Kapitola Sedmá: Proč ten Dozimetr tak pípá?

73 1 2
                                    

V minulé kapitole jste se dočetli: Ty tři blázni málem vjeli pod vlak na železničním přejezdu na random ukrajinské dálnici, potom spousta zbytečných keců a konečně dorazily do penzionu ve vesnici poblíž Pripjatě. 

2. den výletu, 9:00 : Všem třem pípá budík na jejich chytrých telefonech. Majkyto a Anča hned vstávají, ale Syneček ne, jelikož do 5 ráno editoval první část vlogu z tohoto tripu. ,,Ty vole Gallovskej zbuď se!'' křičí Anča. ,,Pšt, nezbuď ostatní!'' říká Majkyto. ,,Fajn tak než se vzbudí tak ti řeknu co se mi v noci zdálo za sen. ,,Né, jen to ne!'' říká vystrašeně Majkyto. ,,Takže bylo to o tom že se nám na té dálnici nepodařilo vyhnout tomu vlaku a uvízly jsme na přejezdu.'' vypráví Anča a Majkyto hned na to: ,,Takže jsme chcípli?'' ,,Né, vystoupily jsme a ten vlak sejmul ten ''náš Meďour'' a pozor to není vše! Nechala jsem si tam svůj IPhone X tak jsem se nasrala a přes tu hůlku jsem si spawnula nabitou brokovnici a naháněla jsem ho v koloně.'' ,,Ježiši, to muselo být hrozné'' říká čerstvě probuzený Syneček. ,,Jdem na snídani!'' velí Majkyto. ,,Ok, my is let's go snídaně!'' říka velice dobrou angličtinou Anča. 

Mezitím dole na snídani: ,Hele všimli jste si toho že tu je něco jinak než včera večer, když jsme přijeli?'' ptá se ostatních Syneček. ,,Jo, je den, tudíž je více světla!'' rektí Majkyto. ,,Ne vole, tam venku něco chybí.'' ,,A co, snad ne ''naše auto?!'' říká vystrašená Anča. ,,Ne taková modrá asi telefonní budka!'' říká Syneček ,,Žijeme v roce 2018, tudíž v době, kdy už jsou telefonní budky zbytečné a asi si to uvědomily už i na Ukrajině.''  vysvětluje Anča a všichni tři poté propukají v smích. 

Před vjezdem do zakázané zóny, 12:00 : ,,Vítám vás na dnešní prohlídce zakázané zóny aka Pripjati a okolí. Já jsem váš průvodce Semirk . Tak nyní dostanete své dozimetry a můžeme vyrazit.'' ,,Můžu jít na záchod?'' ptá se Majkyto. ,,Ano, ale buďte rychlý!'' říká průvodce Semirk. Majkyto odešel, ale po pár sekundách píše SMS Synečkovy. A v té stojí: Pojďte k záchodům!Tak šli. ,,Co se děje?'' ptá se nechápavě Syneček. ,,Ten dozimetr, ukazuje hodně vysoké hodnoty a pořád stoupají!''říká vystrašeně Majkyto. ,,Ale jak je to možné?!'' ptá se taky vystrašená Anča. ,,My tu chcípnem!'' ječí Syneček. ,,Klid, počkat.'' zarazil se Majkyto. ,,Co to je za zvuk a nezačalo nějak  foukat?'' ptá se Majkyto. A najednou: Bílý záblesk. 

Po záblesku: ,,Wait, ta elektrárna!'' říká udivená Anča. ,,A jo, kde je ten Sarkofág co zakrývá vybouchlý reaktor? A jak to že tam lítají helikoptéry a hazí asi písek do vybouchlého reaktoru?! nechápe Majkyto. ,,To znamená že jsme v době pár dní po výbuchu!'' říká bystrý Syneček. ,,Ale jak to?!'' nechápe Anča. ,,Cesta časem ty krávo!'' křičí Syneček. ,,Cože?'' ptá se Majkyto a Anča najednou omdlela. 

POKRAČOVANÍ PŘÍŠTĚ. 


Kterak se Synda, Anča a Majkyto rozhodli vyrazit do Černobylu.Kde žijí příběhy. Začni objevovat