3. Bouře

106 28 9
                                    

Buddy nejistě ležel ve svojí jeskyni společně se svými štěňaty. Koukal ven a snažil se přes velké děšťové kapky zahlédnout Papaju. Ona ale nikde. Byla velká tma a Buddy se hodně bál.

,,Tati přestaň se pořád tak bát." Zavrčela Loudalka a kousla Hleděla do ucha. ,,Mamka je silná fenka."

,,Já vím ale nidky nevíš co tam venku může být." zakňučel Buddy.

,,V okolí nebyl cítit žádný pach nebezpečí nebo nějaké hrozby." řekl Haky a zavřel oči. Chtěl spát ale to se mezi svýma bláznivýma sourozencema ani nedalo.

Hleděl si začal s Loudalkou hrát. I když leželi.

,,Nikdy nevíš." řekl Buddy a zavřel oči.

,,No tak!" zavrčel netrpělivě Haky a prudce vztal. Buddy se leknutím probudil a koukl na svá štěňata. ,,Já chci spát!" řekl a zalezl si do kouta jeskyně. Buddy zakoulel očima a usmál se. Ale hned mu úsměv zmizel když si vzpoměl na Papaju.

Loudalka a Hleděl se na Hakyho nechápavě podívali. Pokrčili rameny a dál si hráli.

,,Zítra je náročná cesta." zavrčel na ně nepřístupně Buddy. ,,Naberte síli."

Hleděl kývl a chtěl jít spát. Za to Loudalka vůbec. Hleděl na ni zavrčel a lehl si k Hakymu. Sice tam neměl tolik měkké podestýlky ale stačilo to. Lepší než ležet vedle Otravky.

Loudalka zafuněla a lehla si k tátovi. Položila mu hlavu na záda. ,,Dobrou," řekla. Buddy kývl. Dobrou Papajo. Pomyslel si Buddy.

Tábor byl živí.

,,Buddy!" vyštěkla Fiona. Buddy otevřel oči. ,,Doupata jsou vytopená!" zamračila se. ,,Buddy nemáme kde spát, tábor zachvilku bude celý vytopený."

,,Až na moji jeskyni." postavil se Buddy. ,,Všichni do mé jeskyně." řekl. Okolní psi nechapavě kývli.

Okolo Buddyho procházela Kyara. ,,Buddy proč neodejdeme?" nenápadně se zeptala.

,,Papaja někam zmizela." zavrčel a Kyara sklonila hlavu. Vešla do doupěte které bylo už plné.

Michy ležela k ní se mačkala Stella. Jejich druhové neboli Arbo a Dag před nimi stáli a snažili se aby se okolní psi na ně moc nehrnuli.

,,Buddy sem se nevejdeme!" zavrčel Bailey a vylezl z davu ležících psů. ,,Musíme odejít. To že tvoje jeskyně je malinko výš neznamená že se nevytopí!"

,,Kyara ti učíte řekla že tu Papaja není." zavrčel Buddy nahlas a pořád se koukal ven. Loudalka, Haky a Hleděl se přikrčili protože když se jedná o mámu tak Buddy je tvrdohlavý.

,,Buddy nemůžeme ryskovat utopení smečky jen kvůli tvé druž-" Bailey bxl přerušen protože se po něm Buddy ohnal.

,,Budu ryskovat utopení smečky! Jen kvůli me družce!" zavrčel Buddy na krčíciho Baileyho. ,,K tomu se smečka nemá jak utopit." dodal.

Byiley zakňučel a lehl si zpět mezi mačkajcí se psi. Papajo vrať se. Zakňučel si v duchu.

,,Tati vážně by jsme měli odejít. Aspoň kousek." Zavrčela Loudalka. ,,Mamka nás najde. Řeka je strašně vysoko."

Papaja si prohlížela obrázky. Uviděla tam smečku. Smečku psů. Vodu a temný les. Zděsila se to co viděla. Bylo to území jejich smečky. Tam sice byli jinačí psi ale potká její smečku ten samí konec.

Musí svoji smečku dostat co nejdál od te vody! Vyjekla si pro sebe. Nemůže koukat jak koryto té řeky sílí a udělá jednu velkou vlnu.

Spring Pack 3 - V temnotě smečkyUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum