Sen

13 1 0
                                    

Ocitl jsem se v pokoji. Seděl jsem u okna a koukal ven na zahradu. Najednou jsem uviděl Allistora. Přišlo mi to celkem divné. Bůh ví, kolik bylo hodin. Seběhl jsem schody, obul si boty a šel za ním. Vběhl jsem do zahrady, ale Allistor nikde. Rozešel jsem se po cestičce lemované rudými růžemi. Uviděl jsem ho. Seděl na lavičce pod stromy. Rychlým krokem jsem se za ním rozešel. Z ničeho nic jsem se ocitl před panstvím. Byla tam Wen. Ale.. byla ještě maličká. Rozběhla se ke mně. Otevřel jsem svou náruč, ale ona najednou vyrostla. Byla ve své uniformě, kterou nosila na mé lodi. Prošla kolem mě, jako kdybych tam nebyl. Po chvíli jsem měl před očima černo a ocitl jsem se v pokoji Allistora. Začala se mi motat hlava a já si musel sednout. Posadil jsem se na postel a zhluboka dýchal. Uviděl jsem u okna malé světýlko. Přišel jsem k oknu. Byla to malinká slečna. Kolem ní byla záře jak kolem světlušky. Slečna se najednou zvětšila do normální velikosti a ukázala na skříň. Otevřel jsem onu skříň a tam byla moje pirátská uniforma. Když jsem si ji chtěl obléct, ztratil jsem vědomí a z nenadání jsem byl na lodi. Byl tam Allistor a s někým bojoval. Uviděl jsem tamCatherine, jak se pomalu plíží za Allistorem.

"Allistore pozor!"

Nevím proč, ale neslyšel mě. Catherine se na mě podívala a jedním okem na mě mrkla. Když Allistor zabil posledního Francouze, zezadu za ním přišlo pět mužů. Jeden z nich ho chylt za ruce a Catherine k němu nakráčela ze předu.

"Nehodlám si špinit ruce."

Jeden z těch mužů vzal meč a probodl Allistora. Pak ho odhodili do jeho kajuty a ti muži odešli. Catherine se objevila za mnou a chytla mě pod krkem.

"Miláčku můj. Jak se ti líbila jeho smrt?"

Zatl jsem pěsti a vyvlekl se z jejího sevření. Catherine se za mnou rozešla. Byla kus ode mě a já už neměl kam couvnout, protože bych přepadl do moře. Chytla mě za košili a přitáhla k sobě.

"Allistor byl jen začátek. Na řadě bude ta, která mi překazila mé plány s tebou." 

Najednou temno. Probudil jsem se s potem na tváři a s tlukoucím srdcem, o kterém jsem si myslel, že mi brzy vyskočí z hrudi. 

"Co to sakra bylo?..."
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mě nezastavíš!Where stories live. Discover now