#33

42K 3.5K 495
                                    

Kübra Çetinkaya
Kuştepe Mahallesi,
Mecidiyeköy Yolu Cd.
No:16 34387
Şişli/İstanbul, Turkey

James Kenneth Simpson
916 N Beverly Drive
Beverly Hills, CA 90210, USA

Sevgili Kübra,

Bu daveti iki haftalık ziyaretin için yazıyorum. Seni Los Angeles'ta görmek harika olacak. En sevdiğim kafeleri, restoranları, sanat galerilerini ve kulüpleri sana göstermek için sabırsızlanıyorum.

Daha çok şehirde vakit geçiririz diye düşünüyorum ama vaktimizin elverdiği ölçüde sahil şeridini, sevdiğim ufak şehirleri, kasabaları da sana göstermek isterim. Doğayla aran nasıl çok bilmiyorum, hiç konuşmadık bu konuyu. Ama ben doğa yürüyüşlerini çok severim ve dilersen birlikte hiking yapabiliriz, hatta kamp kurabiliriz! Baskı yok elbette. Sadece bir öneri.

Ziyaretin süresince yukarıda belirttiğim adreste benimle birlikte kalacaksın. İzin verdiğin ölçüde yeme, içme ve yapacağımız yolculuk masraflarını karşılamak istiyorum. Bana zorluk çıkarma lütfen. Seni eyaletimde ağırlamama izin ver. Bir Californialı olarak sana kültürümüzü doğru tanıtmam çok önemli. Misafirperverliğimiz sorgulansın istemem.

Çok eğleneceğiz. Söz veriyorum. Gelişini sabırsızlıkla bekliyorum!

Sevgiler,

James

****

Vize randevusundan yarım saat kadar önce konsolosluğun kapısındaydım. Arabayı park edip telefonumu ve anahtarlarımı çevre kafelerden birine beş lira karşılığında bıraktım. Konsolosluğa teknolojik herhangi bir aygıt ya da kesici veya delici alet sokmak kesinlikle yasaktı. Bu nedenle de etraftaki kafeler için emanetçilik bayağı geçim kapısı olmuştu.

Güvenlik kontrolünden sonra içeri alındığımda bir sıra numarası verildi ve akabinde parmak izim alındı. Ardından bir numara daha verdiler. Bu kez mülakat için.

Bekleme salonunda fazla beklemedim. Numaram anons edildiği gibi mülakatların yapıldığı kısıma geçtim. Bir bankadaki vezneleri andıran bölmeler yan yana sıralanmıştı. Yönlendirildiğim bölmeye yaklaştım.

Kabindeki kumral tombik kadına İngilizce "Günaydın," diyerek açılışı yaptım. Mülakatlar Türkçe de yapılabiliyordu ama İngilizce konuşmak daha iyi bir etki bırakıyordu.

Camekanın ardındaki kadın başıyla hafif bir jest yapıp gülümsedi. Elli civarı olmalıydı. "Günaydın. Pasaportunuzu alabilir miyim?"

Pasaportumu camın altındaki boşluktan uzattım hemen.

Yakın gözlüğü burnunun ucunda, kadın kaşları hafif çatık pasaportumun ilk sayfasını açıp inceledi, ardından bilgisayarında birkaç işlem yaptı. Sonra da pasaportun sayfalarını çevirip eski vizelerime göz attı. "Daha önce Amerika'ya gelmişsiniz?"

Sorulara kısa, net ve kendinden emin cevaplar vermek gerekiyordu. "Evet, iş ve turistik amaçlı ziyaretlerim oldu geçmişte."

"Bu seferki ziyaret amacınız nedir?"

"Turistik amaçlı."

"Ne kadar kalacaksınız?"

"On beş gün."

"Ne işle meşgulsünüz?"

"Yönetim danışmanıyım."

"Amerika seyahatiniz boyunca masraflarınızı nasıl karşılayacaksınız?"

"Kendim karşılayacağım."

"Amerika'da hangi şehirde kalacaksınız?"

"Los Angeles."

Kapak Modeli 🌙Yarı Texting🌙 (Tamamlandı)Where stories live. Discover now