T E N

4.6K 176 8
                                    

"Τελείωνε Βανέσα. Ο αδελφός σου μας περιμένει εδώ και ένα τέταρτο κάτω. Θες να νευριάσει και να αναγκαστούμε να πάμε με τα πόδια;" ρωτάει αγανακτισμένη η Λυδία.

"Έρχομαι" μουρμουραω και ελέγχω ακόμη μια φορά την λίστα μου. Έτσι και ξεχάσω κάτι...

Πιάνω την μεγάλη μου βαλίτσα και με το ζόρι την κατεβάζω κάτω. Την βγάζω έξω και την δίνω στον αδελφό μου ώστε να την βάλει στο αυτοκίνητο.

Σε λιγότερο από 5 λεπτά είμαστε στο σχολείο.

"Πήγαινε να πιάσεις θέσεις και θα κανονίσω εγώ τι βαλίτσες" λέει η Λυδία και γνεφω. Αποχαιρετώ τον αδελφό μου με μια γρήγορη αγκαλιά και μπαίνω στο λεωφορείο. Αρκετοί κοιμούνται και άλλοι ετοιμάζουν τα ηχεία για να βάλουν μουσική.

Κάθομαι σε μια θέση κάπου ενδιάμεσα στην μέση και το τέλος καθώς το μπροστά είναι βαρετό, το ίδιο και η μέση, ενώ το τέλος είναι τελείως φασαριωδες.

Κλείνω για λίγο τα μάτια μου νιωθωντας πολυ κουρασμένη αφού απ το άγχος μου κοιμήθηκα στις 3.30 και έπρεπε να ξυπνήσω 5.00 για να κάνω τον απαραίτητο έλεγχο.

Νιώθω την θέση δίπλα μου να βουλιάζει και δεν μπαίνω στον κόπο να ανοίξω αμέσως τα μάτια μου, μέχρι που το ένα ακουστικό φεύγει από το αφτί μου.

"Καλημέρα μπουμπουκακι" ψιθυρίζει χαμογελαστός και στριφογυρίζω τα μάτια μου.

"Εδώ κάθεται η Λυδία" λέω και κοιτάζει τριγύρω.

"Αληθεια; Δεν την βλέπω πουθενά" έχω αναφέρει πως μου 'ρχεται να τον χτυπήσω;

"Ελα Αχιλλέα, σήκω. Εδώ είναι η θέση της Λυδιας" γκρινιάζω ελάχιστα λόγο της κούρασης που νιώθω.

"Δεν βλέπω κάπου το όνομα της" κάνει πως ψάχνει πάνω στο κάθισμα και ξεφυσαω. Βλέπω την Λυδία να μπαίνει μέσα και μόλις το βλέμμα της πέσει πάνω μας, χαμογελάει κλείνοντας το μάτι στον Αχιλλέα και κάθεται δίπλα σε μια συμμαθήτρια της.

"Ωραία λοιπόν, μιας που θα κάθεσαι εδώ, θα γίνεις το μαξιλάρι μου, μην σ'εχω τσάμπα" ειρωνεύομαι κι εκείνος ανασηκωνει αδιάφορα τους ώμους του. Ακουμπάω το κεφάλι μου στον ώμο του, όμως δεν βολεύομαι αφού είναι πολύ ψηλός και το κεφάλι μου δεν φτάνει καν εκεί.

Εκείνος γελάει και ανοίγει το χέρι του τραβώντας με ώστε να ακουμπήσω το κεφάλι μου στο στήθος του. Τυλίγει τα χέρια του γύρω μου και αφού βεβαιωθεί πως βολεύτηκα, στηρίζει το κεφάλι του στο δικό μου.

How not to be shyWhere stories live. Discover now