Čokoláda, synáčci a večeře

55 5 22
                                    

,,Ne-e. Opovaž se. Artemis, už ne. Bude tě bolet břicho. A taky budeš tlustá." ne, nic nepomáhalo. Artemis se čokoládou ládovat nepřestávala a Persefona už měla hlavu kolem. A ne jenom z Artemis. I z Árese, Dia a všech ostatních. I když Apollón s Hermem se uhlídat dali. Jeden si četl a druhý spal. Za to Zeus trsal neustále. Pouštěl dokola jednu a tu samou písničku. Italobrothers-Stamp on the ground.

,,Miláčku? Aspoň ty buď normální. Moc tě prosím.'' Vzdychla Persefona, když si dřepla k Hádesovi, který seděl na schodech a vydýchával tanec s Démétér. Zakroutil jen hlavou, vstal, vzal Persefonu do náručí a začal tancovat. Ne že by to Persefoně vadilo, takhle netančili už dlouho, ale ta písnička...

°°°

,,U mořského vlka, jsem v hajzlu!'' Poseidon si sedl na pařez a dal si obličej do dlaní. Byl naštvaný? Smutný? Nevěděl nic. Nevěděl ani co s ním je. Normálně by skákal sto metrů do vzduchu, že Athéna zmizela ale teď? Jestli to bylo tou situací, nebo že spolu tráví tolik času..., nevěděl.

Chvíli zůstal v klidu a jen dýchal. A když už byl opravdu bezradný, vzal mobil a napsal Persefoně.

: Jsem v hajzlu. Athéna se někam vytratila a já nevím kam.

Odpověď byla rychlá a stručná.

Ta dole: Najdi ji!!!!

Poseidon vzdychl. Ale pak ho napadlo..., vlastně nic ho nenapadlo. Byl to prostě jen instinkt. Šel dlouho, ale pak se zastavil u jeskyně, kterou dobře poznával. Kyklopové. Takovou jeskyni mají prostě jen oni. A jelikož jsou to jeho děti, zřejmě Athénu taky moc nemusí.

Poseidon vlezl do jeskyně a hned pocítil chuť krve. ,,Jestli se chystají zabít Athénu, jsem v háji. Ale oni vlastně taky, protože jsem jejich otec a jestli je oddělám, bude to beztrestné.'' přemýšlel nahlas. Ale to neměl dělat, protože neslyšel, že se za ním něco hýbe.

,,No nene. Tati právě v čas. Zrovna se chystáme uvařit Athénu.'' Poseidon se s leknutím otočil a zjistil, že za ním stojí jedno z jeho dětí. No a jelikož se potřeboval dostat k Athéně, nechal se zavést hlouběji do jeskyně.

,,Bobe, koukej, koho vedu. Taťka se na nás přišel podívat.'' zařval kyklop, který vedl Poseidona.

,, No nekecej. Kde jsi ho našel Clarku?

,,Tady kousek v jeskyni.''

,,No výborně. Otče, našli jsme Athénu, tak jsme si řekli, že si jí dáme k večeři. Přidáš se?'' Poseidon se nestačil divit. To že jsou jeho děti?

,,Kluci, rád bych, ale ve světě je něco v nepořádku, takže musím jít. Akorát..., chtěl bych naposledy vidět Athénu. " kyklopy to překvapilo, ale ihned ho k ní zavedli. Když Poseidon spatřil Athénu, myslel, že zkolabuje. Ležela tam v bílých šatech roztrhane na cáry a v okovech.

,, Díky hoši. A teď bych vás poprosil, aby jste nás nechali chvíli o samotě." kyklopove přikyvovali a odešli s tím, že jdou připravit oheň. Jakmile byli z dohledu, Poseidon se rozběhl k Athéně.

,, Athéno, vzbuď se. Notak!" vzal její obličej do dlaní a jemně jí hladil po tvářích. Nevěděl, co dělat. Ale potřeboval jí probudit. Takže zbývalo jen jediné. Políbil jí. Nic se nedělo, ale po chvíli začala spolupracovat. Bohužel pak otevřela oči.

,, Co to děláš?!" vyjekla chraplavým hlasem.

,,Snažil jsem se tě probudit, ale nešlo to. Tak jsem byl nucen použít naší asi největší společnou noční můru."

Athéna na něj hleděla s vykulenýma očima a otevřenou pusou. Pak, i když nerada, uznala, že to bylo chytré.

,, Hlavně už to nikdy nedělej, ano? Dostanu totiž jinak infarkt."

,,Neboj. Poprvé a naposledy. A teď..., dostaneme tě pryč. Akorát nevím jak. Nějaké nápady, knihomolko?"

,, Připomeň mi, že až se odtud dostaneme, mám tě praštit. "

,,Moc vtipné. Teď zadrž dech. Cítím vodu." než Athéna něco namítla, voda vytryskla ze skály a rozbila okovy. Bohužel to bylo moc hlasité a kyklopové přišli.

,,Otče, co to provádíš? To je naše večeře."

,,Smůla hoši. Véča se odkládá. Zdar." křičel na kyklopy Poseidon, který i s Athenou v náručí běžel k východu.

°°°

,, Die, aspoň jinou hudbu, prosím! " Persefona zkoušela překřičet hudbu, ale marně. A vlastně ani Zeus neposlouchal. S Artemis to vzdala a s ostatními bohy taky.

Vodník : Jak jste na tom? Už to dlouho nevydržím.

Poslala zprávu Poseidonovi a když dlouho neodpovídal, chvíli se zdejchla do podsvětí, aby poslala Cerbera.









Já si myslím, že to ujde😁👑. Sice trochu déle, ale je to tu. A vy jste se rozhodli pro dlouhé kapitoly. Takže další vyjde asi až za dva týdny. Pokud... Nebudu hodná. Pokud hodná budu, možná to dám i příští týden 😉.
No a ještě něco..., mám pro vás na Štědrý den překvapení ☺️💞.


Váš delfín 💞👑🐬.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Dec 14, 2018 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Když se něco nepovede [POZASTAVENO]Where stories live. Discover now