2.Partea a II-a .

25 2 3
                                    

Dupa ce se termina ora de arte plastice , au mai urmat si celelalte ore : muzica , matematica , sociologie si ora libera a lui Cami in care a plecat in cautarea decoratiunilor pentru ziua Victoriei .

   A ajuns acasa pe la ora 4 si jumatate, asa ca s-a dus sa faca un dus rapid si sa vina sa o ajute pe Adelle sa aranjeze prin curte funditele si panglicile care serveau drept decoratiuni . Victoria nu ajunse inca acasa , asa ca nu stia cum va arata locul in care ea si prietenii ei vor face dezastru in seara asta .

   Cami intindea fetele de mese cu imprimeuri florale pe mesele mari atunci cand Adelle aduse vorba :

-Hei , ai luat ceva pentru diseara ?

-Da , sunt la mine in camera , in rucsac . Vrei sa le aduc ? se oferi Cami .

-Nu , le aduc eu .

   Adelle reveni in cateva minute tipand :

-Camille Janette Jones , sunt superbe !

-Stiu , se lauda ea . Au fost si ieftine , sa stii . Doi dolari bucata .

-Oh , mamei i-ar fi placut la nebunie .

-Pai la ea m-am gandit cand le-am luat , spuse Cami pe un ton nostalgic .

-Bun , atunci diseara tu le pui , zise Adelle . O lasam pe Vicky si prietenii ei cu Emily si noi mergem .

-Ok .

   Se va lasa cu lacrimi in seara asta . Ca-ntotdeauna .

***

-E superb , e superb , e superb ! exclama incontinuu Victoria . Prietenii mei se ditreaza foarte tare ! Cand vine pizza , Cami ?

-Buna intrebare , micule monstru . Ma duc sa vad .

   Cami merse in fata casei , unde vazu o masina . Inauntru nu era nimeni , nici urma de baiatul cu pizza sau de pizza , doar o masina goala . Cand se intoarse , insa ..

-Oh , scuzele mele ! spuse o voce necunoscuta . Nu am stiut ca ..

-Da , nu-i nimic , eu m-am intors prea brusc . Cami rosi pe data atunci cand vazu cine era . Imposibil !

-Tu esti .. Camille , nu ? intreba Michael . De cand nu te-am mai vazut ! Crezusem ca esti .. Adelle .

-Da , nu , sunt Cami . Adelle e in curtea din spate . Azi e ziua Victoriei .

-Ah , da , Vicky , raspunse el . Cati ani face ?

-Pai , tu cati crezi ca face ? intreba Cami sarcastica . Ai parasit-o pe Adelle de ziua ei , si nu e departe de ziua lui Vicky .

-Da , despre asta ..

   Cami era nerabdatoare sa auda ce avea de spus in legatura cu asta .

-Cami , imi pare atat de rau ! Iti jur , nu am vrut sa-i fac rau lui Adelle si lui Vicky ! Sunt mult mai responsabil acum ! se apara el .

-Destul de responsabil incat sa te intorci la ele ? intreba Cami .

-Pai , da , dar acum nu pot..

-Vezi , asta e exact motivul pnetru care eu nu te-am mai cautat ! interveni Adelle . Am stiut ca daca te caut , vei sta cu noi doar din obligatie si Victoria nu va invata nimic bun de la tine !

-Adelle , te rog , lasa-ma sa-ti expl ..

-Nu , mi-au ajuns scuzele ! tipa Adelle .

   Cami nu o mai vazu atat de aprinsa pana acum . O vazu plangand cu Victoria in brate atunci cand i-a spus micutei ca tatal ei a fugit mancand pamantul cand a aflat ca Adelle e insarcinata . Ii spuse ca le va fi de un milion de ori mai bine fara el .

-Eu si fetita mea .. ne este foarte bine fara tine , spuse ea mai calma . Poti sa pleci acum , te rog ! Avem o petrecere aici iar tu nu o vei strica mai mult decat mi-ai sctricat seara .

   Adelle spuse acestea si pleca cu pasi apasati , facand ca buclele ei roscate sa sara in sus .

-Ai auzit-o , zise Cami , ramanand acolo si dupa ce plecase sora ei mai mare .

-Da , am auzit-o . Spune-i , te rog , Victoriei ca ...

-Da , o sa-i spun , il intrerupse ea deoarece el cu siguranta nu isi gasea cuvintele .

-Bine , atunci , spuse Mike infrant . Dadu sa plece cand Cami il intreba :

-Ce cautai aici , in orice caz ?

-Eu .. Mike lua o pauza pentru a-si alege bine cuvintele . Eu am venit sa vad cum mai sunteti . Am venit in oras cu scopul de a o recastiga pe Adelle .

-Mda , sigur .. Chiar nu te cred . Poti sa pleci acum ! spuse Cami pe un ton rastit . Si pentru binele tau , sa nu te mai intorci , okei ? il sfatui ea . Presimt ca data viitoare se va lasa cu avocati .

   In , trecut , Mike nu era un baiat rau . "Nici acum nu cred ca s-a schimbat . Cel putin eu cred asta . Adelle , pe de alta parte .."

   Adelle a fost parasita de Mike in urma cu 7 ani , de ziua ei , cu doar cateva zile inainte sa se nasca Victoria . De 3 ani , de cand Adelle i-a spus lui Vicky adevarul despre tatal ei , nu au mai pomenit nici macar numele lui . Era o persoana necunoscuta pentru toata familia lor .

   "Of , da , familia mea .." gandi Cami . Seara asta e in parte speciala deoarece e aniversarea micutei Victoria , dar este si in parte trista deoarece , cu 7 ani in urma , pe cand Cami si parintii ei se indreptau spre spitalul unde , cateva ore mai tarziu , avea sa se nasca Victoria , a avu loc un accident de masina teribil ! Un tir cantarind 5 tone a intrat brutal in masina lor micuta , proiectand-o astfel pe Cami , care pe atunci avea 10 ani , in portbagaj , facand-o astfel sa sufere rani grave si sa o faca sa stea 3 luni la terapie intensiva , micuta Cami revenindu-si miraculos dupa aceea .

   Cami se gandeste uneori cum de a putut sa aiba atata noroc . Alteori se gandeste : " De ce , Doamne , nu m-ai lasat sa vin cu ei la tine ? " . Si de fiecare data gaseste singura raspunsul : "Ca sa nu le las pe Adelle si pe fiica ei singure pe aceasta lume ."

   Trecand peste cosmaruri si cicatrici , Cami se simte destul de bine . Are doar note de 9 si 10 , citeste o gramada de carti care o vor ajuta la examenul final si are grija de nepoata ei , ducand-o in fiecare dimineata la scoala , ajutand-o cu temele atunci cand Adelle era la munca pana tarziu si jucandu-se cu ea . Pentru Adelle nu era usor sa aibe , la doar 28 de ani , o fetita de 7 ani , o sora de 17 si un job care ii cerea multa implicare . Dar niciodata nu se plange , caci asa si-a ales calea in viata , si ii place la nebunie .

  

Încercarea .Where stories live. Discover now