Hoofdstuk 8

300 34 10
                                    

Ze was erin geslaagd om ongezien het water uit te raken, maar nu moest ze tot op haar kamer raken en het enige wat ze had om zich te bedekken was de T-shirt die maar net tot onder haar billen kwam. Ze hoopte maar dat ze niemand tegen ging komen die ze kende.

Uit alle macht probeerde ze haar zedigheid te bedekken met de T-shirt. Ze liep van schaduw naar schaduw en keek de hoek om van het gebouw naast het hare.

"Hey daar," zei een stem achter zich en met een gilletje draaide ze zich om. Ze trok haar T-shirt zo hard naar beneden dat ze de stof bijna hoorde scheuren.

"Arthur!" riep ze uit. "Je bezorgde me bijna een hartaanval."

Hij hield zijn handen defensief omhoog en zei: "Sorry, maar jij bent degene die haar aan het rondsluipen bent. En blijkbaar na een goede nacht." Hij keek haar goedkeurend aan en gaf een knipoog. "Mijn klein meisje wordt groot," zei hij en hij pinkte een traan weg.

Ella sloeg een hand voor haar ogen en voelde zich koraalrood worden. Het was niet het imago dat ze wou, maar ze kon moeilijk uitleggen wat er gebeurd was. "Ja, ja. Zwijg maar. Trouwens jij bent hier ook verdacht vroeg aan het rondsluipen." Ze keek hem van boven tot onder aan en zag dat hij dezelfde kleren aanhad als op het feestje. "Ben jij ook de walk of shame aan het doen Arthur?" vroeg ze met een grijns.

"Ik doe nooit de walk of shame," zei hij verontwaardigd. Hij legde een hand op zijn borstkas en zei trots. "Ik doe enkel de walk of victory na een geslaagde nacht waar ik een vrouw meermaals tot ..."

"Ja, ja ik moet al de details niet weten. Zou je mij tijdens jouw walk of victory kunnen helpen om met een fractie van mijn waardigheid tot in mijn kamer te raken?"

"Voor mijn medelotgenoot doe ik alles!" Hij deed snel zijn trui uit en gaf hem aan haar. "Om je onderzedigheid te bedekken," zei hij met een gebaar naar haar benen.

Al blozend nam ze de trui aan en mompelde ze een bedankje.

"To infinity and beyond!" riep hij uit en trok haar mee naar de achterkant van het gebouw om zo semi-ongezien binnen te raken. Er waren uiteraard een aantal blikken en veel gefluister door de mensen die ze passeerden, maar Ella negeerde het en liep snel door tot aan haar kamerdeur.

"Bedankt," zei ze en ze gaf hem een kus op zijn wang net toen de deur achter haar openging.

"Arthur schat?" zei Sonya met een verleidelijke grijns. "Kom je voor meer of..."haar woorden stopte toen ze naar Ella keek, naar haar outfit en dan weer naar Arthur. Haar gezicht vertrok in woede en ze opende haar mond. "Wacht!" riep Ella uit. "Voor er foute conclusies worden getrokken. Arthur hielp me gewoon om naar de kamer te komen na mijn eigen walk of shame. Er is niets tussen ons gebeurt en dat zal ook nooit gebeuren."

Sonya deed haar mond weer toe en kneep haar ogen samen. "Jij? Een eigen walk of shame? Met wie dan?"

"Euh..." mompelde ze.

"Ik wist het," siste Sonya en draaide zich om.

"Schat wacht," zei Arthur en hij reikte naar haar arm.

"Devin!" floepte Ella eruit.

Haar beiden vrienden keken haar verbaasd aan. "Devin?" mompelde ze beiden in koor.

"Euh ja. Gisteren op het feestje hadden we wat gepraat en van het één kwam het ander en ja..." ze hief haar schouders op en keek naar haar voeten. "Mag ik nu gewoon binnenkomen?"

"Tuurlijk! Maar op één voorwaarden. Je moet me alles vertellen!" riep ze verrukt uit. "En geen mannen toegestaan," zei ze terwijl ze naar Arthur keek. Na een snelle kus op zijn lippen en een knipoog zei ze: "Kom vanavond nog maar eens langs." Hierna trok ze Ella naar binnen en liet hem met zijn mond openhangend in de gang staan.

Nadat ze binnengesleurd was door Sonya en zich wat had gefatsoeneerd, moest ze alle details vertellen over haar onbestaande avontuurtje met Devin. Ze had geen idee hoe een one night stand normaal er aan toe ging, gezien haar eigen bijna onbestaande ervaring met mannen. De enige ervaring die ze had, was een beetje rondgefoeffel in de auto van haar eerste vriendje.

"Euhm het was goed. Euhm snel gedaan, maar..." mompelde ze.

Sonya keek haar medelevend aan. "Oh, kon hij het niet volhouden? Was hij te vroeg klaar? Heb jij er van genoten? Hij lijkt me wel zo een type dat eerst aan zijn eigen genot denkt voor dat van een ander."

"Wat!? Oh nee, nee zo bedoelde ik het niet. Ik bedoelde dat het na de avond gewoon gedaan is tussen ons hebben we afgesproken. Gewoon eenmalig, niets meer." Haar rode kaken begonnen al vertrouwd aan te voelen. Ze was niet van plan om zijn hele imago te verpesten natuurlijk. Ze moest het ook niet te veel opborstellen. Ze hief haar schouders op en zei: "Het was goed. Het was voor ons beiden bevredigend en dat is al wat ik erover kwijt wil."

"Oh maar scha, je hebt de onvangbare Devin in je bed gekregen, dat gaat het gesprek van de dag worden in de gang!" riep Sonya verrukt uit.

"Wat!?" piepte Ella angstig. "Maar... maar dat willen we helemaal niet. Ik.. ik moest het beloven, want anders ging hij me euhm... nooit meer tegen me praten...," eindigde ze zwakjes.

Sonya keek Ella onderzoekend aan en vroeg: "Heb je gevoelens voor hem? Ben je daarom bang voor wat er gezegd zou worden. Er zijn al vaker relaties uit one night stands voor gekomen hoor."

"Nee, dat wil ik niet. Ik... ik wil het gewoon allemaal vergeten en verder gaan met mijn leven. Het gaat niet meer gebeuren en ik wil niet dat het ongemakkelijk is elke keer als ik hem tegenkom op een gangfeestje. Sonya wil je er alsjeblieft niets over zeggen tegen niemand? Ik wil niet dat soort reputatie krijgen. Het was een domme keuze die ik in een dronken bui heb gemaakt en ik wil het gewoon achter me laten." Ze keek Sonya met smekende ogen aan. Haar vriendin knikte en gaf haar een korte knuffel.

"Oké, niet iedereen is ervoor gemaakt om one night stands te hebben," zei ze op een nuchtere toon. "Maar je moet natuurlijk wel alles horen over mijn one night stand met Arthur. Of noem je het een meerder stands night als je het in verschillende posities en verschillende keren hebt..."

"Oh nee!" riep Ella uit. Ze stak haar vingers in haar oren en neuriede. "Ik wil niets horen over hoe mijn twee beste vrienden het samen hebben gedaan."

Sonya draaide met haar ogen maar lachte mee met Ella. "Ik raad dan aan dat je vanavond naar de bibliotheek gaat, want hij komt nog eens langs."

Ella lachte en zei: "Zolang ik de details niet moet weten, ben ik zo snel en zo lang uit de kamer als je maar wilt."

"Afgesproken," zei Sonya en ze stak haar hand uit. De meisjes schudden elkaar de hand met een serieuze blik, waarna ze beiden in een giechelbui uitbraken.

Het huidige probleem van Ella was opgelost, maar ze wist nog altijd niet hoe het kwam dat ze zomaar in het water was terechtgekomen. Ze had nooit geslaapwandeld, laat staan geslaapzwommen, en ze wist niet wat ze ervan moest denken. Die avond viel ze laat in slaap, nadat Sonya had gesmst dat ze veilig kon thuiskomen, met een wervelwind van gedachten in haar hoofd. 


Stem, reageer en laat me weten wat jullie ervan vinden!

Volgend hoofdstuk is bijna af, dus zal ergens volgende week worden gepubliceerd!

Ogen als de OceaanWhere stories live. Discover now