16.BÖLÜM--Selam kardeşim

3.4K 147 40
                                    

"Alo ?" 

"Malia. Beni bekleme okula git sen. Jessica'ya bir şeyler oluyor."

"Ne? Nasıl? İyi mi? "

" Evet. Yani umarım."

"Tamam.Bana haber vermeyi unutma."

"Tamam."

 Telefonu hızla kapatım salona annemlerin yanına döndüm. Yine erken saatte çığlıklar atarak uyanmıştı Jess. Ve şimdi de ateşi çok yüksek. Babam doktor olduğu halde bu duruma bir teşhis koyamıyor. Diğer günler olsa ben umursamaz okuluma giderdim. Ama artık gizlimiz saklımız yok. Ve bunun bir hastalık olmadığını da biliyorum. Aklım burdayken okula gidemezdim.

  Dur biraz inlemeleri kesildi.

 "Jessica! " diye bağırdım aniden.Babam sakin olmam için omzuma dokundu. Sadece bayılmıştı.

"Onu hastaneye götürmeliyiz." dedim telaş içinde.

"Bu tür zamanlarda kurduğu bağı bozamayız.Beklememiz gerekiyor.Bağ bozulursa ölebilir." Annem cadı değildi ama bir cadıdan çok daha fazla şey biliyor gibiydi.  

  Aradan yaklaşık yarım saat geçti ama hala ayılmadı.Ben salonda bir aşşağı bir yukarı yürüyüp duruyordum.Elimizden hiçbir şey gelmiyordu. Okula da geç kaldım.

  Tam o sırada nefes nefese hızla doğruldu.Gözlerini fal taşı gibi açmış bir noktaya dikmişti. Aman Tanrı'm ! Yine o sabah ki gibi davranıyor. O gün ne kadar korktuğumu hatırladım. Ama en azından şimdi yanımda annem ve babam da vardı. İkisi de panik olmasına rağmen Jessica'nın önünden çekildiler. Jessica ayağa kalktı ve saçma sapan şeyler homurdandı. Anlaşılır şeyler değildi söyledikleri.

  Yere yığılmadan önce söylediği son cümleleri duyabildik.

 " O taşı alacağız." " Ben sandığınızdan çok daha güçlüyüm."

 Yere düşerken babam Jessica'yı yakaldı. Annem öylese duruyordu. Ne? Ne oldu?

 Hemen ardından Jessica gözlerini açtı.Uykudan uyanır gibiydi. Ama çok yorgun görünüyordu.

 "Bir..bir kadın vardı. Siyah giyinmiş. Kaçıyordu. Adı.. -"

 "Morgana." dedi annem Jessica söylediğini bitirmeden.Hepimiz anneme bakıyorduk. Tabi ya. Morgana. Annemin arkadaşı. Jessica'ya güçlerini bırakan kadın.

 "Geri döndü." dedi annem yine aynı zayıf sesiyle. Annem üzülmüştü. Bbam ona destek olmak için ayağa kalkıp yanına yürüdü.

 "İyi ya arkadaşın artık tekrar hayatta." dedim. Ortamı yumuşatmak adına.

" O..O eski Morgana olarak geri gelmedi." 

 "Nasıl?"

 Koltuğa oturdu ve derin bir nefes aldıktan sonra bize bakarak konuşmaya başladı.

 " Tüm doğa üstü canavarları kendine düşman etti Morgana. Tüm cadıların yapamadığını yaptı. Çoğuna meydan okudu. Ondan intikam almak,cezalandırmak istiyorlardı hep. " Yutkundu ve devam etti.

 " Geri döndüyse bunun bir bedeli var. Hatırlamayacak. Ne bizi , ne taşı, ne de gücünü kime bırkatığını."

 " Nasıl yani? Geri geldiğine göre benden güçlerimi geri mi alacak?" dedi Jessica. Bir zamanlar zaten Morgana'nın olan güçleri sahiplenmişti. Korku dolu gözlerle bunları soruyordu. Annemlerden bir ses çıkmadı. Ben de bu sorunun cevabını merak ediyordum aslında.

BİR GENÇ KIZIN SIRLARIHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin