22.fejezet

1K 64 9
                                    

Mallory

Jackson egy különálló házba vezetett minket, ahol az éjszakát tölthettük. Mikor Kessyék megtudták, hogy mi is maradunk, ők maguk ajánlották fel, hogy akkor maradjunk egy házban mind a négyen.
A ház, mint kiderült két szobás és így Milannal mi az egyikbe cuccoltunk, Kessyék pedig a másikba kerültek. Gyanítottam, hogy Kessy maradásának sokkal több köze volt Jacksonhoz, mint hozzánk, és így, hogy már tudtam kettejükről egyre több apró érintést és szemkontaktust vettem észre köztük.
-Minden megvan? - kérdezte Jackson az ajtófélfának dőlve, míg alig néhány centire tőle a falnak dőlve Kessy állt. A lány válla hozzáért Jacksonéhoz.
-Igen, minden. - nézett körbe Milan a szobában és úgy ahogy volt, ruhástúl ráugrott az ágyra.
-Köszönjük! - mosolyogtam Jacksonra és a tekintetem akaratlanul is Kessyre siklott.
Eszembejutott a rajongás, amivel Drew nézett rá. Lehet, hogy teljesen beleszeretett a lányba és most már biztos, hogy ez nem viszonzott.
Ráadásul pont Jacksonnal, aki a barátja évek óta. Rossz érzésem volt ezzel a helyzettel kapcsolatban. Megígértem nekik, hogy megtartom a titkukat és nem terveztem ezt az ígéretemet megszegni. Mégis a tudat, hogy a bátyámnak kell hazudnom rossz érzéssel töltött el.
-Jó éjszakát nektek! - biccentett Jackson és kihátrált a szobából. Kessy követte a tekintetével, aztán ismét felénk fordult.
-Ideje aludnunk nekünk is. - mosolyodott el. - Holnap találkozunk! - intett búcsuzóul.
-Szia. - erőltettem mosolyt az arcomra.
Amint a testvérek is kiléptek a szobából, kettesben maradtunk Milannal és engem megrohantak a kételyek. Jól teszem, hogy hallgatok Jackson és Kessy kapcsolatáról? Nem árulom el ezzel Drewt?
Kezdtem úgy érezni, hogy bárhogy döntök, a helyzetből én jövök ki rosszul.
Egy óvatos érintést éreztem meg a derekamon, mire automatikusan lehunytam a szememet.
Milan gyengéden végigsimított a hátamon. Ujjai a gerincem mentén haladtak és végül a nyakamnál álltak meg. Magabiztosan kezdte masszírozni a nyakszirtemet, aztán szépen lassan áttért a vállamra és a nyakamon a keze helyét a szája vette át, apró puszikkal hintve be a bőrömet.
Nagyjából fél percre volt szüksége, hogy minden aggodalmat és stresszt kiűzzön belőlem. Amikor a feszültség csökkent a vállamban, Milan gyengéden maga felé fordított. Kezei visszatértek a derekamra és lágy puszit nyomott az orromra.
Elmosolyodtam.
El sem tudtam hinni, hogy Milan éveken át szó szerint ott volt az orrom előtt és én mégsem figyeltem rá fel. Átkoztam a sorsot, hogy vérfarkasfalka, telihold és vadászok kellettek ahhoz, hogy észrevegyem őt.
Mégis mindent újra végigcsinálnék az átváltozásom napjától kezdve, ha őt megismerhetem.
Öntudatlanul mozdultam és lassan vegigsimítottam a karjain. Az egyik kezem megállt a vállánál, míg a másik továbbsiklott a nyakára, ujjaimmal a hajába túrtam.
Milan mosolya szélesebb lett és tekintete az arcomat vizslatta.
-Mikor aludtad ki magadat utoljára? - kérdezte végigsimítva hüvelykujjával a szemem alatti területet. Nem volt szükségem tükörre, hogy tudjam, sötét karikákat lát ott.
-Nem tudom. - motyogtam bután.
Nem tudtam levenni a tekintetemet az arcáról. Elvarázsolt a szeme, a mosolya és az alig észrevehető aggodalom, ami ráncot gyűrt a szemei közé a homlokán.
Milan bólintott válaszul és egy pillanattal később a világ megborult velem, ahogy a karjaiba kapott.
Akaratlanul is felsikkantottam meglepetésemben és amikor Milan az ágyhoz lépett, már tudtam, mire készül.
Lefektetett és egy pislogásnyi idő alatt lehúzta rólam a cipőmet és a nadrágomat, aztán betakart és puszit nyomott a homlokomra.
-Aludj! - suttogta halkan.
-Miért érzem azt, hogy újra öt éves lettem? - kérdeztem a takaró alól félig motyogva.
Milan elmosolyodott, aztán levetkőzött és bebújt mellém.
Erős karjaival ismét átölelt és a mellkasához húzott.
Csend telepedett közénk. Milan lélegzete a hajamat simogatta, az ujjaim alatt pedig a mellkasa ugyanerre az ütemre emelkedett és süllyedt.
-Milan. - szólaltam meg óvatosan és feljebb emeltem a fejemet, hogy láthassam az arcát.
-Tudod, hogy kell aludni? - kérdezte motyogva. Kétségem sem volt afelől, hogy már nagyon fáradt. Azonnal megbántam, hogy megszólítottam, de ha már megzavartam, legalább legyen oka is.
-Te mikor kezdtél először érdeklődni irántam?
Nem tudtam, honnan jött ez a kérdés. Annyi minden miatt aggódtam jelen pillanatban, de Milan érzései nem tartoztak ide.
Lassan kinyitotta a szemét és egyenesen rámnézett.
-Ez hogy jutott most eszedbe? - kérdezte fáradt hangon.
-Csak válaszolj, kérlek! - mosolyogtam rá bizonytalanul.
-Inkább aludjunk, jó? - hunyta le újra a szemét és közelebb vackolta magát hozzám. Karjai szorosabban fontak körül és az arca már szinte egy vonalban volt az enyémmel.
-Komolyan kérdeztem. Mikor történt? Teliholdkor? Vagy amikor találkoztunk a vadászokkal? Vagy a falkával? Esetleg már akkor amikor rájöttél, én is farkas vagyok? - kérdezgettem tovább.
Magam sem tudom miért érdekelt ennyire a válasz. Végülis nem nagyon számított, mégis tudni akartam.
Milan ismét kinyitotta a szemét és legnagyobb meglepetésemre a szemében bizonytalanságot láttam.
Megrázta a fejét.
-Egyik sem. - suttogta. A lélegzete az arcomat érte.
Összevontam a szemöldökömet és kíváncsian vártam, hogy folytassa. Percek teltek el és én kezdtem azt hinni, hogy nem fogja elárulni, amikor végre megszólalt.
-Emlékszel, amikor először jártam nálatok és Drewval a szobájában videójátékoztunk? Te pedig beviharzottál, nem foglalkoztál velem, csak egyenesen Drewhoz mentél és egy lavornyi szennyes ruhát borítottál rá.
Az arcára gyengéd kifejezés ült, ahogy visszaemlékezett a pillanatra.
-Úgy kiabáltál vele, mintha legalábbis a macskádat nyírta volna ki. - mesélte mosolyogva. - Öt perc alatt vitatkozni kezdtetek és Drew teljesen kikelt magából, ahogy te is. Ő a legjobb barátom évek óta, de akkor és ott egyedül rád tudtam figyelni. És azóta is csak te jársz a fejemben. - fejezte be még mindig mosolyogva. A pislogásai kezdtek elnyúlni. Egyre nehezebben nyitotta ki a szemeit újra, én viszont egy pillanat alatt lettem teljesen éber.
-Milan... - szólaltam meg óvatosan.
Tőle már csak egy motyogásra tellett válaszul.
-Akkor találkoztunk először. - suttogtam inkább magamnak, mint neki.
Ő már álomba merült mellettem, karjaival még mindig engem ölelve.

Farkasokhoz SzáműzveWhere stories live. Discover now