8.

28 4 1
                                    

ryuukiyoshi


Rútil sa dole schodmi s dreveným trámom v ruke a jediné na čo myslel bolo Joshove nehybné telo. Slepo sa zahnal po najbližšom útočníkovi, celou silou mu udrúc po sluche. Ten sa kvíliac zviezol k zemi. Zvyšní dvaja odvrátili svoju pozornosť z Josha na vystrašeného Tylera.
Rob vystrúhal na zakrvavenej tvári nepekný úškrn.
"To si ty."
Tyler rozložil svoju váhu na obe nohy a pripravil sa na svoj ďalší úder. Nemal potuchy, čo robí, no vedel, že má toho hulváta plné zuby. Strach, hnev a adrenalín spôsobovali, že sa chvel ako ratlík, no nemienil pred Robom cúvnuť. Ten sa k nemu celkom pomaly blížil.
"Myslíš si, že ma s tou tvojou paličkou zastrašíš?" zatiahol posmešne. Tyler mlčal.
Josh sa pohol a nahlas vzdychol, Tyler k nemu šibol pohľadom. Rob to využil a v nestráženom momente po ňom vyštartoval. Obomi rukami oblapil trám v jeho rukách, no Tyler ho bez váhania kopol do slabín. Vychmatol mu z rúk svoju zbraň a bezmyšlienkovite udieral. Nemieril na konkrétne miesto, proste ho mlátil hlava-nehlava. Rob ležal na zemi a nehýbal sa, no Tyler nedokázal prestať.
"To by stačilo," ozval sa neznámy hlas. Tyler zdvihol pohľad a zbadal tretieho z útočníkov. Držal bezvládneho Josha pažou okolo krku a druhou rukou mu zabáral krátky nôž do brucha.
"Byť tebou, tak to zahodím, mladý, inak sa pozrieme ako vyzerajú Joshove vnútornosti."
Tyler strnul.
Josh sa pokúšal postaviť na nohy, no uhol, v ktorom ho útočník zvieral, mu to v jeho momentálnom rozpoložení nedovoľoval.
Tylerova hruď sa prudko dvíhala a klesala, srdce mu divo búšilo, krv hučala v ušiach ako rozbúrená horská rieka.
Roztrasene vydýchol a z úst mu vyšiel kúdol pary. Bola mu zima a bol unavený, tak veľmi unavený. Na moment zaváhal, či je toto všetko skutočné, či len neleží v predsieni na koberci v bezvedomí a jeho myseľ halucinuje, aby vysvetlila telu, prečo je také doráňané. Nebolo by to po prvýkrát.
Muž držiaci Josha strácal nervy.
"Počuješ?!" vyštekol na Tylera tónom, ktorý mu nahnal husiu kožu a prinútil ho prehodnotiť svoju hypotézu s halucináciou. Nie, ani on nemá takú fantáziu, aby vymyslel scenár dnešného večera.
Zatiaľčo sa v jeho hlave odohrávali tieto absurdné myšlienkové pochody, neprítomne civel na výjav pred sebou, ruky držiace drevený trám unavene klesli k zemi a jeho silueta sa nakláňala za nimi. V takto vypätých situáciách sa jednoducho občas nechal uniesť do vlastnej reality. Bol to obranný mechanizmus, ktorý ho naučil jeho strýko, keď bol Tyler ešte malý chlapec. Keď jeho myseľ ďalej nedokázala zvládať vnemy, ktoré sa na ňu valili, jednoducho prepla do úsporného režimu. Zobrala Tylera niekam inam a jeho telo nechala na pospas osudu.
Tyler si nejasne spomínal, že kým prišiel ako na to, veľmi plakal. Vybavoval si strýka, no roky zapierania prekryli spomienky, ako prúd formujúci morské dno. Zostal len pocit prázdna a hukot v ušiach.
"KURVA PUSŤ-TO!" precedil muž pomedzi pevne zaťaté zuby, prskajúc sliny všade navôkol. Tyler precitol, hukot v hlave sa zmenil na šum, len na krátky okamih, kedy ho prerušil Joshov ston. Chlapec nemotorne švihol rukou, ktorú mu útočník tlačil k telu a ozval sa kovový zvuk.
Rinčanie čepele noža na zemi v Tylerovi rezonovalo ako alarm. Slepo sa pohol vpred, divo sa zahnáňajúc kusom obhoreného dreva, ktoré celý ten čas tak kŕčovité zvieral. Ochabnuté ruky neudržali trám, ten sa mu v polovici vyšmykol a nekontrolovateľne vyletel smerom k mužovi, ktorý sa síce šikovne uhol, nie však dostatočne rýchlo na to, aby ho netrafil. Drevo, poškodené ohňom, pri strete s kľúčnou kosťou puklo a rozletelo sa po miestnosti. Tyler úprimne dúfal, že ten zvuk vydalo drevo.
Priskočil k Joshovi a podoprel ho.
"Musíme ísť, musíme ihneď ísť," zapišťal o niekoľko oktáv vyššie, než mal v pláne a náhlivo Josha postrkoval ku vchodu do budovy.
Josh neprotestoval.
Nemotorne zdolali schody a ocitli sa na ulici.
"Kam teraz?" vydýchol Tyler, no Josh mu neodvetil. Jeho telo v Tylerových rukách oťaželo. Vtedy Tyler zacítil niečo teplé na ramene, cez ktoré mal prevesenú Joshovu ruku.
Bledosivá mikina sa v tme zafarbovala na čierno.
Krv, pomyslel si Tyler a srdce mu vynechalo úder.

The Run & GoWhere stories live. Discover now