8. Slavnost Pojmenování Nebo Útěk?

123 23 5
                                    

!1536 slov!

Začínalo se stmívát. Loudalka, Lola, Marley a Hleděl byli k nevrdržení. Seděli před doupětem a čekali na Buddyho.

,,Smečko," začal Buddy a usmál se. ,,Někteří z vás už to víte ale dnes bude mít slavnost pojmenování Lola, Loudalka, Marley a Hleděl." smečka radostně vyštěkla.

,,A co Lucy, Jeřabina a Kleopatra?" zeptala se nepřítomně Tyara a koukla na svá štěňata.

,,Ano já vím že by měli mít taky." začal ujišťovat Buddy. ,,Ale nechci aby všichni štěňata měli pojmenování najednou. Přece kdo by nechtěl oslavovat dva úplňky za sebou?" usmál se. Tyara zavrčela. Nelíbilo se jí to. Mohli se jí nebo ještě hůř jejím štěňatům posmívat že oni nemají dospělácká jména a oni jo.

,,No tak. Budou mít svoji vlastní." usmála se Iris a šťouchla do Tyary.

,,Ale můžou se jim posmívat." zakňučela do země Tyara.

,,Přece neuvěříš že se jim budou posmívat. Koukni na ně." zasmála se Iris a ukázala na hrající se tři dorostlá štěňata. ,,K tomu by to smečka nedopustila." Tyara si odfrkla.

,,Teď, se posaďte na bílou králičí srst." řekl Buddy slavnostně. Rostrhl bílého zajíce a oddělil srst od masa. Položil ji na kámen. Loudalka, Hleděl, Marley a Lola si na něj sedli. I když se tam mačkali. ,,Teď vzhlédněte k Lune a vyberte si své dospělé Jméno!"

Loudalka všechny rychle předběhla. Koukla na Lunu a řekla. ,,Volím si jméno Kapka." řekla. 

,,Já si volím jméno Trn." řekl Hleděl teď už Trn. ,,I malý trn dokáže docela bolet."

,,Volím si Jméno Jiskra." řekla Lola momentálně už Jiskra. ,,Protože i malá jiskra dokáže udělat velký oheň a tak i ona dokáže velké věci." smečka souhlasně vyštěkla. Teď zbýval už jenom Marley.

,,Volím si Jméno Vichr. Mé dospělácké jméno! Od teď mně oslovujte Vichrem!" vyštěkl Marley. Smečka souhlasně vyštěkla. Všichni začali výt.

Buddyho silný hlas se rozléhal krajinou. Vichr, Trn, Kapka a Jiskra se vesele přidali. Pochvilce zněla celá smečka. Tedy až na Tiaru. Nebyla ráda že její štěňata taky nemají dospělé jméno. Za to její štěňata si velké vytí užívali.

~ ~ ~

Papaja začala štěkat. ,,Mého syna nikdo neodvede!" zaštěkala. Dlouhé packy otevřeli Hakyho klec. Ten zavrčel a přimáčkl se ke zdi.

Dlouhá packa ho chtěla vzít ale on ji kousl. Dlouhá packa odstoupila. Něco zavřela na tu další. Ta kývla otočila se na Papaju. Ta nechápavě koukla a potichu zavrčela.

Dlouhá packa zavřela Hakyho klec. Všechny dlouhé packy někam odešli.

,,Haky jsi v pořádku?" vyjekla Papaja.

,,Jo," odpověděl ve strachu.

,,Musíme se od suď dostat!" zavelela Papaja.  ,,Nevíš náhodou jak ta dlouhá packa otevřela klec?"

,,Opovažte se utéct." zavrčela Nora která v klídku ležela v kleci. ,,Budou se hodně zlobit. Budete mít velký problém a pokud Haky, že? dlouhou packu kousl tak dvakrát větší." Prohlásí.

,,Prosím, tam venku," začala Papaja

,,Venku v divočině?" pohodila hlavou Nora.

,,Ano, tam venku mám druha a další dvě štěňata. Prosím chci k nim. Chci ke své smečce. Nechci být vodítkový pes." zakňučela Papaja.

Spring Pack 3 - V temnotě smečkyWhere stories live. Discover now