4.Bölüm---Malia'ya ne oldu

8.2K 303 36
                                    

  Odama kadar çıkamadan salondaki koltukta yığılıp kaldım. Bugünki olanlardan sonra yine migrenim mi tutmuştu yoksa. Ama hiç bu kadar kötü değildim.

   Çok geçmedi ki kapının sesine uyandım. Issac gelmiştir diye kapıya doğru ilerledim. Kapıya vardığımda nerdeyse yorulmuştum, ki bu hiç mantıklı değil.Issac içeri geldi ve şaşkın gözlerle bana bakıyordu.

"İyi misin Caroline? ''

"Sanırım... Pek degil.''

"Neyin var? Yine migrenin mi ?"

''Olabilir.Seninle konuşmalıyım.''

''Evet dinliyorum. O yüzden geldim. Jack okuldan apar topar gittiğini söyledi.Ne oldu bi sorun mu var ? ''

''Bir sorun mu? Hangi birini sayayım... Aiden ve Linda ile aynı sınıftayım.''

'' Ciddi misin? Bu kötü olmuş. Bende Jackson ile aynı sınıftayım. ''

'' Sahi Jackson okuldamıydı? Yani..Şey dün de yoktu. İster istemez merak ettim.''

 "Hayır değildi ben de şaşırdım.''

"Malia.O da bugün gelmedi.Gelmeyeceği zaman mutlaka beni arar haber verirdi.''

"Ben bi arayım o zaman."

"Ben denemedim mi sanıyorsun? Yaklaşık 20 tane mesaj bıraktım ama geri dönmedi bile."

"Bana söylemen gereken başka bir şey var mı? " diye sordu. Bir an Malia'nın ondan hoşlandığını söyleyecektim. Son anda fikrimi değiştirdim. Yoksa Malia'ya ihanet etmiş olacaktım.
 
  '' Evet bunlardı. Moralim çok bozuk dertleşmek istedim. Ama şuanda iyice meraklandım. Jackson ve Malia‘nın neden okulda olmamdıklarını öğrenmeliyiz Issac."

  '' Kesinlikle benim de içime bir kurt düştü.''

♚♚♚♚

Issac ile yola koyulduk. Yolda hiç konuşmadık zaten kendimi iyi hissetmiyordum. Malia‘ların evine gelmiştik.Kapıyı bir iki kere çalmamız yetti. Annesi kapıyı endişeyle ve gülümseyerek açtı.

  Ardından Malia‘nın babası ile orman evine gittiğini, endişelenecek bir şey olmadığını. Yola çıktıklarını akşama geleceklerini söyledi.

  Orman evi mi okul zamanında? Saçma değilmiydi.Hem bildiğim kadarıyla sadece ayda bir kez ve hafta sonları gidiyorlardı. Malia oraya gitmeyi saçma buluyor ve sevmiyordu. Ne zamandan beri babasıyla takılır olmuştu.

  Yine de yolda oldukları için rahatladık, gelince bizi aramasını söyledik ve çıktık.

  '' Bak gördün mü korkacak bir şey yokmuş." diyerek elini omzuma koydu Issac.
  Aslında içimde bir şüphe vardı  ama bunu Issac ten gizleyerek ''Haklısın."  demekle yetindim.

''Ben Jackson‘u da sordururum sana mesaj atarım'.' dedikten sonra Issac gitti ve ben bu uzun günün ardından sonunda evimdeydim.

   Ilık bir duş aldıktan sonra ne gündü be diye düşünerek yatağıma uzandım. İçimde Malia hakkında garip bi his vardı. Neden bana haber vermemişti ki.

   Aiden ve Linda il3 aynı sınıfta olmak zaten moralimi alt üst etmişti.

♚♚♚♚

  Uyandığımda güneş doğmaya başlamıştı. Şu iki günde okulumdan ve hayallerimden tamamen kopmuş ,hevesimi kaybetmiş gibi hissetmeye başladım. Her şeyin farklı olmasını umuyordum. Ama ne demisler hayalini kurduysan olmaz.

  Üstüme ince bir şeyler giydip saçlarımı maşaladım ve kahvaltı yapmadan çıktım. Malia nın evinin yolunu tuttum. Okula biraz ters düşüyordu ama onunla gitmek ve böylece nasıl olduğunu öğrenmek istiyordum.

  Tam zile basacaktım ki içeriden gelen bağırış seslerini duyunca durakladım. Kısa bir terddüt yaşadıktan sonra elimde olmadan konuşmaları dinlemeye başladım :

''Bu halimle okula devam edemem.'' diye bağırıyordu Malia.

"Malia bu sensin, ve okula devam edip normal olman lazım. Yoksa şüphelenmelerini mi istiyorsun ?''

  Hemen ardından kapı açıldı Malia ağlamıştı. Beni gördüğüne şaşırdı. Ki zaten bende sanki kapılarını dinliyormuşum gibi hissetirdiğimi düşünerek, utanmıştım.İrkilereke geri çekildim.

''Ben de seni merak ettim.Okula birlikte gideriz diye düşünmüştüm. ''
  Malia kapıyı sertçe çekti ve tamam anlamında başını salladı. Bir süre yürüdük ve bir türlü konu açamıyordum. Ve sonunda ilk konuşan ben oldum ve bu sıkıcı sessizliği bozdum.

  ''Neredeydin dün ? Yeni sınıfınla ilk tanışmanı kaçıracak kadar önemli ne vardı?''
'' Bu gerçekten gerekliydi. Babamla olmam gerekiyordu.''
 " Anlatmak ister misin ?''
 " Anlatacak bir sey yok.Gittik geldik. Ben iyiyim . Hep iyi olan benim unuttun mu ?''
   Diyerek yalancıktan gülümsedi.Başkası olsa bunun içten olduğuna oracıkta inanırdı. Ama benim inanmadığımı o da biliyordu.

   ''Nasıldı ilk gün , ben hangi sınıftayım?''
  Okula yaklaşmıştık.

  '' Aynı sınıftayız !Ama bil bakalım kimler bizim sınıfta. ''

Tam o sırada sınıfa girdik. Birkaç kişi dışında diğer herkes Linda‘nın etrafındaydı ve Malia kimleri kast ettiğimi anlayıp bana bakıp omuz silkti.

  Hemen arkamdaki sıraya oturmuştu Malia. Linda bizi görünce yüksek sesle '' Ooo bakın millet , dünden bi anda kaybolan kül kedisi ve onun şirin bal kabağı.''  Onunla birlikte yanında Kali, Aiden ve Lily‘de gülmeye başladı.

  Gerçekten sinirlenmiştim. Malia‘ya döndüm. Defterin sayfalarını buruşturuyordu. Tamam ben de sinirlenmiştim ama Malia ‘yi hiç böyle görmemiştim . O hep sakin bir kişilik olmuştu.

   Bu sefer de Lily söze girdi. '' Yazık.Birbirlerini teselli etsinler, onlar ancak sınıfın ucubeleri olabilirler zaten. '' Yine hep beraber sersem gibi güldüler . Linda diğerlerinden daha yüksek gülebilmek için zorla kahkaha atıyordu resmen. Malia şimdi avuçlarını sıkıyor burnundan soluyordu.

  ''Hey , Malia... Her şey yolunda mı?''
  '' Beni çıkar burdan. Hemen.''
  Koluna girdim ve sınıftan çıktık. Onlar hala gülmeye birşeyler demeye devam ediyorlardı.

   Malia‘ı lavaboya götürmüştüm. Elini yüzünü yıkayıp derin derin nefes alıp veriyordu.Malia‘nın benim bilmediğim bi panik atağı mı vardı ya da sinir krizi mi geçiriyordu.

''Neler oluyo Malia.Sen iyi gözükmüyorsun ?''
'' Caroline...'' Biraz duraksadı ve kafasını kaldırıp bana bakarak devam etti.'' Sinirlenmemem gerekiyor hepsi bu. Linda dan senin kadar ben de hoşlanmıyorum. Herşey yolunda.Derse geç kalmayalim. Hadi.'

 
  Hiçbir şey yoldu falan değildi, ama ısrar edemezdim çünkü gerçekten derse geç kalıyorduk.

  Sınıfa girdik ve hemen arkamızdan kimya hocamız sınıftaydı.

  Dersten sonra Malia yi sınıftakilerle tanıştırıyordum. Tabi Linda ve tayfası hariç.Nadia ve Candice birlikte sohbet ediyorlardı. Onların yanlarına gittik. Özel birşey konuşuyor olabileceklerini düşünüp 'Affedersiniz' dedim.Nadia hemen atıldı 'Sorun değil.Merhaba.'  dedi ve bir süre konuştuk. Ve evet çok iyi kızlardı çok iyi anlaşıyorduk şimdiden. Umarım herzaman böyle olur.
  Ama hala Malia birşeylerden korkuyor gibi herşeye irkiliyor, seslere karşı daha fazla duyarlı gibi farklı ve garip davranıyordu.

  Kendisi söylemiyorsa bile ne olduğunu bir şekilde öğrenmem gerekiyordu.

♛♛♛♛

-MULTİMEDİA --- İLK TANITIM (youtube)                                                                                                              MALİA EVANS 

BİR GENÇ KIZIN SIRLARIHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin