Thug Behram

756 45 4
                                    

İstediğim okunma vote falan almasamda gene bölüm paylaştım. Ama eğer istediğim şekilde devam etmezse kitabı bitirmeyi düşünüyorum. İyi okumalar..

Thug Behram (1765-1840)

Soyadı bilinmeyen ancak tarihi kayıtlara Behram ismiyle geçen seri katilin ön adı üyesi olduğu Thugge tarikatından gelen "Thug"'dır. 1790-1840 yılları arasında Hindistan'ın Uttar Pradeş bölgesinde bir mezhep olan Thugge inanışına bağlı bir Thug olan Behram'ın, 931 kişiyi beyaz ve sarı renkli kumaş parçalarıyla boğmak suretiyle kanını dökmeden kurban ettiği bilinmektedir. Dünyada kırılması güç bir kurban listesine sahip olan seri katil, kendisi gibi Thug olan dindaşlarıyla birlikte hacıların ve tüccarların oluşturdukları kervanlara katılıp, onları uygun yerlere yönlendirdikten sonra Tanrıça Kali için ilahiler okuyarak hepsini boğmak suretiyle öldürürlerdi.

Öldürdükleri insanların cesetlerini parçalayıp kanlarını çıkardıktan sonra ölüleri gömerler ve mezarlarının üzerinde ziyafet düzenlerlerdi. Behram ise bu tarikatın lideri konumundaydı. Aynı dönemde İngiliz sömürgeciler için büyük tehdit unsuru olan Thuggeler uzun yıllar faaliyet göstermişlerdir. Tarikat üyelerinin çocukları da bu topluluğa direkt olarak katılıp, kilden yapılmış mankenler üzerinde cinayet işleme yöntemlerini ve insan kurban etmenin ayrıntılarını öğrenirlerdi. Sayısı tam olarak bilinememekle birlikte çok sayıda kayıp insanı boğarak öldüren Thuglar içinde yer alan Behram'ın kişisel olarak işledi cinayetlerin sayısı çok fazladır. 1840 yılında yakalandıktan sonra "Kendi ellerimde 125 erkeği boğarak öldürdüm. 150'den fazlasının öldürülmesine şahit oldum" açıklamasını yapmasına rağmen 931 kişiyi öldürmekten cinayetle yargılanan Thug Behram, 1840'da asılarak idam edilmiştir.

1830 yılından itibaren Thuglara yönelik bir savaş başlatan İngilizler, 1860'a gelindiğinde bu tarikatı tamamen lağvetmişlerdir. Thugge inanışı çok sayıda antropolojik ve sosyolojik araştırmalara konu olmakla birlikte Steven Spielberg'in yönetmenliğini üstlendiği 1984 yapımı Indiana Jones: The Temple Of The Doom filmine de konu olmuştur.

Seri KatillerWhere stories live. Discover now