Metro

637 39 5
                                    

  Evdeydiler, ikiside. Wanda öğrenmeyi çok seven kişilerdendi ama her sabah okula gitmek onun için yorucu olacağı belliydi. Wanda odasındaydı yüzüklerin siliyordu, çoğu zaman yüzüklerini çıkarmazdı ona pietro'yu hatırlatırdı. Pietro bir kaç yıl önce ölmüş erkek kardeşiydi onu hala özlüyordu bu yaşına kadar onla yaşamıştı onsuz yaşamak ölüm gibiydi. Ikisi çok uyumluydu bir elmanın iki yarısı gibilerdi asla ayrılmaz ikili.
  Wanda eski anılara dalmıştı. Kafasını hızla iki yana salladı kendine gelmeye çalıştı. Sildiği yüzükleri geri parmağına taktı. Akşam yemeği yemişlerdı ama wanda'nın karnı yinede açtı, odasından çıkıp mutfağa ilerledi.

Sabah
  Wanda üstüne siyah bir elbise giydi ve yanına siyah spor tarzı bir ceket aldı hazır gibiydi çantasını sırtına takıp odadan çıktı. Mutfak masasına dayanmış telefona bakan bir peter gördü ve onun yanına doğru yürüdü.
W"günaydın, istersen geç kalmadan gidelim"
P"sana da günaydın. Peki"
Ikiside asansöre bindi bu gün metroyu kullanıcaklardı biraz gergindi wanda kalabalık ortamlara alışık değildi pek.
  Ikiside metroya binmek için zaminin altına doğru olan merdivenlerden inmeye başlamışlardı buraya kadar yürürken hiç susmadan birbirleriyle konuşmuşlardı bu onların en uzun sohbetiydi.
"Haa?"
Bu ses wanda'dan çıkmıştı. Şaşkındı. Sanırım su an merdivenlerden düşüyordu ayağı kaymıştı sanki her şey ağır çekim gibiydi. Wanda'nın canı acıyacağı belliydi bi an için gücünü kullanmayı düşündü ama bunu bu kalabalığın içinde yapamazdı. Gözlerini kapattı ve hissedeceği acıya kendini hazırladı.
"Ne?"
Acı yok, merdivenlerden yuvarlanmak yok, sadece sıcak ve hızlı atan bi kalp. Wanda hızla gözlerini açtı peter ile göz göze geldi. O kendisini kurtarmıştı, tam düşmek üzereyken bileğinden tutup kendine çekmişti. Bir iki saniye öyle kalınca ikiside kendilerini geri çektiler. Ikisininde yüzü kızarmıştı.
P"s..Sen iyi misin?"
W"e..evet senin sayende. Bu kadar hızlı reflekslerin olduğunu bilmiyordum"
P"evet bu gücümün getirdiği bi özellik örümcek hisleri"
Ikiside merdivenden inip yakında gelicek olan metroyu beklemeye başladılar.
  Metrodalardı kısa bi süre önce binmişlerdi onlar bindiklerinde az sayıda kişi olsada şu an adım atıcak yer yoktu. Peter, wanda'nın biraz önünde duruyordu. Wanda ise peter'in önünde  duvara dayanmış duruyordu. Kapılar açıldı ve bu sefer daha çok kişi bindi şimdi ayakta durucak yerleri bile yoktu. Peter insanlar yüzünden sağa, sola doğru ittiriliyordu. Peter önüne doğru ittirildi şimdi wanda ile dip dibelerdi ikiside birbirlerinin gözünün içine bakıyorlardı bedenlerinin birbirlerine değmesine 5-6cm vardı. Ikisinde kafalarını farklı yönlere çevirdiler yüzleri pancara dönmüştü. Inicekleri durak boyunca böyle kaldılar sonra insanlar indiği için peter biraz geri çekildi ve beraber metroda çıktılar. Yol boyunca hiç konusmadılar.
  Ikiside okula kısa süre içersinde ulaşmışlardı okulun kapısında Ned'i gördüler ve onun yanına gittiler.
P"günaydın ned"
N"günaydın"
Ned, peter'in suratına garip bi şekilde bakıyordu wanda'ya da öyle.
N"hey siz ikiniz iyi misiniz yaşadığınız yerde salgın hastalık yok değil mi?"
P"ne? Hayır neden soruyorsun?"
N"ikinizinde yüzü kıp kırmızı revire gitmek ister misiniz?"
Peter ve wanda aynı anda birbirlerine baktılar bu sefer daha da çok kızardılar
W"b..ben sınıfıma gideyim. Geç kalmasam iyi olur. Bye.
Wanda hızla iki erkeğin yanından uzaklaşarak okula girdi. Peter ise ned'e utançla metroda olanları anlattı.

  Okul çıkışı
  Peter okulun çıkışında durmuş duvara bakan wanda'nin yanına doğru ilerledi. Peter tam merhaba diyicekken wanda'nın bakmakta olan yöne baktı. Okulun duvarında asılı olan lunapark broşürünü gördü.
P"lunaparka gitmek ister misin?"
W"Ne?"
P"lunapark brosurune bakmıyor musun?"
W"evet, hep orayı televizyonlarda görmüştüm küçükken hep gitmek isterdim ama hiç gidememiştim.
P"o zaman şimdi oraya gidiyoruz"
W"peter sorun değil zaten dediğim gibi küçükken istiyordum benim yüzümden oraya gitmek zorunda değilsin"
P"Peki. Senin yüzünden oraya gitmiyorum. Canım şu an oraya gitmek istiyor ve seni de peşimden sürüklüyorum.
Peter, wanda'ninelinden tutar ve onu en yakın otobüs durağına sürükler.

Lunaparkta
  Ikisinde gişeden biletlerini almış ilk önce neye bineceklerini karar veriyorlardı bu gün uzun bir gün olucağı belliydi ikisinin çok eğleneceğide belliydi.


Kısa bir bölümle karşınızdayım. Ve biliyorum uzun bi süre yeni bölüm atamadım çünkü bu kişinin sınav haftasıydı ama merak etmeyin öbür yeni bölümleride yakın bi zamanda atıcam. Ve size sormak istediğim bir soru var. Benim hikayem de beğenmediğiniz bir şey var mı? mesela bölümler daha uzun olsun, hikayeyi anlatırken daha çok betimle veya bize gün boyunca ne olduğunu anlat filan gibi şöyle yapmamı istediğiniz bir şey var mı? Ben pek kitap yazmadığım için anca bu kadar oluyor ama yınede öneriniz varsa lütfen yazın.

 

My Hero (spiderwitch)Where stories live. Discover now