Kapitola Dvanáctá: Elektrárna

49 2 1
                                    

V minulé kapitole jste se dočetli: Doktor si zahrál na agenta KGB a od místního taxikáře si ,,vypůjčil'' Ladu, poté během cesty k elektrárně se Syneček zeptal Doktora na původ jeho kouzelné hůlky (viz 3. kapitola), Doktor vysvětlil co je ta hůlka zač a poté skončila v popelnici. Dozvěděli se že Tardis umí překládat jazyky. NYNÍ: 

27.4.1986 8:41 : ,,A kdy že teda začíná ta evakuace?'' ptá se Anča. ,,Někde mezi 13 a 14 hodinou.'' říká Doktor. ,,A kolik je teď vlastně hodin?'' ptá se Majkyto. ,,Wait, juknu se na to.'' říká Anča a vytahuje mobil a poté říká: ,,Je  9:41.'' ,,To je blbost.'' říká Doktor. ,,A proč?'' nechápe Anča. ,,Protože na tom mobilu máš čas z naší doby! Schválně se podívej na datum!'' říká Syneček. ,,A jo, podle mobilu je 4.6.2018 9:42'' říká Anča. ,,Tak vidíš, podle tam těch hodin co visí v tam tom obchodě s hodinami je 8:43.'' říká Doktor. ,,Takže času dost!'' říká radostně Donna. ,,Hele tamhle je to ruské kolo co je na každých záběrech z chátrající Pripjati!'' říká Anča. 

O pár minut později: ,,Tak jsme tady!'' říká Doktor

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.

O pár minut později: ,,Tak jsme tady!'' říká Doktor. ,,Upřímně, nikdy by mně nenapadlo že se na výletu do Pripjati, podívám i přímo do Černobylu pár dní po výbuchu a ještě k tomu všemu bez žádných ochranných  pomůcek, pouze s nějakou tabletkou proti radiaci, peněženkou a Iphonem 6 který do této doby asi nepatří.'' stěžuje si Syneček. ,,Ježíši, nejdříve si stěžuje ta blondýna a teď tenhle vůl!'' nadává Doktor.

Poté co se Syneček trochu pohádal s Doktorem pokračuje jejich rozhovor o tom že už dorazily k elektrárně (její stav můžete vidět na úvodním obrázku)

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.

Poté co se Syneček trochu pohádal s Doktorem pokračuje jejich rozhovor o tom že už dorazily k elektrárně (její stav můžete vidět na úvodním obrázku) . ,,Takže jak se tam dostaneme? Přes tu ostrahu to asi tak lehce nepůjde.'' říká Majkyto. ,,Pche mám psycho papír!'' říká Doktor. ,,Jasně zase ten psycho papír.'' říká Syneček. ,,Jezus, klid Tomáši!'' říká Anča. ,,Hele slyšel jsem že při zasypávání reaktoru pískem tu spadl vrtulník, kdy to bude, nebo to už bylo?'' ptá se Majkyto. ,,Ne, to se stalo až 2.10.1986 což doufám že už tu nebudem a budeme zpátky v červnu 2018!'' říká Anča. ,,Neboj, klid.'' říká Doktor

Mezitím si Syneček, Anča a Majkyto fotí na své smartphony vybuchlý Černobyl a Doktor s Donnou se snaží vypadat nenápadně, přeci jenom smartphone v 80. letech minulého století není  úplně běžná věc. Najednou se k ním vydal nějaký voják.  Je mi líto ale tady být nemůžete, prosím odejděte.'' říká voják. ,,Hele tady na mém průkazu vidíte kdo jsem, tak nás tam pusť, nebo řeknu že šéfovi že nás tam nechceš pustit. Voják pohlídl na psycho papír a poté vystrašeně řekl: ,, Jasně inspekce s krizového štábu račte dál, a doufám že jste poučeni o bezpečnosti.'' ,,Nebojte, víme moc dobře co a jak.'' říká Donna. ,,No tak už běžte, ať na vás  civilisti moc nečumí. Voják je pustil do areálu elektrárny a poté se Majkyto podezíravě zeptal: ,,Doktore, jste si jistý že nás ty pilulky proti radiaci ochrání?'' ,,Ano, vím co dělám!'' odpovídá Doktor.  ,,Hmm, to tomu vojákovy nepřišlo divný že jsme přijeli v Ladě 2103 ještě k tomu jako Taxi a ne třeba ve Volze, nebo co tehdy v Sovětském svazu tihle vládní činitelé používali?'' ptá se Syneček. ,,To je divný, ha tak to určitě byl mimozemštaň!'' říká Anča. ,,Ale prosím tě, co to zase meleš?'' ptá se Syneček a najednou:  Velký otřes a jakási dutá rána. 

POKRAČOVÁNÍ PŘÍŠTĚ!  

Kterak se Synda, Anča a Majkyto rozhodli vyrazit do Černobylu.Kde žijí příběhy. Začni objevovat