Anya meséje

11 1 0
                                    

Egyszer volt, hol nem volt, volt egy pap. Ezt a papot elküldték egy faluba, aminek nem volt temploma. A pap összedolgozott a hívekkel, pénzt gyűjtöttek és sikeresen felépítették a templomot.
A pap az első misét is nagy sikerrel megtartotta. Mise után odament a paphoz egy szépnek nem mondható ember.
- Atyám! Nagyon szép lett az új templom! Nagyon tetszett a mise! Látom maga jó ember, kérem adjon egy fél citromot! - A pap furcsálta a kérést. De mivel hogy jó ember volt így kiment a konyhába és visszajött egy fél citormmal. A férfi megköszönte és elment. Viszont a papot furdalta a kívámcsiság. Egy héten át ezen gondolkozott. Eltelt egy hét, megint megtartotta a misét. Mise után odament hozzá a férfi.

- Atyám! Látom maga jó ember, kérem adjon egy fél citromot! - A pap kiment, visszajött a fél citrommal. Odaadja neki.
- Na de kérem, mire kell magának egy fél citrom? - A férfi ijedten meredt a papra, majd elfutott. De a pap nem hagyta annyiban. Utána eredt. A férfi sokáig futott, a pap viszont nem volt formában. Ezért egy héten át keresztül gyakorolta a futást, hogy utol tudja érni a férfit. Megint ejtött a mise napja. Mise után odament hozzá.

- Atyám! Látom maga jó ember, kérem adjon egy fél citromot! - A pap kiment, visszajött a fél citrommal.
- Na de kérem, mondja meg mire kell magának az a fél cirtom? - A férfi ijedten meredt a papra, majd elfutott.  A pap most már utána tudott futni. Egészen a folyóig futottak. A férfi beleugrott a folyóba és átúszta. A pap nem tudott úszni, úgyhogy elhatározta, hogy most egy héten keresztül úszni fog tanulni. Úgy is tett. Mise után odament hozzá.

- Atyám! Látom maga jó ember, kérem adjon egy fél citromot! - Kiment, visszajött.
- Na de kérem, mondja már el, hogy mire kell magának ez a fél citrom? - A férfi ijedten elfutott. A pap utána. Egészen a folyóig futottak. A férfi beleugrott a folyóba és átúszta. A pap ugyanígy tett. Kiérve tovább futottak egy sziklás szorosig. Ott a férfi megfogott egy indát és átlendült a másik oldalra. A pap ezt nem tudta megtenni, ígyhát elhatározta hogy most egy hétig ezt fogja gyakorolni. Így is lett. Eljött a mise napja. A végén odament a hozzá.

- Atyám! Látom maga jó ember, kérem adjon egy fél citromot! - Kiment, visszajött.
- Na de, most már mondja el, hogy mire kell magának ez a fél citrom! - A férfi ijedten elfutott. A pap utána. A férfi beleugrott a folyóba, pap utána. Átúszták, majd futottak a szorosig. Ott a férfi átlendült az indán. A papnak is sikerült. Tovább futottak egészen egy roncstelepig. A roncstelepen a férfi befutott egy régi rozsdás repülőgépbe, aminek csak egy ajtaja volt. Azt az egy ajtó bezárta maga után. A pap odafutott és elkezdte ráncigálni az ajtót. Az ajtó nem nyílt ki, úgyhogy eldöntötte,hogy most egy hétig a lakatosnál fog tanulni, hogy be tudjon jutni. Eljött a mise napja, odament hozzá.

- Atyám! Látom maga jó ember, kérem adjon egy fél citromot! - Kiment visszajött.
- Na de, most már mondja el, hogy minek kell magának ez a fél citrom! - A férfi ijedten elfutott. A pap utána. Ismét elértek a folyóhoz, amibe beleugrott a férfi majd a pap is. Átúszták, majd futottak tovább. Elértek a szoroshoz. A férfi átlendült az indán majd a pap is. Futottak egészen a roncstelepig. Ott a férfi bezárta magát a repülőgé roncsába, aminek csak egy ajtaja volt. A pap odament és kis nehézkedés után kinyitotta az ajtót. Bent a férfi a földön ült és ijedten meredt a papra.
- Na, most már igazán mondja el, hogy mi a francnak kell magának ez a fél citrom! - A férfi sóhajtott egyet.
- Atyám... Látom maga jó ember. Elmondom minek kell nekem ez a fél citrom de kérem... Ne mondja el senkinek!



















A pap jó ember volt és nem mondta el senkinek.

Én vs ÉletWhere stories live. Discover now