1.Partea a II-a .

39 3 4
                                    

   Camille o lua spre biblioteca, locul in care il putea gasi pe Ed . Urca scarile , o saluta in graba pe bibliotecara si merse spre sectiunea "Fictiune" unde il gasi intins pe jos cu o gramada de carti pe langa el si cu una intitlulata "The Flamethrowers" in mana .

   Parul sau negru era ravasit , ochii sai erau atrasi in acea carte , ca si cum s-ar fi straduit prea mult sa citeasca . Pipetul sau urca si cobora lent , uneori oprindu-se pentru o secunda , timp in care Ed schimba pagina . Un obicei ciudatel dar pe care Camille il adora . Dar , ca si cand i-ar fi citit gandurile , Moira aparu in peisaj .

-Edy , draga , o sa intarzii la antrenament ! Ne vede la pranz !

   Spuse acestea si il saruta . Uitandu-se in sus o zari pe Camille .

-Ce faci , Cami ? intreba aceasta .

-Hm , salut ! spuse Camille rusinata .

-Hei , ce faci aici ? intreba Ed , rosind imediat . Iubea si chestia asta la el . Il facea sa para timid si sexy.

-Am venit sa iti aduc cartea , zise Cami cautand prin ghiozdan pana ce dadu de ea . Uite !

I-o inmana iar atunci cand i-o intinse , mainile lor se atinsera . Pe Cami o trecura fiorii iar mai apoi a rosit .

Desigur , Ed lua rapid mana de pe mana lui Camille si isi baga astfel cartea in ghiozdan . Cami avea inima franta , si el nu isi dadea seama .

-Ah , multumesc , Camille ! Ura cand altcineva decat familia ei si profesorii ii spun numele astfel , dar vorbele nu venira din gura lui Ed . Ed apreciaza gestul ! Acum , hai Edy , trebuie sa ma conduci la sala de sport , spuse Moira .

-Mda , mersi ! zise si el rusinat si inca rosu in obraji .

-N-ai pentru ce , eu iti multumesc ! zise Cami pentru sine deoarece ei plecara .

   "Poate ca intr-o zi o sa-si dea seama , Camille " gandi ea .

   Odata ajunsa in clasa , la ora de engleza , se aseza in banca de langa Ely . Ca-ntotdeauna , profesoara Sloan era deja acolo , asteptandu-i pe copii sa vina si sa se aseze la locurile lor . Imediat ce s-a sunat de ora , Mrs . Sloan s-a ridicat in picioare si si-a inceput ora :

-Bun , copii , dupa cum bine stiti , cu totii am avut un weekend incarcat . Eu cu corectatul lucrarilor altor elevi si voi cu eseul despre filmul sau cartea pe care vi le-am scris pe tabla . Sa incepem asa ,vor ridica mana urmatorii elevi : cei care s-au uitat la film ..

   Majoritatea colegilor lui Camille aveau mainile jos . Doar Ely , ea , Patricia , Mike si Sonia aveau mainile ridicate . Profesoara continua :

-Ma astept ca cei care nu ati ridicat mana ati citi cartea . Acum , elevii care s-au uitat la film si au facut eseul .

   Aceeasi .

-Hm .. elevii care au citit cartea .

   Ei bine , aici era doar Camille . Aceasta se uita in jur si vazu mirata inca o mana ridicata . Cand vazu cine era , rosi instantaneu . Era o nebunie !

-Bun , acum , elevii care au citit cartea si au facut si eseul sunt ..

   Profesoara se uita la elevii cu mainile ridicate , adica la Cami si la el .

-...Camille Jones si Edwin Greane . Restul , sa ava fie rusine . Mai aveti un an pana la absolvire si nu puteti redacta un eseu idiot ? Sa mai s[un ca v-am dat de ales , intre carte si film ? Oameni buni , reveniti cu picioarele pe pamant ! Mami si tati nu va vor plati diploma de absolvire , nah-ah ! spuse Mrs. Sloan aprinsa .

   Aproape ca o putea intelege . Isi dadea seama , spre deosebire de alti colegi ai ei , cat de greu le este profesorilor sa incerce sa ii mediteze pe cei din clasele terminale sa invete . Pe langa noptile nedormite , corectatul lucrarilor inutile pentru elevii "sfarsit" , cum i-ar numi Cami .Totul in zadar pentru unii . Poate doar cativa s-ar trezi la realitate , si-ar da seama in ce stare sunt -din punct de vedere scolar- si ca ar trebui sa isi mareasca notele si sa invete din rasputeri daca vor sa ajunga ceva in viata , nu sa fie niste angajati plictisitori si aroganti de la McDonald's . Multi tineri de genul ajung in aceasta situatie . Si mai sunt si aroganti ! Din ce cauza , se intreba Cami , si cu ce scop sunt aroganti , daca demnitatea lor se afla intr-un Happy Meal ? Nimeni nu stie ..

Încercarea .Where stories live. Discover now