Queen of Heaven (delvis som Sekhmet kapitlet)

28 1 0
                                    

Gudinnan Sekhmet gestaltades som en kvinna med lejonhuvud som bar solskivan på sitt huvud. Hon sägs vara den straffande sidan av den gode HatHor ( "huset av Horus" , som var Isis son) och lejoninnan som senare oxå blev kattkulten Bastet vaktade oftast både tempel och farao. Hon var den farligaste krigaren de visste och en krigsgudinna. De fick lura henne med vin för att inte dricka allt blod från människorna i en myt där hon skulle straffa dem då de varit odrägliga. Hennes andetag formade öknen. Det sägs att hon var maka till den högste guden Ptah och dotter till Ra, vilket jag tvivlar på då detta antagligen öndrades i samband med Akhenaten och tumulten. Hon är antagligen dotter till den högste och kanske hans "maka" oxå som NUT / ( Net) ? Sekhmet var, tillsammans med sin make och son, den centrala treenigheten, i kulten i Memfis. De blir alltså som fadern sonen o den helige anden.. Om anden ska vara hon är hon "Virgin mother" har jag undrat mycket över. De dyrkade henne så mycket att kulten blev för stark att de flyttade Egyptens huvudstad.

Hon har en viktig roll i berättelsen om hur mänskligheten näst intill gick under efter att ha trotsat gudarna. Tillsammans med gudinnan Hathor (som hon antagligen bara är en annan sida av) , båda kallade Ras öga, ( kan mycket väl vara hennes son HORUS ?bestraffade hon på sin faders (sons?) uppdrag människorna . Det är så mycket likheter mellan Hathor, Sekhmet och ISIS att jag tror att de faktiskt symboliserar samma gudinna. då de är Ras's dotter och hans öga mm. Övriga namn är Ishtar o Innana, men stjärnan Sirius och planeten Venus är starkt förknippade oxå. Flera än jag har gjort denna koppling.

Sekhmet som betyder man-best på sanskrit frågade, enligt grekiska myten, Oidipus ; "Vad har fyra ben på morgonen, två på dagen o tre på kvällen? " Om han inte kunde svara rätt (människan ) skulle han slukas av henne.

Isis är oxå gift med brodern Osiris samt hans kompanjon o domare i Halls of Amenti. De symboliserar både livet med Ankh symbolen som förstås oxå Hathor/Sekhmet alltid oxå har... samt livet efter detta. Som nämndes i fg kapitel kan mycket väl Maya, Afrodite m fla modergudnnor ha samma ursprung. De är förknippade med rättvisa bestraffning/krig förutom kärlek.


Sekhmet and Horus with Ankh symbol

Sirius ör vår starkaste stjärna på himlen som syns först. Man kan säga att den "föddes" på sommarsolståndet 21 juni 330 BC då den första gången syntes över horisenten i Egypten. Detta beoende på att jorden "vobblar" o polerna har flyttasts. På samma sätt "försvann" södra korset (?) från himlen i Peru, vilket för dem innebar att bron brutits till gudarna och deras undergång ett faktum.

Ett faschinerade faktum är att de megalitiska byggnadarena ofta låg i exakt nordlig eller sydlig riktning vilket vi knappt klarar idag att märka ut med modern utrustning. Vidare ligger de på energilinjer med utformning så att solen träffar exakta punkter, särskilt vid högst i juni eller lägst i december. Templet i Luxor är byggt så att solen går upp emellan två pelare . Symbolen för pelare Djed förbises ofta men var viktig.

Sirius förknippades med Hathor och Sekhmet som var morgonstjärnan och planeten Venus som oxå markerade det nya året då smältvattnet från bergen gjorde att Nilen svämmade över då o gav liv på åkrarna. I Augusti firade de massor och dansade och sjöng och drack öl. Hon var därför dans - och sång- gudinna oxå.


Märk oxå att Sirius ligger i Canis major / hund-stärnan. Vissa menar att när man översatt sanskrit till eller från grekiska, armeniska eller hebreiska kan bokstäver lästs från fel håll. DOG är GUD läst andra hållet. Symbolen för hunden finns oxå. Vi har massor av feltolkningar i historien, medvetet lr omedvetet, precis som serpent betyder den LYSANDE och MZZH Reptilkung, samt krokodil på hebreiska. Detta ör väldigt relevant då Shamash, solguden var den lysande och vi anses befolkade av reptil-humanoider. Att gudarna var förknippade med reptiler går nog inte att missa. Deras avbilder är överallt i alla kulturer. Urmodern Tiamat (jorden) sägs vara en drakgudinna.. Vilket för oss tillbaka till gudinnorna.

Boken om Livet Där berättelser lever. Upptäck nu