Olymp, zrní a víno

64 5 7
                                    

,,Die? Prosím, víno. Jen pro jednou ho to nech udělat." Žadonila Afrodita, jelikož na Olympu byla zrovna v tu dobu trochu nuda. Zeus samozřejmě Dyonýsovi víno zakázal a dovolil jen při vyjímečných situacích.

,,Die... Notak. Vždyť se na nás koukni. Taky potřebujeme něco jiného než nektar." Přidal se Apollón.

,,Řekl jsem ne! Takže ne!" Odpovědel Zeus a dál se věnoval mobilu, na kterém měl "velmi důležité" věci.

,,Tak v tom případě nevím, proč tu jsme. Já už v tuhle chvíli mohl být s Amfitrínou na Floridě." Řekl odcházející Poseidon. Zeus si ho nevšímal, a tak v klidu odešel.

Za ním za chvíli šel Apollón, Áres, Afrodita s Héfaistem, Athéna, která se vymluvila na knihovnu..., No a pak ostatní. Zůstala jen Héra s Démétér, Zeus a Dyonýsos.

,,No a když už jsou skoro všichni pryč..., co kdyby nám trochu Dyonýsos nalil? Co myslíš, Die?" Héra obejmula Dia, který seděl na trůnu a byl zaujat mobilem,kolem ramen.

,,Řekl jsem ne! A to platí i pro tebe. Ale mohla by jsi mi donést nektar?" Řekl Zeus a svůj pohled zase stočil ke své činnosti. Héra nafoukla tváře, vzala nektar, který byl v poháru a vychrstla o na Dia.

,, Co-to-KRUCI...?" Nedořekl větu, protože se Héra už vypařila. Dyonýsos se tlemil jak blázen a Démétér jakbysmet.

,,Bratříčku, víš, že jí nemáš srát. Ale jestli chceš, dám ti pšenici. Chceš?" Ukázala dlaň kde měla kupu semínek.

,, Běž do háje se zrním! Dyonýse, víno. Jinak to nerozdýchám."

,,Sorry ale řekl si ne. Takže ne." Dyonýsos se zvedl z trůnu a odkráčel pryč. Démétér hodila na Dia pšenici a odešla taky. Nějak tak, jako Héra. Nafouklé tváře a nasraná jak buldok. No a Zeus..., šel se umýt.

Když se něco nepovede [POZASTAVENO]Where stories live. Discover now