Hekaté, Nemesis a kotlík

65 8 3
                                    

,,Tak co? Půjde to?"

,,Já nevím, jasný!? A i když jsem ti řekla, že umím umíchat všechno, tohle asi bude menší oříšek. Nemám správné ingredience a taky se to nemusí povést. Nechceš se pomstít jinak?" Když přijde Nemesis za Hekaté, vypadá jejich rozhovor nějak takhle. A ani teď to není výjimka.

,,Hekaté...,neštvi mě! Já se jim chci prostě pomstít. Zasraný bohové! Zahleděný jen do sebe. No a tohle je nejlepší způsob. Zmatení a výměna identit." Hekaté jen zakoulela očima. Nechtěla si Nemesis proti sobě poštvat. A tak jen něco načmárala na kousek papíru.

,,Na a přines to. Jinak nic nebude. Jo a toho pelyňku přines více, už mi dochází."

,,Počkej, počkej. Jak to mám přinést? Snad si nemyslíš, že ti pro něco půjdu. Nebudu se támhle někde hrabat v roští!" Hekaté na Nemesis hodila pohled ,,běž, nebo nic nebude" no a Nemesis se se slovy ,,doufám, že pak z toho něco bude" vytratila.

,,Jak ta holka v sobě může mít tolik nenávisti a pomstichtivosti? Ano, já v sobě něco takového taky mám, stejně jako ostatní, ale..., tohle je už opravdu moc." Brblala si sama pro sebe Hekaté, když připravovala věci na lektvar. A ano, i bohové trpí samomluvou.

Po dlouhé době se Nemesis vrátila. Dokonce i s věcmi. Sice vypadala jako strašidlo, protože měla ve vlasech větvičky a trochu potrhané oblečení, ale věci měla.

,,Příště nikam nelezu. A už vůbec ne, do nory k liškám. Víš, že mají vzteklinu? Málem mě dostali! Jo a ty pekelní psi..., ten nám byl sám Tartar dlužen. Jinak pelyňku moc nebylo." Nemesis se nadechla a chtěla pokračovat dál, ale Hekaté ji zastavila.

,,Klid. Hlavně klid. Nějak to půjde. A máš dobrý nový styl. Jen tak dál." Vzala Nemesis z vlasů jednu větvičku a pokračovala ke kotlíku.

,,Přijď tak pozítří. Dřív to rozhodně nebude. Zvláště když ten lektvar budu dělat poprvé. Typuju, že mi to tak dvakrát vybouchne a párkrát vyteče."

,,Hele, neštvi mě! Já za chvíli asi taky vybouchnu. Jestli to nebude pozítří, tak si mě nepřej!" A s dramatickým odchodem se vypařila. Hekaté jen zavřela oči, dýchala a když se uklidnila, začala s přípravou na lektvaru.

Když se něco nepovede [POZASTAVENO]Onde as histórias ganham vida. Descobre agora