Kapitola Osmnáctá: Jak přes hranice?

19 1 1
                                    

V minulé kapitole jste se dočetli: Anča se od Doktora dozvěděla, proč nechal zmizet TARDIS a poté se rozhodli že půjdou zničit toho Dáleka, ale jak? Normální zbraně na ně nefungují, jsou na ně takový speciální, ale ty tu nemají. Poté Anča dostala nápad. Mezitím v roce 2018 se Syneček, Majkyto a Donna dostali ze zamčeného Synečkova studia, došli na jejich domovské sídliště, tam nasedli do Majkytovy Octavie a vyrazily vstříc několika hodinové cestě do Pripjati. NYNÍ: 

Náchod, Česká Republika, 4.6.2018 5:11 : Syneček, Majkyto a Donna již dojeli do Náchoda a šlo jim to celkem rychle, jelikož takhle brzo po ránu byla dálnice D11 docela volná. Majkyto si všiml že nějaká benzínka v Náchodě už má otevřeno, proto na ní zajel, 1. Aby si odpočinul 2. Koupil nějaké to jídlo a pití na cestu. 3. Aby natankoval. Poté co tam tedy zajel, vystoupil a začal tankovat a Syndu raději poslal pro to občerstvení. Donna si zatím v pohodě chrup kala v autě. Majkyto dotankoval a šel zaplatit a tam potkal u pokladny Synečka s tím občerstvením. Poté co oba zaplatili, šli zpět do auta a Donna se mezitím vzbudila. ,,Tak ukažte, co jste pořídili!'' říká Donna. ,,No, tak je tu pár baget, pár Coca Coll a Big shoků'' říká Syneček.  ,,Na co tolik Big Shoků?'' ptá se Majkyto. ,,No přeci pro tebe, když to chceš celé odřídit ty a navíc já jsem na Big Shoky expert'' říká hrdě Syneček. ,,Jasně, stejně tak na Hašlerky'' říká Majkyto a Syneček ho hned opravil: ,,Myslíš NEJMENOVANÉ BONBÓNY OD PANA HAŠLERA?'' ,,Třeba'' říká podrážděně Majkyto. ,,Tak kluci, jedem!'' popohání je Donna. ,,Ok'' řekli oba najednou. Poté co odjeli z benzínky se Syneček začal vyptávat Donny: ,,Hele co je vlastně mezi tebou a Doktorem?'' ,,Nic'' odpovídá Donna. ,,Fakt?'' ptá se Syneček. ,,Ano nic, jsme jenom dva kamarádi na cestách'' odpovídá Donna a Majkyto hned dodal: ,,Na cestách časem a prostorem! Lol'' ,,A jak jste se vlastně poznali, navíc když on je prej mimozemšťan a ty pozemšťanka z Londýna?'' ptá se dál Syneček. ,,Nó jeho loď mně unesla z mé svatby, ale to je delší příběh....'' odpovídá rozpačitě Donna. ,,Jo ták'' říká Syneček a jelikož už dojeli na hranice, Majkyto jim to musel samozřejmě oznámit: ,,Lidi, vjíždíme do Polska, po druhé během pár dní!'' ,,Moment, Polsko a Česko je naštěstí v Schengenském prostoru, ale Ukrajina ne, tak jak se tam dostaneme bez pasů?'' říká Syneček. ,,No já pas u sebe pas mám'' říká radostně Majkyto. ,,A já jsem si z TARDIS vzala Doktorův psycho papír'' říká Donna. ,,Ale já pas nemám, jak se tam teda dostanu?!'' ptá se Syneček. ,,A jak to že ho nemáš?'' ptá se Majkyto. ,,Nechal jsem ho v tom penzionu, přeci ho nebudu tahat sebou, jenže to jsem nevěděl co nás potká'' říká Syneček. ,,Tak já ti půjčím psycho papír, ale musíme to udělat nenápadně, aby tomu celníkovy nebylo divné že jsem ti dala svůj pas a najednou se z toho stal tvůj pas'' říká Donna. ,,Tak fajn, riskneme to!'' říká Syneček. 

O pár hodin později na hranicích Polska s Ukrajinou:  ,,Tak fajn, jdeme na řadu!'' říká Majkyto. ,,To musí vyjít!'' říká Syneček. ,,Dobrý den, celní a pasová kontrola!'' říká celník a Majkyto mu dal svůj pas a Donna psycho papír, celník to ověřil a vrátil jim je zpět, poté ale dodal: ,,Moment, tamten pán mi ho ještě nedal! Váš pas prosím!'' ,,Ano vydržte, musím ho najít!'' řekl Syneček a začal ho ,,hledat'' a celník si řekl sám pro sebe: ,,Ach ty Češi, nejsou schopný si to připravit předem. Zlatí Němci, ty nám tu ještě nechají spropitné!'' Donna mezitím nenápadně podstrčila Synečkovy psycho papír a ten ho pak hrdě ukázal celníkovy. Ten ho prohlédl a v pořádku vrátil zpět. ,,Teď si prosím vystupte z vozidla, prohledáme ho'' říká celník. Poté co jim prohledali vozidlo, úspěšně odjeli a radovali se: ,,Yes dali jsme to!'' ,,Tak Michale, šlápni na to, ať už jsme v Pripjati!'' říká Syneček. ,,OK!'' odpovídá Majkyto a začal to rozjíždět.

POKRAČOVÁNÍ PŘÍŠTĚ! 

Kterak se Synda, Anča a Majkyto rozhodli vyrazit do Černobylu.Where stories live. Discover now