Capitolul 39

1.7K 176 6
                                    

Rose se trezi cu o durere de cap ingrozitoare.Isi permise insa luxul sa mai stea cateva minute in pat lungita.
Reflecta la ultima ei intalnire cu Raffa.Baiatul asta nu avea de gand sa renunte deloc in a o urmari.Nu intelegea chiar deloc situatia dificila in care o punea ?Nu putea sa renunte pur si simplu la pozitia ei ca sa isi urmeze ...
Statu pe ganduri.Nu stia daca continuarea ideii ar fi fost 'sa isi urmeze inima sau trupul'.
Stramba din nasul micut si carn la indecizia ei.Poate ar trebui sa uite de toate si sa cada prada bratelor lui Raffa.Poate asa scapa de el.Undeva in adancul mintii ei ideea cum ca Raffa ar fi interesat doar de o noapte de amor cu ea era inca vie.Cantarea bine intre cele doua idei.O noapte de amor cu iubita lui Matt, sau teritorul vast care ar fi venit la pachet odata cu zestrea ei.Stia ca daca Raffa i-ar deveni sot ar deveni si cel mai bogat.L-ar fi intrecut pe Matt la teritoriu si asta insemna bani, iar banii insemnau putere.

Isi freca tamplele cu degetele.Ce usor i-ar fi fost daca ar mai fi avut un frate.Atunci toata povara asta ar fi fost ridicata de pe umerii ei.Poate s-ar fi maritat cu cineva pe care chiar il iubea fara sa ii pese ca in spatele povestii ar fi stat teritorii si interese intre alte familii.Fratele sau tatal ei ar fi avut ceva de spus numai daca ar fi considerat casatoria ei avantanjoasa cu vreun cap de familie.Dar ei erau destul de puternici incat sa nu conteze daca ea ar fi fost a doua nascuta.Dar mama ei nu mai putuse sa faca copii dupa ea, iar tatal ei o iubea atat de mult pe mama ei incat refuzase sa faca copii cu alta femeie, cum se mai obișnuia printre sicilieni, care își făceau moștenitori pe unde apucau.Acum Rose era impartita intre loialitatea ei față de familie si dorintele ei ascunse.Iar dorinta ei cea mai ascunsa era faptul ca ar fi vrut sa se casatoreasca din dragoste.Nu nega ca Matt nu era un barbat frumos, la bratul caruia ar fi fost foarte invidiata, dar nu il iubea.Iar asta era marele ei secret.Nu indraznea sa vorbeasca cu tatal ei despre asta.Ar fi ras si ar fi ignorat-o.Invatase de mica unde ii era locul si ce avea de facut cand va fi mare.
Cum putea sa il iubeasca pe Matt ?Omul era un ghetar pe interior,iar ea crescuse cu el incat il vedea mai mult ca un frate.Nu voia sa fie trofeul sau mobila oricui.Voia un barbat care sa vina acasa cu bucurie stiind ca ea il asteapta.I-ar fi gatit o cina simpla doar pentru ei.Ar fi vorbit nimicuri despre ce au facut peste zi, apoi poate ar fi facut dragoste sau poate doar sa puna un film in timp ce se cuibarea in bratele lui relaxandu-se impreuna.
Le invidia pe fetele cu care facuse facultatea.Ele se tot indragostisera si se tot despartisera de iubitii lor.Traiau o viata normala, pe care Rose incepuse sa o invidieze , in timp ce ele o invidiau pe ea pentru averea si renumele pe care le avea.Habar nu aveau, prostutele, ce inseamna sa fie in pielea ei. Imaginea perfecta pe care trebuia sa o afiseze mereu...
Doamne, cate plansesera pe umerii ei.Fusese punct de sprijin pentru toate despartirile lor.Dar nu o deranjase asta.Prin ele isi traia si ea adolescenta.Isi inchipui ca era ea cea care plangea dupa Greg sau Robert, sau cine stie ce alte nume auzise ea in cei patru ani de facultate.
Acum majoritatea erau la caselor lor, cu prunci in brate sau pe drum, fusese la nuntile lor, botezuri.Asta doar ca sa mai simta din cand in cand sentimentul de normalitate a unei femei.
Toate astea pe cand ea inca astepta sa primeasca inelul de la Matt.
Dar cu fiecare an care trecea incepuse sa se bucure cand nu il primea.Stia ca in momentul in care Matt o va cere de sotie si pe inelarul ei va aparea o piatra...viitorul ei era pecetluit.
Deschise sertarul comodei si lua o pastila de cap.Se aseza inapoi pe perna si astepta cu ochii inchisi ca pastila sa isi faca efectul si sa aibe puterea sa se dea jos din pat.
Matt nu daduse nici un semn de viata in ultimele zile.Parea ca se indeparteaza din ce in ce mai mult de ea.In loc sa se apropie.Oare tatal ei cat va mai suporta ignoranta asta a lui Matt fata de relația lor si va pune piciorul in prag ?
Telefonul suna scurt, semn ca primise un mesaj.Il ridica lenesa la nivelul ochiilor.
Buna dimineata frumusete !

Zambi si scutura din cap.Raffa chiar nu intelegea ca spre binele amandorura ar trebui sa se retraga.Nu ii raspunse la telefon.Nu voia sa il incurajeze.Viitorul ei era bine trasat de cand era mica iar Raffa nu avea loc in el.
Pana la urma se ridica si intra in baie pentru tabieturile ei.

HoațaWhere stories live. Discover now