Hur man blir lycklig & lyckas i livet?

76 3 0
                                    

Är ett tema jag starkt funderade över och som har sysselsatt mig under hela mitt liv. Jag har läst åtskilliga böcker i ämnet och alltid drömt om att skriva en egen, för om man visste det så borde det ju bli fred på jorden och alla lyckliga? Eller? Nu har det ju visat sig att vi inte själva bestämmer över vare sig vår vilja, vårt öde eller vår lycka. Det finns det andra som gör. Denna bok är en del i att förklara hur. Vi kommer dit. Men i den bästa av världar så har vi både en fri vilja samt förmågan att skapa vårt eget öde. (Se även min föregående bok "Den Fria Viljan")


Christoffer Hansard, bästsäljande författare, skrev nyss att nyckeln till framgång beror på en kombination av VILJA, INSPIRATION & MOD. Jag instämmer verkligen. För att lyckas måste man våga och utan vilja händer ju ingenting? Lite disciplin behövs dock också. Utan hårt arbete händer inte mycket heller. Få åker genom livet på en räkmacka och blir framgångsrika av en slump. Slumpen stavas oftast , eller egentligen är det definition av "TUR": "konsten att vara förberedd när rätt tillfälle ges". Det rätta tillfället stavas ofta " När du blir introducerad för "rätt" kontakter. När du har rätt kontakter behöver du också KOMPETENS, förutom KUNSKAP som inte är samma sak. KOMPETENS har med erfarenhet att göra och inget som man kan lära sig genom att läsa, även om detta givetvis är en bra början.

Vi måste lära oss att skilja på information, kunskap och kompetens. Det är inte samma sak. Einstein säger bla "Knowledge can only come from experince.

Förutom allt ovan behöver man oftast KAPITAL . Och här tänker många att man måste ha rika kontakter? Det behöver inte alltid vara så, det kan räcka med att man har en buffert och låga kostnader. Att veta skillnaden mellan en utgift och en kostnad borde vara grundläggande kunskap skolan. Tyvärr förstår inte alla att det är lättare att bli rik av låga kostnader än höga inkomster. Kostnad har med förbrukning och livslängd att göra, utgift är t ex när man lägger 2000 kr / månad på att äta lunch ute, kombinerat med lite fika och middag så är man snart väldigt fattig... Ett par billiga moderna skor kanske håller en säsong, medans ett par dyra klassiska stövlar man kan använda i 25 år ( jag har ett par som höll så länge) har en relativt låg kostnad per gång du använder dem, som bonus utstrålar man klass. Alltså skorna för 300 kr du använt 30 gånger kostar 10 kr/ gång. Stövlarna för 1500 kr du använt 1500 gånger kostar alltså 1/10. Klassiska plagg och accessoarer är en investering liksom stil är individuellt och inte växlar med modet.

INSPIRATION är också oerhört viktigt och där vill jag framhålla att läsa mycket och utöva konstnärligt och kreativt arbete som gör en harmonisk och sätter skaparkraften och fantasin i rörelse. Som Einstein sa, det viktigaste är FANTASIN. läs hellre sagor för barnen än drilla dem i multiplikationstabellen. Utan fantasi hade mänskligheten inte gjort några framsteg alls. Den ger verkligen själen vingar och vår själ är nyckeln till vår hälsa.

Den själsliga framgången beror också på hårt arbete. Det ramlar inte ner från himlen i en uppenbarelse. Vi måste arbeta med oss själva och läsa bra böcker som t ex Paulo Coelho eller Marianne Fredriksson för att nämna några av mina favoritförfattare som utmanar sättet att se på oss själva och ifrågasätta saker och ting. Vi måste ställa de rätta frågorna och lära känna oss själva. Först när vi lär känna oss själva är vi redo att bearbeta och förändra oss till det bättre.

Vidare är det förstås viktigt att ha bra umgänge och diskutera med andra. Inte bara vad som hände i Big Brother och Ullared utan viktiga frågor. Om de har en annan åsikt behöver du inte slå dem i skallen utan fundera över detta citat ; Medmänniskor är bra att ha, men av motmänniskor har vi mest att lära." Låt det sjunka in. Säg att du ska fundera på det. Som alltid ska man be om tid så fort man känner sig pressad. Det finns få som kan avtvinga dig ett svar på stående fot. Och kräver de det är svaret NEJ. Vi måste lära OSS och våra barn det viktigaste ordet i deras vokabulär. Det är inte Ja och amen.

Boken om Livet Där berättelser lever. Upptäck nu