naučiti dovoljno dobro da dobijem dva ili tri.Ne smijem pasti!Ne kod ove profesorice!

Prva i druga stranica,gotove!Još pet i poglavlje 23 je završeno.Hvala Bogu pa ne moram učiti od prvog!

''I jesi nešto naučila?''-Bell nakon dobrih sat vremena ulazi u sobu sa sendvičima i sokovima.Dobro,umrla sam od gladi!

''Ne znam Bell,ovo je preteško!''-stavljam knjigu na pod i bacam se na njezin krevet.Večeras prespavam kod nje,jer stvarno nemam volje u ovo doba zvati taksi…

''Nije!Ako sam ja to naučila za jedan dan,zašto ti ne bi mogla?!''-pita i daje mi tanjur sa sendvičem.Pa ne znam Bell…možda zato jer nisi trudna,ne živiš sa seks manijakom,o i da živiš u svojoj kući!

''Zato jer si ti pametna,a ja glupa!''-govorim još jednu istinitu stvar,zbog koje se ja i ona razlikujemo.

Preokreće očima i uzima zalogaj.Naravno,nju baš briga,kad je pametna i sve zna!

''Mislim da ti treba ženska večer!''-govori i ispija sok od naranče.Ne da mi treba,žudim za njom.Već dugo nisam ništa popila,i zabavila se.

''Ma daj!''-izgubila sam apetit.Znam da se neće desiti,barem ne dok ovo ne naučim.

Bell je prožvakala zadnji dio svog sendviča i počela govoriti.

''Znaš,imam još onu kožnu haljinu,mogu ti posuditi!''-ona misli da večeras idemo.Izvija mi se neprimjetni osmijeh na licu.

''Čekaj,ti želiš večeras izaći?''-pitam,dok mi srce nenormalno kuca.Toliko mi nedostaje noćni život koji sam prije imala.

''Pa da!''-sklanja tanjure na policu,čim je shvatila da više neću jesti.To je odlično!Napokon se mogu normalno napiti!

Bell se ustaje sa kreveta i dolazi do velikog ormara koji ima ogledalo.Jednim pokretom ga otvara i mogu vidjeti ogroman broj  odjeće.Haljinica,hlača,majica,svečanih haljina,kožnih čizma do koljena(nisam ni sigurna da ih je ikada obukla),štikla,patika…Ima više odjeće i obuće nego sam ja imala od rođenja.

Vadi kratku crnu haljinicu i skida ju sa vješalice.

''Evo,idemo se presvući i krenuti!''-sebi je izabrala kratku ljubičastu haljinu sa izrezom na leđima.U ovom izdanju ju nisam vidjela..

Otišla je u kupatilo,a ja sam ostala u sobu.

''Bell ne mogu zakopčati prokletu haljinu!''-vičem i poskačem na mjestu.Ona me već sva sređena čeka,dok ja ne mogu po prvi put u životu zakopčati haljinju.

Dolazi do mene i pokušava povući zatvarač do početka mojih leđa,ali ne ide.

''Ne razumijem!Zadnji put ti je bila savršena!''-govori i dalje pokušavajući

 ju zakopčavati.I onda sam se sjetila i pogledala u svoj stomak.Naravno,već je prošlo mjesec i pol otkad sam zatrudnjela.Povećao se taman toliko da ne mogu zakopčati haljinu.

''Pa pogodi zašto!''-već iznervirano govorim.

Osjetim kako me je haljina stegnula istog trenutka kada je Bell povukla zatvarač do kraja.Okej,ne mogu disati,ali ovo je jedina haljina koju imam.

Ovu večer se neću obazirati na ništa.Samo ja,alkohol i zabava!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Evo uspijela sam naći predah od predavanja:PKratko je,ali to je sve što dosad mogu napisati,zato će vjerojatno više puta biti 'Part 1' itd.Vote i komentirajte ;**

Ly<3 xx

Ten Days With My Devil/h.s./Where stories live. Discover now